enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KAHTA HALKINDAN VALİ DEMİRTAŞ’A FAHRİ HEHŞEHRİLİK BERATI

KAHTA HALKINDAN VALİ DEMİRTAŞ’A FAHRİ HEHŞEHRİLİK BERATI
REKLAM ALANI
06.06.2016
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliğinden Adana Valiliğine atanan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kâhta ilçesine giderek ilçe halkına veda ziyaretinde bulundu.

Kâhta İlçesinde Vali Mahmut Demirtaş’ı Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ile çok sayıda Kahtalı vatandaş karşıladı.

Ziyarette iki çocuk Vali Mahmut Demirtaş’a çiçek takdim ederken, Kâhta Belediye Meclisince alınan karar gereği Kâhta ilçesine her alanda yaptığı katkılarından dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a fahri hemşehrilik beratı takdim edildi.

Kâhta Kaymakamlığınca Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Vali Mahmut Demirtaş’ın özgeçmişi okunarak, Adıyaman’daki 4 yıllık görevi süresince Kahta ilçesinde hayata geçirdiği projeler ve yaptıkları çalışmaları değerlendiren bir slayt gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Vali Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman’da görev yaptığı süre zarfında Kahta’ya çok önemli katkıları olduğunu ve halkın gönlünde taht kurduğunu belirterek,”Sayın Valimiz keşke iki yıl daha Adıyaman’da kalsaydı. Sayın Valimiz sadece hizmetleriyle değil, halkla kurduğu diyalogla 7’den 77’ye her kesimin takdirini kazanmıştır. Kahta gerçekten sayın Valimizi çok sevdi. Çünkü Sayın Valimiz hafta sonu demeden, mesai kavramı gözetmeden bu kentin insanlarına hizmet etti. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Sayın Valimize bundan sonraki görevinde başarılar diliyoruz”dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, sayın valimizin mahiyetinden Kahta ilçesinde çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini dile getirerek, “Biz sayın valimizden çok tecrübeler edindik. Çok büyük bir feyiz aldık. Kâhta halkı adına kendilerine sonsuz şükranlarımı arz ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum”dedi.

Kahta halkının yoğun alkışları eşliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise, duygularına hakim olmayarak, kelimeler adeta boğazında düğümlendi.

Herkesin Ramazan ayını tebrik eden Vali Mahmut Demirtaş, “Arz-ı veda etmek gerçekten kolay bir şey değilmiş. Ben orta halli bir köylü çocuğunun ve iki dönem köy muhtarlığı yapmış bir babanın evladıyım. Ben sizin aranızda yetişip buralara geldim. Geldiğimiz nokta da dünümüzü asla unutmadık. Adıyaman’a göreve başladıktan sonra insanlarımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için yoğun gayret sarf ettik. Biz surda bir gedik açtık. İnşallah Allah’ın izni ile herkes bu memlekete hizmet etmek için elinden geleni gösterecektir. Çünkü bu ülkeye en iyi hizmeti sunabilmek için bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Bakanları durmadan çalışıyorsa, bir Valide bir Kaymakam da durmadan çalışacaktır. Bizim görevimiz budur. Yükümüz de ağırdır. Ama şu konuda emin olabilirsiniz çok çalışkan ve ceval bir Valimiz Adıyaman’a geliyor. Bende yaklaşık 15 yıldan beri tanıyorum. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandır kendisi. İnşallah teslim edeceğimiz hizmet bayrağını çok daha yukarılara götüreceğine yürekten inanıyorum. 4 Yıllık görevim süresince Kahta’ya 400 den fazla derslik ve yaklaşık 600 öğrenci pansiyonu yaptık. Bunlar Kahta ilçemize az bile.. Çünkü hiçbir şey sizlerin sevgi ve muhabbetinin önünde değildir. Adıyaman’a ve Kahta ilçemize bu hizmetleri yaparken, TBMM Başkan Vekilimiz ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın bey ile Milletvekillerimiz Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat ve Adnan Boynukara’ya bizlere her konuda verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığım süre zarfından kalbini kırdığım insanlardan helallik diliyorum. Adana’da bir kardeşiniz olduğunu sakın unutmayın. Adana’da görev yaptığım süre zarfından kapımız da gönlümüzde sizlere sonuna kadar açıktır”dedi.

Konuşmaların ardından Kahta Belediye Meclisince alınan karar gereği “Adıyaman ilinin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimine hizmet ve katkılar sağlayan, yerel kalkınmada gayretli çalışmalar yapan, yöneticinin görevini bir görev olmasının ötesinde liderlik ruhuyla, ibadet aşkıyla yapması, toplumu kucaklaması, topluma vizyon belirlemesi ve ortak aklı belirlemesi” gibi 4 yıllık süre zarfında yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Vali Mahmut Demirtaş’a Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak tarafından “Fahri Hemşehrilik Beraatı” takdim edildi.

Program sonrası Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından da Adıyaman’a yaptıkları hizmetlerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a plaket takdim edildi.

Fahri Hemşehrilik Beratı takdimi sonrası Vali Mahmut Demirtaş, Kahta halkıyla Kaymakamlık bahçesinde bir araya gelerek çay içip sohbet etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi