enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Şehitler Memleketlerine Uğurlanacak-Videolu Haber

Şehitler Memleketlerine Uğurlanacak-Videolu Haber
REKLAM ALANI
17.08.2018
0
A+
A-

Adıyaman’da PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesinden sonra güvenlik güçlerinin kazaen açtığı ateşle 3 askerin şehit olduğu sivil arazi aracı ile teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettiği yerdeki inceleme tamamlandı. İncelemenin ardından arazi aracı, çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

El yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon da devam ediyor. Güvenlik güçleri, karadan zırhlı araçlarla, havadan ise İHA’lar yardımıyla teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışma yürütüyor. Kuyucak Köyü girişinde güvenlik noktası oluşturan güvenlik korucuları, köye giriş-çıkan yapan araçları inceleyerek olay yerine sivillerin girmemesini sağlıyor.Adıyaman’da PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 3’ü daha, hastanede doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısının 4’e yükseldiği çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan da hava desteği gönderildiği bildirildi.
– SICAK TEMAS, SABAH SAĞLANDI
Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp, ateşe veren PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, bu sabah kırsalda bir grup teröristi fark etti.

Sıcak temasın sağlandığı bölgede çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 5 asker yaralandı. Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edilirken, yaralı askerler ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerden biri, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerin cenazesi morga konulurken, yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

– ŞEHİT SAYISI ARTTI

Adıyaman’da PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 3’ü, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısının 4’e yükseldiği çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.

– ASKERLERİN ŞEHİT OLDUĞU ARAÇ ÇEKİCİYLE OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Adıyaman’da PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesinden sonra güvenlik güçlerinin kazaen açtığı ateşle 3 askerin şehit olduğu sivil arazi aracı ile teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettiği yerdeki inceleme tamamlandı. İncelemenin ardından arazi aracı, çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

– OPERASYON GENİŞLETİLDİ

El yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonda devam ediyor. Güvenlik güçleri, karadan zırhlı araçlarla, havadan ise İHA’lar yardımıyla teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışma yürütüyor.

Kuyucak Köyü girişinde güvenlik noktası oluşturan güvenlik korucuları, köye giriş-çıkan yapan araçları inceleyerek olay yerine sivil girmemesini sağlıyor. Şehit cenazeleri ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından sabah İl Jandarma Komutanlığında şehitler için tören düzenlenecek.

– ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

Operasyonda şehit düşen Kürşat Yılmaz’ın Diyarbakır’ın Ergani, Tuncer Öze’nin Ağrı, Oğuzhan Tekerek’in Osmaniye ve Aydin Özer’in düzenlenecek törenin ardından Havalimanından memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

– TERÖRLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.
Altun, Twitter paylaşımında, Adıyaman’da yürütülen terör operasyonunda şehit olan askerlere rahmet, yaralılara şifa diledi.
Altun, “Milletimizin başı sağ olsun. Sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” dedi. Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi