enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
ALTIN
2.429,09
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Kahta’da Kudüs Eylemi

Kahta’da Kudüs Eylemi
REKLAM ALANI
08.12.2017
0
A+
A-

 

Kahta İlçesinde Gönüllüler Platformu tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına tepki gösterildi.

36 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu adına Kahta Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Işık açıklama yaptı.

Işık, İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu ve şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını ifade etti.

Işık, konuşmasında şunları söyledi;

“Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak bizler, ihtardabulunmak üzere burada toplandık. Kudüs’ü işgal eden siyonistİsrail’e,İsrail’e destek veren ABD’ye ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte tüm insanlığa dönük bu ihtarımızın nedeni de, hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası ve“özgürlük Kudüs’ün hakkı” iradesini yansıtmak için buradayız. “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma” ve “Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına” yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve onun Başkanı Trump, ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü, savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün, İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine asla ihanet ettirmeyiz. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için, eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları da, barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdırlar.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi