enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5379
EURO
34,9850
ALTIN
2.429,46
BIST
9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

KAHTA OSB MESLEKİ TEKNİK VE ANADOLU LİSESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

KAHTA OSB MESLEKİ TEKNİK VE ANADOLU LİSESİNİN AÇILIŞI YAPILDI
REKLAM ALANI
08.10.2016
0
A+
A-

IMG_0623Özel Marmara Eğitim Kurumları tarafından Kahta Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Okulun açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kamu ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yaptı. Başkanvekili Aydın, “ Böylesine güzel örnek bir okulun açılışında bizleri bir araya getiren yüce Rabbime hamd ediyorum. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bu anlamda da Marmara Eğitim Kurumları yöneticileri ve Kurucu Müdürü Erdoğan Bey’e teşekkür ederim. 4 ay gibi kısa bir süre zarfında bu okulun temelinden bu günlere gelindi. İstenilince demek ki meseleler çok kısa bir sürede çözülüyormuş. Bugün burada 280’in üzerinde sevgili öğrencilerimiz bu güzel okulda inşallah eğitim ve öğretim hayatına atılacaklar. Buradan iş ve aş sahibi olarak çıkacaklar.28 Şubat zulmünü hatırlayalım. Sadece ülkesini, milletini seven, inançlarına bağlı ve bu anlamda Türkiye sevdasıyla hayata atılmak isteyen imam hatiplilerin önünü tıkamak adına bütün meslek liselerinin nasılda yerle bir olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin temellerine adeta dinamit koymuşlardı. Ara elemanın iyi olduğunu buradaki iş adamlarımız bizden daha iyi bilirler. İşte o günlerden bu günlere geldik. Bu son 15 seneyi hatırlayın. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, emniyette ve her alanda reformlar yapılırken Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisini arasına girmeyi hedeflerken bu ülke üzerinde oyun oynamaya çalışanlar bu ülkenin dik duruşunu kabullenemeyenler Cumhurbaşkanımızı hazmedemeyenler oyun üstüne oyunlar kurdular. Suni gündemlerle bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Bu ülkede darbe planları yapıldı. Bu ülkede yüzde 47 oy ile tek başına iktidara gelen partiyi kapatmaya çalıştılar”dedi.

Kahta OSB’nin Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağını belirten Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Yeni teşvik uygulaması cazibe merkezleri ile birlikte Adıyaman merkez OSB’si ardından Kahta OSB, Besni ve Gölbaşı OSB’lerimizi doldurmayı hedefliyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. İnşallah en kısa zamanda teşvik paketlerinin açıklanması ile beraber Kahta’da 20 değil, birinci etaptaki 60 parselin tamamını üretime, faaliyete geçirmek sureti ile Kahta OSB, Adıyaman’ımızın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak. Daha önceki dönemlerde de çok teşvik paketleri uygulandı. Ancak her seferinde bir yönünü eksik bırakıyordu. Teşvik ve destek veriyoruz. İşletmeler faaliyete geçiyorlar. Ancak üretim yapacak ve üretimi sürdürebilecek nitelikteki personel sıkıntısı ve ihtiyacından dolayı da bu işletmelerin sahipleri rekabet edemez duruma düşüyorlar. Sık sık kapatma durumu ile karşı karşıya geliyorlar. Açılışını yaptığımız bu okul, inşallah bu alandaki açığı da kapatacak ve buradaki işletmelerimize nitelikli ara elaman ihtiyacını karşılayacak. Sadece organize sanayi bölgesindeki işletmelere değil, ara elaman kazandıran iyi bir okul olmaktan öte değil iyi mühendisler yetiştiren bir okul olacak inşallah. Bu okul aynı zamanda fikri, hür, vicdanı hür, aklı hür, kendisini sadece Allah’a ve devletine karşı sorumluluk hissi ile dolup ahlaklı öğrenciler yetiştirecek. Bu gün böyle bir eserle okula beraber güzel bir hizmetin açılışını yapma fırsatını yakalamış olduk. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Okulun hayırlara vesile olmasını dileyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Kahta Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi inşallah yetiştireceği öğrencilerle hem Kahta Organize Sanayi Bölgesindeki işyerlerinin ara elaman ihtiyacını karşılayacak hem de Adıyaman merkez OSB’nin ve diğer OSB’nin oradaki fabrikaların Türkiye’deki fabrikaların ara elaman ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir eksikliği giderecek inşallah. Sadece ara elaman değil ebetteki buradan yetişen arkadaşlarımızın mühendis olarak ta veya daha ilerisini düşünen arkadaşlar için de hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekten büyük bir hizmet yarışına gireceklerine ben canı gönülden inanıyorum. Bu okul, burada okuyan pırıl pırıl gençlerimizi, inşallah hem geleceklerine hem de ülkemizin geleceğine hazırlayacaklar. Biz bu okulu kuran arkadaşlarımızı yakinen tanıyoruz. İnşallah başka illerdeki başarılarını buralarda da gösterip gençlerimizin iyi eğitim almalarını sağlamış olacak. Okulumuzun kurulmasında emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür eder hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi

Yapılan konuşların ardından okulun derslikleri gezilerek okul bahçesine ağaç dikimi gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi