enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5093
EURO
34,8669
ALTIN
2.484,84
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Kahta IHH Yemen’e yardım kampanyası başlattı,

Kahta IHH Yemen’e yardım kampanyası başlattı,
REKLAM ALANI
20.12.2018
0
A+
A-

Kahta IHH Temsilciliği Yemen e Yardım Çadırı Açtı.

Kampanya hakkında bilgi veren Kahta temsilcisi Mehmet Güllü Orman bu amaçla Kamu Kurumlarına yemene yardım için yaklaşık 20 bin zarf dağıtıldı . Kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımcı olmak için Yüzüncü yıl parkında 4 günlük stand açıldı 23.12.2018 pazar gününe kadar açık kalacak. Ayrıca Başkan Mehmet Güllü Orman,  Yemen’de yaşanan zulmü ve bu zulme iştirak eden, taraf olan tüm devletleri kınıyoruz. Mazlum Yemen halkının acılarını paylaşıyoruz.

Birleşmiş Milletler, Yemen’e ivedilikle, gıda ulaştırılmaması halinde, 14 milyon insanın, açlıktan, hayatını kaybedeceğini belirtmiştir. Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, temiz su ve ilaç bulunamadığı için, 2 bin 300 Yemenli, koleradan, hayatını kaybetmiştir. 3 milyon Yemenli ise, kolera yüzünden, ölümü beklemektedir. Amerika, İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin saldırıları sonucu, Yemen’de 3 yıllık sürede 5 bini çocuk 30 bin kişi öldü, yarım milyon insan, yaralandı. On binlerce Yemenli, başka ülkelere sığındı. 3 milyon insan da, ülke içinde, yerinden-yurdundan uzaklaşmak zorunda kaldı. Peki, bu kan, bu gözyaşı neden?Aç, susuz ve sakat bırakılan çocuklarının başucunda, neden yüreği yaralı analar ağlıyor? Hangi suçtan dolayı katlediliyorlar?

İHH Temsilcisi Orman; Yeryüzünü, hür vicdanlı insanları, Yemen’de, Filistin’de, Arakan’da, Doğu Guta ve dünyanın dört bir yanında, akan kanları durdurmalı ve yapılan zulümlere, engel olmalıdır.. Bu zulmün son bulması, tarafların silahları bırakarak adaletli bir çözüm üretmeleri, mazlum halka acil yardımların ulaşması için gerekli tedbirlerin alınması, güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunuyoruz.Kahta IHH olarak, Yemenli mazlum kardeşlerimize gıda ve ilaç yardımında bulunmak için Kahta halkımızın desteklerini bekliyoruz. Bu halk her zaman mazlumun yanında olmuştur, Kahta halkı Ensar Muhacir kardeşlik şuuru ile hareket etmektedir. ” Dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi