enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Kahta’lıların yiğeni İbrahim Tatlıses kaldığı yerden devam ediyor.

Kahta’lıların yiğeni İbrahim Tatlıses kaldığı yerden devam ediyor.
REKLAM ALANI
27.11.2020
0
A+
A-

İbow Show dokuz yıl sonra yeniden sevenleri ile buluştu.

70’li yıllarda çocukluğumuzun  halk sanatçısı İbrahim Tatlıses, Kahta’nın yazlık sinemasında konserler verirdi. Bu sinema biz Kahtalıların o yıllarda bir nevi kültür merkeziydi. Sahibi rahmetlik Ayhan Terzi ( Ayhanê Sînemecî ) bu anlamda Tatlıses’in yıldızının parlamasında emek sahibidir.

14 Mart 2011 gecesi Beyaz TV’de yayınlanan İbo Show programı çıkışında silahlı saldırı sonucu yaralanan, sevenlerinin duasıyla yeniden hayata tutunan İbrahim Tatlıses, yurt dışında ve yurt içinde süren tedavi sürecinden sonra iyileşerek yeniden ekranlara dönüş yaptı.

14 Mart 2011’de son programındaki konukları Deniz Seki, Kutsi, Aydemir Akbaş ve Şafak Serez ile kaldığı yerden Show’una devam etti.

Türkiye’nin en popüler, en çok seyredilen, ekranları muhteşem sesiyle süsleyen ve uzun yıllardan sonra yayınlanan İbo Show’da,   İbrahim Tatlıses’in unutulmaz şarkıları ile olay gecesinin hatırlanması anı  duygusal anlara sahne oldu . Renkli kişiliğiyle tanınan ünlü Ses Sanatçısı Tatlıses, merak edilen sorulara da açıklık getirdi. Ayakta olduğunu, tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ve gün geçtikçe daha da güçleneceğini söylemesi sevenlerinin yüreğine su serpti .

Şahsen bende İbrahim Tatlıses’in hayranı olarak, İbo Show’un yenilen ekranlara dönmesine çok sevindim. Görünen o ki; eskiden olduğu gibi olduğu gibi İbo’nun sevenleri ailecek cumartesi gününün müdavimi olacak. Belki eskisi gibi folklorik hareketlerini seyredemeyeceğiz ama tarifsiz ses kalitesiyle duygulara rehber olmaya devam edecek.

Akıllara meşhur olduğu türküyü getirdi;

İbrahim Tatlıses, Ayağında kundura türküsünü söylediği yıllarda bölgemizde halkın %80 lastik ayakkabı zille tepe giyerdi. Nereden nereye üzerinden yarım yüz yıl geçmiş olmasına rağmen türküsünde dile getirdiği gibi;

‘’ Ölürem ben ölürem

Nere gitse gelirem ‘’

Kâhtalıların medarı iftiharı İbrahim Tatlıses, daha önceleri programına konuk ettiği bütün güneydoğunun gururu Kâhtalı Mıçı’yi de (Miçê Tûmê) seyrederiz. Unutulmaz türkülerini tekrar bizlere hatırlatan ve yeri asla doldurulamayacak İbrahim Tatlıses’e yeni programının gün geçtikçe tadına duyulamaz hale geleceğine olan inancımla sağlıklı yıllar ve sayısız güzel programlar diliyorum…

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi