enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

Kahtalı Nergiz Karakuş, Almanya’da 2 Dilli Kitap Çıkardı

Kahtalı Nergiz Karakuş, Almanya’da 2 Dilli Kitap Çıkardı
REKLAM ALANI
13.09.2018
0
A+
A-

Kahta ilçesi doğumlu olan Nergiz Karakuş, Almanya’da 2 dilli çocuk kitabı yazdı.

Okul öncesi çocuklar için dil ve uyum uzman Eğitmeni olan Yazar Nergiz Karakuş, iki şiir kitabından sonra üçüncü kitabını mesleği dallında Almanya’da yetişen iki ve çok dilli çocuklar için Türkçe ve Almanca iki dilde çocuk hikaye kitabını yazdı. “Bir Küçük Yusufçuk ve Küçük Pericik” Türkçe ve Almanca olarak yazılan kitap piyasada satılmaya başladı.

Kitabın ana konusunun amacı üm çocukların iki dili bir anda öğrenme sistemini düşünülerek yazan Karakuş, “Bu benim ilk hikaye kitabım. Çok dili yetişmek bir avantaj ve zenginliktir. Hikaye içeriği çocukların Gökkuşağı renklerini iki dilde öğrenmenin yanı sıra kendini yalnız hissedişlerinde arkadaş olmak istediklerinde nasıl bir yol izleyebileceklerini anlatıyor. Çocuklar hikayeler yolluyla ve fantezi figürleri ile gerçek yaşamla bağlantı kurmasını öğrenirler. 0-7 yaş grubu ve tüm okumayı seven çocuk ve yetişkinleri de düşünerek yazdım. Okuma ritüellerini düzenli olarak yaşayan çocuklarda özgüven duyguları yüksek, kelime hazineleri daha zengin ve diyalog kurma arzusu ve hayali hikayeler anlatma ve gerçek yaşam ile bağ kurma becerileri intizamlı gelişmektedir. Çocuklar genellikle resimlere bakmayı, resimlerde gördüklerini anlatmayı, hikayeler ve masalar dinlemeyi çok severler. Resimli hikaye kitabımla amacım okuma aracılığı ile günlük kullanılan kelimelerin ve renklerin isimlerini öğrenmenin yanı sıra tanıdık nesneleri günlük yaşamda kullanma amaçları ile bağlantılarını algılamalarını sağlamak.Hikayelerle ve renkli kitaplarla dil gelişimleri desteklenmiş olmanın yanı sıra kelime hazinelerine birçok kelimeler daha kazandırılmış olunur ve de düzgün cümleler kurmayı öğrenirler. Ben de Almanya’da yetişen çocuklarımız için dil gelişimlerini destekleyecek bir hikaye kitabı yazmak istedim. Kitabın çizimleri kızım Yağmur Dönmez’e, hikaye ise bana aittir. Çocuklarınız ve torunlarınıza iki dilde Türkçe ve Almanca okuyacağınız bir hikaye kitabıdır. Ayrıca bir kitap değerli, zengin kaynaklı bir Enstrümandır ve çocukların sosyal becerileri, görüş açılarını yaşamda anlama ve bunları yenme yetenekleri de gelişir. Kendi istek ve ihtiyaçlarınız da rahatça ifade etme yeteneği kazanırlar. Bol kitap okumalı ritüeller çocuğunuz ile beraber düzenlemeniz dileğiyle.” dedi.

Kaynak:PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi