enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta’da 400 Ailenin Tapu Sevinci

Kahta’da 400 Ailenin Tapu Sevinci
REKLAM ALANI
26.02.2019
0
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Cumhuriyet Mahallede ikamet eden yaklaşık 400 aile 40 yıl sonra evlerinin tapusunu almanın sevincini yaşıyor.

Kahta’nın ilçe merkezindeki Cumhuriyet Mahallesinde 40 yıldan beri tapusuz evlerde oturan 400 aile mahalle muhtarının çabası sonucu tapularını almanın sevincini yaşıyor. Mahalle Muhtarı M.Ali Atıcı, Mahalle sakinlerinden Fahri Şahin ile birlikte resmi makamlara başvurarak mahalledeki evlerin tapusuz olduğunu ve tapularının nasıl alınacağını araştırıp öğrendi. Muhtar Atıcı, gelişmeleri şöyle anlattı:

“ Mahallemin 1 caddesi ve 8 sokağında bulunan yaklaşık 400 hanenin tamamının tapusu yok. Girişimlerde bulunduk. Kanunu engellerin ortadan kaldırıldığının öğrendik. Mahalleye gelip vatandaşların müracaat etmelerini söyledik. Vatandaşlar gerekli evrakları tamamlayıp evlerinin tapusunu almaya başladı. Kısa sürede 400 ailenin tamamı tapularına kavuşmuş olacaklar.”

Mahalle sakinlerinden Fahri Şahin ise, “ Babam zamanında bu mahallede bir arsa almış. Arsa üzerinde tapusuz bir ev yapmış. Bulunduğumuz sokağın bütün evleri müşterek arazi olarak tapuda tescil olduğundan hiç kimse tapu alamıyordu. Muhtarımızın girişimleri ile sorun hal oldu. Ben tapumu aldım. Benimle beraber 70 kişi tapusunu aldı. Diğer komşularımız da yakında tapularını alacak. Çok çok sevinçliyiz “ dedi.

Cumhuriyet Mahallesinin Şeyhbaba Caddesi ile 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, ve 1044 nolu sokaktaki evlerin tamamının tapuları yok. Tapusuz evlerde oturan vatandaşlar yıllardan beri evleri ile ilgili su, elektrik, doğalgaz gibi hizmetlerden yararlanmada büyük sorunlar yaşıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre kısa sürede mahallenin tümünün tapularını alacakları öğrenildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi