enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Muhtar Göksu:”Adıyaman’ın En Büyük Sorunu Kentsel Dönüşüm”-Videolu Haber

Muhtar Göksu:”Adıyaman’ın En Büyük Sorunu Kentsel Dönüşüm”-Videolu Haber
REKLAM ALANI
04.02.2019
0
A+
A-

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Mahmut Göksu, Adıyaman’ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Seçim sürecinin başladığını ve kazasız belasız atlatılması temennisinde bulunan Göksu,”Önümüzde bir seçim var. Hem belediye başkanlığı seçimi, hem muhtarlık seçimi. İnşallah bu seçim de kazasız belasız geçer.  Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyoruz. Tek temennimiz huzur içinde bitmesi. Şimdi Cumhurbaşkanımız biz muhtarları önemsiyor ama bazı kurumlar, tabi bazılarını tenzih edelim, biz gittiğimizde, biz konuşurken havaya bakıyorlar. Biraz bizi dinleyin. Biz kendi şahsımız için gelmiyoruz, kendi şahsımıza birşey istemiyoruz. Bizim isteklerimiz, dileklerimiz temennilerimiz hepsi mahallemiz, için Adıyaman için.”

-“ADIYAMAN’IN  EN BÜYÜK SORUNU KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Adıyaman’ın en büyüksorunun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Göksu, şöyle devam etti:

“Beş yıldır ha bugün girilecek ha yarın girilecek denildi ama bir türlü kentsel dönüşüme geçilemedi. En büyük sorunumuz o. Daha büyük sorun işsizlik. Zaten bu Türkiye’nin yarayan kanası. inşallah buna da devletimiz bir çözüm bulur. Trafik sorunumuz var. Ben 5 yıldır muhtarım. Benim bu caddeye, Eskisaray Mahallesi 715 Sokak içerisinde 2 adet hız kesici yaptıramadım. Bu kadar kendimi övmüş gibi olmayım bu kadar popüler muhtar olduğum halde neymiş dilekçe verecekmişsin. Ya benim dilekçe vermeme gerek var mı? Ha dilekçe de verdim, dilekçemd e burada. Yani benim dilekçe vermeme gerek yok. Siz devletsiniz, yani illaki burada, buradaki Mimar Sinan Parkı var. Aile geliyor, çocuk geliyor buraya. Çocuk parktan sokağa fırlıyor. Yanı illaki birilerinin Allah göstermesin, bir kaza yapması mı lazım? Birilerinin ölmesi mi lazım? Öldükten sonra mı biz bunlara bir çare bulacağız? Tedbir alacak ya böyle bir olay yaşanmadan. Önceden siz tedbirinizi alın, siz kendiniz alın. Ben dilekçe verdiğim halde gelmişler bakmışlar buraya gerek görmemişler hız kesiciye.Yani illaki birilerinin ölmesi mi lazım şimdi?”

-“İŞSİZLİK,KENTSEL DÖNÜŞÜM TRAFİĞE BİR TÜRLÜ ÇÖZÜM BULAMADILAR”

Muhtar Göksu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Adıyaman’ın sorunları dediğim gibi 3 tane büyük sorunu var; Trafik sorunı, işsizlik ve kentsel dönüşüm. Trafiğe bir türlü çözüm bulamadılar. İşsizliğe de bulamadılar. Gideceksin dışarıda yatırımcılar getireceksin, burada istihdam oluşturacak. Bir şekilde kalemiz var. Adıyaman’ın Kalesine bir yürüyen merdiven yapılmalı. Ben oraya çıkıyorum nefes nefese kalıyorum. Oraya çıktığımda kalede birşey yok. Ne yapacağım? Ailemle gidiyorum, aile bir yerde oturacak, çocuklar bir yerde eğlenecek, vakit geçirecek bir sosyal aktiviteler olacak. Ben bir muhtarım ya gidiyorum çarşıya, nereye gideyim ben ya yeter artık! Ayağa kalkın yeter ya yeter! Çevre illerinize bir bakın ya! Dışarı çıkıyorum, heykelin etrafını dolaşıp geri geliyorum tekrar mahalleme. Başka gidecek yer yoktur. Yanı biz söylediğimizde diyorlar ‘Adıyaman’ın neyi eksik?’ Adıyaman’ın neyi var önce siz bana onu söyleyin. Bir hızlı tren dedik, kaldı. Eski otogarın yeri, kültür merkezi falan filan tabelalar oraya asıldı ama arkası yok ! Eğri Çayı projesi arkası yok. Sözde 2018’de bitecekti.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi