enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

KÖY VE MAHALLE MUHTARLARINDAN VALİ DEMİRTAŞ’A ZİYARET

KÖY VE MAHALLE MUHTARLARINDAN VALİ DEMİRTAŞ’A ZİYARET
REKLAM ALANI
19.10.2015
0
A+
A-

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş Başkanlığındaki köy ve mahalle muhtarları “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk olarak Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyan Adıyaman köy ve mahalle muhtarlarından oluşan heyet, daha sonra Valiliğe geçerek, Vali Mahmut Demirtaş tarafından makamda kabul edildiler.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş,” Dünya lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde ülkemiz çok güzel yol alarak, dünyada neredeyse süper güç konumuna geldi. Ama maalesef birileri insanımızın içine kin ve nefret tohumları atarak birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. Ama insanımızın sağduyusu buna müsaade etmeyecek ve başaramayacaklar. Siz değerli Valimizi de bir baba gibi görüyoruz. Muhtarlarımızın her türlü sorunu ile gece gündüz demeden ilgileniyorsunuz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin”dedi.

Muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Muhtarlar Başkanı Taş” Muhtarlık sistemi ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2. Mahmut Döneminde 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Hüseyin Akdeniz Başkanlığında Bolu’da toplanmıştır. Yapılan toplantı sonucunda 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ’19 Ekim Muhtarlar günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesi tüm muhtarlarımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bizleri kabul ettikleri için sayın Valimize ayrıca teşekkür ediyoruz”dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise Köy ve Mahalle Muhtarlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bir Köy Muhtarının oğlu olarak muhtarlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Muhtarlık toplumumuz için çok önemli bir gelenek olup, aynı zamanda vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Vatandaşımız ilk Muhtar’a derdini anlatır. Bundan dolayı muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa etmektedir. Gerek kent merkezindeki mahallelerimizde gerekse de köylerimizde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli bir rolü vardır. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Bütün muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyorum”dedi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Vali Mahmut Demirtaş, muhtarların taleplerini dinledi.

Ziyarette, Vali Demirtaş ve Muhtarlar, aynı zamanda müzisyen olan Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu’dan bir uzun hava dinledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi