enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kâhtalı Ayakkabı Ustası Tüm Organlarını Bağışlayacak

Kâhtalı Ayakkabı Ustası Tüm Organlarını Bağışlayacak
REKLAM ALANI
11.01.2014
0
A+
A-

Kâhtalı Ayakkabı Ustası Tüm Organlarını Bağışlayacak
Kâhtalı Ayakkabı Ustası Burhan Köşker 1967 Kâhta Doğumlu, Dört Çocuk Babasıdır. Baba Mesleği Olan Ayakkabı Tamirciliğini Halen Fırat Mahallesi Ebu Sadık Caddesinde Usta Kundura olarak mesleğine Devam Etmektedir. Köşker Bütün Organlarını Bağışlama Kararı Aldığını Söyledi. Böyle Hayati Önem Taşıyan Bir Konuya Olan Hassasiyetim Olduğundan Çok Heyecanlandığımı Söylemek İsterim. Bir İnsanın Kendi Organlarını Bağışlama Kararını Vermesi Kolay Olmasa Gerek. Hem İnsani Hem de Dini Açıdan Mühim Olan Bu Kararın Altındaki Neden İse; Burhan Beyin Ablasının Başından Geçen Olay. İstanbul’da Trafik Kazası Geçirerek Hakkın Rahmetine Kavuşan Birinin Böbreğini Bağışlamasıyla başlıyor.
Böbreği Nakledilen Ablasının Sağlığına Kavuşması Ve Organ Bağışında Bulunan Aileyle Aralarında Gelişen Olaylar Çok Enteresan. Aileyle Oluşan Yakınlık İlişkisi Adeta Kendi Çocukları Gibi Görmeleri, Özel Günlerde Birbirlerinin Ziyaretine Gitmeleri Ona Bakarken ki Duygulu Bakışlarından Etkilendiğini Ve Kendi Organlarını Bağışlama Kararını Verdiğini Söyledi.
Organ Nakli Ve Bağışının Teknik Yönüyle Manası Ve Önemi
Organ Bağışından Ne Kastediyoruz? Organ Bağışı, Yaşarken Yaptığımız Bir Bağış Ama Ölümümüzden Sonraki Bir Uygulamayı Yansıtıyor. Canlı Vericilerden Yapılan Nakillerde Organlarından Birini Ya Da Bir Parçasını Bağışlamak Organ Bağışı Kapsamında Mıdır? Organ Bağışının Ailemizi İlgilendiren Yönleri Nelerdir?
Organ Bağışı Dediğimizde Her Şeyden Önce İkinci Tip Organ Nakillerini Kastettiğimizi Vurgulamamız Gerek. Yani Kadavradan Ya Da Tıbben Ölmüş Kimselerden Olan Nakiller İçin Ortaya Atılmış Bir Kavramdır Organ Bağışı.
Canlıdan Nakillerin Genellikle Akrabalar Arasında Olması Münasebetiyle Tam Bir Bağış Sayılmaması Doğaldır. Akraba Olmayan Bağışlarda Da Özellikle Dünyada Uygulandığı Şekliyle Yakınlığın Yanında Diğer Menfaatlerin De Bulunabileceği Göz Ardı Edilemez. Zaten Canlıdan Nakiller Tıp Etiği Yönüyle De Sağlıklı Bir İnsanın Hayatının Riske Edilmesi Açısından Bazı Soru İşaretleri Taşımaktadırlar. Yine De Bulunan Organların Yetmediği Bu Koşullarda İnsanları Kurtarmanın Yegâne Yolu Olmaları Münasebetiyle Kaçınılmaz Olarak Uygulanmaktadırlar.
Asıl Organ Bağışı Kavramı İse Kadavra Nakilleri İçin Kullanılmaktadır. Yaşam Boyu Kullandığımız Bizi Yaşatan Organlarımızın, Öldüğümüzde Bambaşka Hem De Tanımadığımız İnsanları Yaşatmak Amacıyla Kullanılması Ve Bu Organlardan, Bağışlayanların Herhangi Bir Menfaatinin Olmaması, Kavram Olarak Gerçek Bir Bağış Olduğu Gibi Aynı Zamanda Büyük Bir İnsanlık Örneğidir.
Bu Aynı Zamanda İnsanın Yaşama Duyduğu Saygının Da Bir İfadesidir. Dünyanın Malının Dünyada Kalacağı Bilinciyle, Sadece İnsana Has Olan Ardında Bir Şeyler Bırakabilme, İnsanlık Adına Da Bir Şeyler Yapabilme Duygusunun Da Doruk Noktasıdır. Belki O Anda Organları Bağışlanan Kişi Bunun Bilincinde Olamamaktadır Ama Zaten Tüm Dünyada Olduğu Gibi Ülkemizde De Bu Bağış Daha Ziyade Yaşayanları İlgilendiren Bir Olgudur. Ölen Kişinin Bağış Kartı Olsa Da Olmasa Da Bağışı Yapacak Olanlar Ölenin Yakınlarıdır. Yakınlarının İstememe Halinde Kişinin Kendi Organ Bağışı Hiçbir Şey İfade Etmez.
O Nedenle Organ Bağışı Denildiğinde Kendimize Sormamız Gereken Asıl Soru; Kendi Organlarımızı Bağışladığımız Kadar En Sevdiklerimizin Organlarını Bağışlayıp Bağışlayamayacağımız Olmalıdır? Görüldüğü Gibi Bu Çok Zor Bir Sorudur. Şunu da aklımızdan Çıkarmamamız Gerekir. Bir Gün Organ Bekleyen Bir Yakınımız olabilir.
www.kutluhaber.com Kemal Kutlu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi