enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

PROJE KATILIMCILARI SERTİFİKALRINI ALDILAR

PROJE KATILIMCILARI SERTİFİKALRINI ALDILAR
REKLAM ALANI
25.01.2016
0
A+
A-

  

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinin Ulusal Ajans’ın 2014 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği projeleri kapsamında yurt içinde ve yurtdışında yürüttüğü “Mesleki Eğitim İle Kadın İstihdamının Arttırılması” adlı AB projesinde görev alan katılımcılar belgelerini aldılar.
2015 yılı boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirilen projenin yerel ortakları Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yurtdışı ortakları ise İspanya’nın C.P.I.F.P Marítimo Zaporito ve Hollanda’nın Onderwijsgroep mesleki okullarıdır.
Proje kapsamında yerelde yapılan çalışmaların yanında eğitim amaçlı iki adet de yurtdışı çalışma gezisi düzenlendi. Mesleki Eğitim ve Kadın istihdamı alanlarında çalışmalar yapmak üzere projeye ortak okullardan 22 kişi Avrupa Birliği ülkelerinden İspanya ve Hollanda da iki haftalık eğitim ve incelemelerde bulundular.
Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Mehmet KURUŞ yeni kurulan okulun proje sahibi olarak uyguladıkları ilk proje olduğunu ve projede kurumsal ve personel olarak çok yararlı sonuçlar elde ettiklerini belirtti.
Projeye katılan kurumlar olarak yurt içinde ve yurtdışında mesleki eğitimle ilgili güçlü ortaklıklar oluşturulduğunu ileriki dönemler için stratejik perspektifler sunduğunu söyledi.
Okulun proje ofisinde toplanan katılımcılar, projenin son değerlendirmesini yaparak proje sahibi okul ve yurtdışındaki okulların verdikleri sertifikaları aldılar.
Bu proje ile motivasyonu arttan kurumlar yeni benzer projelerin üretilmesine temel oluşturacaktır diyen okul müdürü Mehmet KURUŞ, katılımcıların mesleki eğitim, kadın istihdamı, yabancı dil gelişimi, kültürler arası etkileşim, bilgi paylaşımı, uluslararası iş gücü vb. pek çok konuda bilgi ve deneyim elde ettiklerini farkındalıklarının arttığını bu itibarla projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında görev alarak katkılar sunan herkese teşekkür etti.
Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi