enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

SAHABE KARDEŞLİĞİNDEN BELEDİYE KARDEŞLİĞİNE

13.04.2015
0
A+
A-

 

İstanbul Eyüp Belediyesi ile Adıyaman’ın Samsat İlçe Belediyeleri Sahabe Kardeşliğinin ardından kardeş belediye oldular. İki ilçenin ilişkilerini güçlendirecek protokol Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın arasında imzalandı.

Samsat Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen protokol imza törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Samsat Kaymakamı Kürşat Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat,  Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de makamları kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Hz. Ebu Eyyup El-Ensari’nin İstanbul’un Eyüp ilçesinde, diğer sahabe Safvan bin Muattal kabrinin ise Adıyaman’ın Samsat ilçesinde olması nedeni ile bu iki ilçenin kardeş belediye olması kararlaştırılmıştı. Konuyla ilgili protokol her iki belediye başkanının katıldığı törenle Samsat’ta imzalandı.

Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak, sosyal ve kültürel, proje ile hizmet uygulamalarını paylaşmak, yerel yönetimler alanında işbirliğinde bulunarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir olmaya karar veren Samsat Belediyesi ile Eyüp Belediyesi karşılıklı Meclis kararları aldı. Meclis kararının ardından Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ile  Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Samsat’a gelerek Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri makamında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılarak, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat arasında Belediye Kardeşliği protokolünü imzaladılar.

Protokol İmza töreninde konuşan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, bu kardeşlik projesi sadece iki belediyenin kardeşliği değil, bu kardeşlik, iki ilçenin manevi bağlarını daha da güçlendirecek bir sahabe kardeşliği projesidir. Bu kardeşlik aynı zamanda doğu ile batı arasında bir kardeşlik projesidir.

Bu medeniyetin bir evladı olmaktan gurur duyduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Bu medeniyetlerin bir evladı olmak, bu inançlarımızın ve müşterek değerlerimizin bir parçası olmak adına İstanbul’dan Samsat ilçemize geldik. Samsat küçük bir ilçemiz ancak, insanlarının yüreğinin geniş olduğu bir ilçemiz. Bu sıcaklığı ve bu heyecanı burada görmek bizleri mutlu etmiştir. Samsat Sahabe Safvan Bin muattal Hazretlerinin bulunduğu bir Beldemiz ve bir başka Sahabemiz olan Hz Halit Bin Zeyd Ebu Eyüp El Ensari ile kardeş bir şahsiyettir. Dolayısıyla onların dostlukları, yardımlaşmaları ve kardeşlikleri tabi ki bize örnek olmalıydı. Ve Bugün o örneklik vizyonunu bizler yerine getiriyoruz”dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ise, böyle güzel ve anlamlı bir günde aranızda bulunarak şahitlik ettiğim için çok mutluyum. Böyle bir peygamberin ümmeti olmak ve böyle bir peygamberin emrinde bulunarak evinde 7 ay misafir etmiş sahabenin diyarında Eyüp ilçesinde 5 aydır Kaymakamlık yapıyorum. 5 aydır görev yaptığım Eyüp’te idare ettiğimiz insanlar kadar, yer altında da şehitlerimiz vardır. Eyüp Sultan Mezarlığında da bir sürü mukimlerimiz bulunmaktadır. Hepsi birbirinden önemli şahsiyetlerdir. Tabi bu önemli şahsiyetlerin başında da Eyüp Sultan Hazretleri gelmektedir. İnşallah o mübarek peygambere ve o mübarek sahabelere hayırlı hizmetler yapmayı Allah bizlere nasip eder”dedi.

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, bugün, sahabe kardeşliğinden sonra   Eyüp Belediyemiz ile Samsat Belediyemiz arasındaki kardeşliği de resmi manada perçinleştiriyoruz. Bugün Kutlu Doğum Haftasını o mübarek zatın bulunduğu Samsat İlçemizde idrak ediyoruz. Kutlu Doğumun bu yılki teması çok önemliydi. Zira bugün yaşadığımız coğrafyaya baktığımızda Ortadoğu’da bir takım çatışmalar insanlarımızı ayrıştırıyor. Dolayısıyla birlikte yaşama kültürünü geliştirmemiz lazım.

Samsat İlçesinde çok güzel bir etkinliğe şahitlik ettiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Bugün Eyüp Belediyesi ile Samsat Belediyemiz arasında bir kardeşlik protokolü imzalanacak. Bu protokolün içerisinde maddi olarak ne olacağı önemli değil, önemli olan bu protokolün manevi boyutudur. Biz, sahabe kardeşliğini ön planda tutuyoruz. İnşallah bu protokolün gerisi de gelir diye düşünüyorum. Sahabelerin % 90’nı Mekke ve Medine dışında bu topraklarda şehit düşüyor. Çok şükür bu sahabelerden bir tanesi de Samsat İlçemize nasip oluyor. 30 Aydır Adıyaman’da görev yapıyorum. Böyle bir görevi Samsat’ta Sahabe diyarında ona hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetlere vesile oluruz. Her iki ilçenin kardeşliğini pekiştirecek bu protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

İmza töreninde Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a fahri hemşerilik beratı verdi.

İmzalanan protokol sonrası Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile birlikte Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek, dua etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi