enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

ŞEFFAFLIK HİZMETLERDE BAŞARIYI GETİRDİ

ŞEFFAFLIK HİZMETLERDE BAŞARIYI GETİRDİ
REKLAM ALANI
05.03.2015
0
A+
A-

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Genel Meclisi tarafından 2014 yılı faaliyet raporunun onaylanması görüşmelerine katılarak, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen çalışmaları değerlendirerek, hayata geçirilen tüm hizmetlerde şeffaflık ve denetlenebilirlik  anlayışı içerisinde hareket ederek bununda beraberinde verimliliği artırarak başarıyı getirdiğini ifade etti.

Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan 2014 yılı Faaliyet Raporu, İl Genel Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Adıyaman İl Genel Meclisi Salih Şahan Başkanlığında toplanarak, 2014 yılı faaliyet raporunu onaylayıp, gündemdeki maddeleri görüştü.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından İl Genel Meclis Üyelerine hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da göreve başladığım 30 aylık süre boyunca eğitimden, sağlığa, altyapıdan, ulaşıma, içme suyundan, kilitli parkeye kadar birçok alanda çok önemli mesafeler kaydedildi. Amacımız, 21. yüzyıl’da her alanda alt yapısı bitirilmiş köylerimizi ve şehirlerimiz, 2023 vizyonu çerçevesinde daha yaşanılabilir hale getirmektir. Ve çalışmalarımızı hayata geçirirken vatandaşlarımızın memnuniyetini daima ön planda tutarak bu vizyon çerçevesinde hareket ediyoruz. İl Özel İdaresi olarak köylerimize yönelik çok önemli yatırımlarımız bulunmaktadır. Gelen ödeneklerle Adıyaman’ın kırsal kesimdeki alt yapı sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.

2010 yılında İl Özel İdaresinin gelirinin 110 Milyon, giderinin ise 80 Milyon TL olduğunu ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’da göreve başladığım 2012 yılının Ağustos ayından bugüne kadar İl Özel İdare gelirleri ciddi bir şekilde katlanarak artmıştır. 2013 yılında bu gelir 220 Milyon, 2014 yılında ise 224 Milyon TL’ye çıkmıştır. İl Özel İdaresinin gelirlerini 110 Milyon’dan, 235 Milyon’a çıkardık. Adıyamanlılara çok daha fazla kaynak sağlayarak, vatandaşlarımıza daha fazla hizmet etme imkanı bulduk.  Özellikle şu hususun altını çizmek istiyorum. Yaptığımız tüm çalışma ve faaliyetlerimizi katılımcı bir yönetim ve şeffaf bir anlayışla hesap verilebilirlik düsturu içerisinde yerine getiriyoruz. Herkese bütün hesaplarımız açıktır. Adıyamanlı herhangi bir vatandaşımız gelip bizden hesap sorabilir. İl Özel İdaresince yaptığımız tüm ihaleleri şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Bunun için, çok şükür Adıyaman’da yaptığımız harcama ve ihalelerde bugüne kadar herhangi bir dedikodu duyulmamıştır. Niye? Çünkü şeffafız. Yaptığımız işleri herkes görebiliyor.

İl Özel İdaresi birimlerince harcanan ödeneği de kalem kalem İl Genel Meclis üyelerine anlatan Vali Mahmut Demirtaş, “ İlimize tahsis edilen bu ödeneklerle imar ve bayındırlık, sağlık, eğitim, kamu düzeni ve güvenlik, kültür ve turizm, kırsal kesimin alt yapı ve içme suyu sorunun çözümü ve sosyal hizmet alanlarında toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli hizmetler hayata geçirdik.   2014 yılında yol sektöründe 13 Milyon 904 Bin TL ödenek ile 22 km asfalt hazır hale getirilmiş, 72 km 1. kat asfalt, 239 km 2. kat asfalt, 292 km stabilize, 1710 km asfalt yama işi, 17 adet menfez, 7600 km yolun greyderli bakım-onarım işi 3000 bin adet trafik işaret levhaları ve 4847 km kar ile mücadele hizmeti yapılmıştır. KÖYDES Projesi kapsamında ise, 2.45 km bakım-onarım işi 55 km 1. kat asfalt, 70 km 2. asfalt 37.500 m2 kilitli parke taşı, 676 m3 taş beton duvar, 1 adet menfez, 1 adet köprü yapılmıştır”dedi.

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce kırsal kesime yönelik önemli hizmetlerin gerçekleştiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “ İçme suyu sektöründe, 10 adet içme suyu tesisi yapımı, 29 adet sondaj kuyusu ve 209 adet içme suyu deposu bakım ve onarımdan geçirilmiştir. Ayrıca, 9 adet kanalizasyon yapımı, 7 adet kanalizasyon tesisi bakım ve onarımı ile 10 adet kanalizasyon projesi yapılmıştır. Tarımsal Hizmet Sektöründe ise, 6 adet sulama tesisi yapılmış ve bu tesisler ile 168 hektar arazi sulamaya açılmıştır.

Adıyaman’a yeni yapılacak olan Hükümet Konağı’na da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yeni Hükümet Konağının temelini Haziran ayında atmayı düşünüyoruz. İlimize kazandıracağımız modern ve son teknolojik alt yapıya sahip yeni hükümet konağı 5 bloktan oluşacaktır. Proje, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde tasarlanacak ve bünyesinde çok amaçlı  konferans ve toplantı salonu ile kapalı otoparktan oluşacaktır.

Adıyaman’daki eğitim yatırımlarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “30 aylık süre zarfında Adıyaman’da 1100 dersliğin temelini attık. Bu dersliklerden 850 tanesi bitirilerek hizmete sunulmuştur. Şu anda çocuklarımız daha nezih ortamlarda ders görmeye başladı ama bunu yeterli görmüyoruz. Diğer ilçe ve köylerimizde eğitimde fiziki problemleri bitirdik sayılır. Ancak, il merkezi ve Kahta ilçemizde halen ciddi derslik sıkıntılarımız bulunmaktadır. Hedefimiz bir an önce inşaatı devam eden okullarımızı tamamlayarak eğitim alanında yaşanan fiziki problemleri bitirmek, ikili eğitimden, tekli eğitime, sınıflarında 25 kişi olduğu bir eğitim sistemi düşünüyoruz. Bunu tamamladığımızda çocuklarımız sabahın köründe kalkıp ta okula gitmeyecektir”dedi.

Kırsal kesime yönelik hizmetlerin daha seri ve etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla İl Özel İdaresinin araç parkurunu sürekli yenilediklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş “Araçlarımızın çoğu eski model ve  kullanılmayacak bir durumda. Hedefimiz eski olan bu araçları satışa çıkartarak, bu araçların satışından ve elde edeceğimiz yeni kaynaklarla İl Özel İdaresinin araç parkını tamamen sıfırlamaktır”dedi.

2014 yılında katılımcı, çağdaş, şeffaf yönetim anlayışı ile gerçekleştirilen hizmetlerin 2015 yılında da devam edeceğini kaydeden Vali Demirtaş, “Adıyamanlı hemşerilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, ilimizin refaha erişmesine katkı sağlamak amacıyla toplumun ihtiyaç duyduğu hizmetleri hayat geçirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Adıyamanlı hemşerilerimize bu hizmetlerin sunulması noktasında bizlere her alanda büyük destek veren İlimiz Milletvekillerine, İl Genel Meclis Üyelerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum”dedi.

Toplantıda, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Can Erdoğan ise, grup adına söz alarak, yaptığı girişimler sonucu Adıyaman’a kazandırdığı ödenekler ve yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a ve Adıyaman Milletvekillerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, 2014 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy birliğiyle onaylandı.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi