enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

KAHTA HALK EĞİTİM MERKEZİNDE RÖLYEF KURSU AÇILDI

09.04.2017
0
A+
A-

Kahta Halk Eğitimi Merkezinde İŞKUR destekli Rölyef Kursu açıldı.
Kurumumuz öğretmeni; Konya Selçuklu Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, El Sanatları Öğretmeni Şadiye ULUÇAY tarafından Rölyef kursu açıldı.
Kabartma veya diğer adıyla rölyef, yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertmelere denir.
Alçak ve yüksek rölyef olmak üzere ikiye ayrılır. Mimarlıkta da heykel sanatında da kullanılan bir terimdir. Yüzey üzerine yükseltilerek yapılıyorsa yüksek rölyef, çökertilerek yapılıyorsa alçak rölyef adını alır. Üzeri işlenebilir malzemeleri şekillendirme olarak da tanımlanabilir.
İSTİHDAM ALANLARI
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Sanat ve Tasarım sektöründe;
1. Sanat ve tasarım yapan atölyelerde,
2. Turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmelerde,
3. Kendi işyerinde vb. yerlerde çalışabilir.

Kurumumuz öğretmeni Şadiye ULUÇAY alanında kendini geliştirerek harika eserler ortaya koymaktadır.Şadiye ULUÇAY tarafından hazırlanan ve mükemmel bir ustalık eseri olan Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ’ın rölyef tablosu bakanımıza takdim edildi..
Şadiye ULUÇAY rölyef sanatını kursiyerlerine öğreterek kursiyerlerin yaptığı tabloları satarak gelir elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

Kurum Müdürü Ramazan GÜLLÜ “ Halk Eğitim Merkezinin amacının yöresel özelliklere ve ihtiyaçlara göre eğitim-öğretim, üretim, istihdam, pazarlama ve örgütlenmeye yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayarak bu amaç doğrultusunda İŞKUR ile sözleşme imzalayarak Rölyef Kursunu başlattıklarını ifade etti.
Bu kurs sayesinde kursiyerlerimiz Rölyef sanatını öğreniyor,İŞKUR tarafından maddi destek alıyor ve yaptıkları tabloları satarak ayrıca kazanç elde ettiklerini belirtti.
Sayın GÜLLÜ, kursiyerlerinin eğitim sonunda kendi işini kurması ya da aldıkları belgelerle işe yerleşmelerinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, “İş ortamının çok olmadığı Kahta İlçemizde bir kişinin gelip kursunuzda eğitim alması, bu eğitim sonucunda herhangi bir yerde istihdam edilmesi ve evine ekmek, AŞ götürmesi tabii ki tarifi imkansız bir mutluluk.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi