enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Kahta Gazeteciler Cemiyeti: Dayanışma Ve Kaynaşma Programı Düzenledi.

28.12.2014
0
A+
A-

Kahta Gazeteciler Cemiyeti; Dayanışma ve kaynaşma Programı düzenledi. Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Kahta Trafik Şube Emniyet Amiri Durmuş Ali özkan, Adıyaman Meteoroloji İl Müdürü Ezher Zengin, Narince Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Naimioğlu, Adıyaman Mercan TV ” Denga Dıla” Programı sahibi Reşat Kaçan, Kahta Fm Radyo Sahibi Mustafa Şahin, Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay, Kahta Manşet Haber Sitesi Sahibi ve Belediye basın Danışmanı Ramazan Alagöz, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Sincik ve Kahta’dan misafirler katıldı.

Toplantıya Kahta Havadis Gazetesi,  Sincik Gündem Gazetesi, Kahta FM Radyosu, Sincik Ses, Kahta Manşet, Kahta medya, Gazete Kahta , Kahta Gazete, Denga Dıla ve Kutlu Haber katıldı.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu yaptığı açılış konuşmasında ” bugün burada Cemiyetimizin düzenlediği, Dayanışma ve Kaynaşma toplantısında biraraya gelmiş bulunuyoruz. Sizlere cemiyetimizin kuruluş amacı ve üyelerimiz hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.

Cemiyetimiz, Türkiyenin farklı yerlerinde farklı mesleklerle uğraşan ama ” TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİ” ortak paydasında buluşan birbirinden değerli üyerlerden oluşmaktadır.

Bizler sadece gazeteci ve yazar değiliz. Bizler öncelikle devletini,vatanını, milletini seven-sayan,özgür düşünen, özgürlüğe katkı sağlamak isteyen, yardımlaşmayı ve dayanışmayı önemseyen birer bireyiz.

Çünkü ”yardımlaşma ve dayanışma,bir toplumun gelişmesi için güzel bir vesiledir”. Ancak, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile hareket eden toplumlar kültür,ekonomi ve eğitim alanlarında başarıya ulaşmışlardır. Biz de Kahta Gazeteciler Cemiyeti olarak sadece haber peşinde koşmayacağız, bunu zaten birçoğu yapıyor. Yeri geldiğinde cemiyet olarak haber olacak, projelere destek verecek,ya da bu projelerin hayata geçmesinde bizzat rol alacağız.

Kahta Gazeteciler Cemiyeti olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Adıyaman Birsen Esensoy İlköğretim Okuluna engelliler için engelli rampası yaptık örnek olması noktasında  çok olumlu tepkiler aldık.

Köpeğin insanı ısırması değil, insanın köpeği ısırması haberdir mantığıyla yaklaşırsak, bizler de haber olabilmesi için köpeğin ısırmasını beklemeyeceğiz. İşadamlarımızın katkılarıyla ve kendi çabamızla bu tür yardım projelerini hayata geçirip yeri geldiğinde haber üretecek yeri geldiğinde de haber olacağız. Bununla alakalı çalışmalarımız var Rabbım nasip ederse önümüzdeki günlerde sizlerde haberdar olacaksınız. Çünkü bizler sosyal bir gazeteciler cemiyeti olacağız.

Üyelerimizin hepsi farklı meslek gruplarıyla uğraşan kendi alanlarında başarılı kişilerdir. Gazeteciliğe gönül vermiş farklı mesleklerden üyelerimizin olması, o mesleklerin sıkıntılarını hemde haberleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Sağlık kurumundan bir üyemizin olması yine bizi sağlık haberleri ve sıkıntıları hakkında haberdar olmamızı sağlıyor. Eğitim camiasından üyemizin olması bizi eğitim camiasından haberdar olmamamızı engelliyor.

Amaçlarımızın en önemli ayaklarından bir tanesi de  eğitimdir. Kahta’da eğitimin gelişebilmesi için bizde cemiyet olarak elimizden gelen maddı manevi katkıyı sağlamaya çalışacağız. Çünkü en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Kahta’nın gelişmesi noktasında, Nemrut güzergahındaki köylerimize eski osmanlı evlerinin yapılması, kahta’ya ENGELSİZ YAŞAM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ kurulması, İlçemizdeki suriyelilere gelen yardımın artırılması ve en önemlise de istihdamı güçlendirecek olan hamle Adıyamanın 5. bölgeden alınıp ivedilikle 6. bölgeye aktarılmsı noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor.

Buradan bir süprizide sizlerlerle paylaşmak istiyorum. Adıyaman ilçelerinin ve sorunlarının sesini duyurmak için Allah kısmet ederse ”KAHTA HAVADİS GAZETESİ”ni de yayın hayatına koyacağız. Adıyaman ve Kahta medya dünyasına hayırlı olsun.

Demokratik ve çağdaş toplumların oluşması haber alma özgürlüğü ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. İfade özgürlüğü kimseye de sanal ortamda ve reel ortamda hakaret etme hakkını da vermemelidir. 

Son olarak, çok değerli üyelerimizle aynı cemiyet çatısı altında bulunmakla kendimi şanslı addediyorum. İl dışında ve yurt dışında bulunan ve aramızda olamayan üyelrimizde teşekkür ediyor ve onlara da buradan selamalarımı ve saygılarımı sunuyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. ” BASIN İÇİN ÖZGÜRLÜK, ÖZGÜRLÜK BASIN” diyorum” Dedi.

Kahta kaymakamı Dede Musa Baştürk ” Öncelikle Kahta Basınıyla birarada olmaktan çok memnunum. Şehrimizin gelişmesine katkı sunacak her türlü yapının ve çalışmanın yanındayız. Uygun çalışma ortamı olması için kapımız herzaman açık, yeterki Kahta’da birileri iyi birşeyler yapsın. Kahta eğitiminin gelişmesi çok önemli, inşallah önümüzdeki  dönemde yeni okullarında yapılmasıyla eğitimimiz daha da ivme kazanacaktır. Avrupa’da engellilerle ilgili bir projemiz var, bu noktada sosyal projeleri de destekleyeceğiz. Kahta’ya Güneydoğunun en büyük asma  Köprüsü yapıldı. Niissibi Köprüsü ve  turizmin gelişmesine katkı sunmak için, Nemrut Dağına çıkmayı kolaylaştıracak Kral Yolunu bitiriyoruz. Kral Yolu her yıl binlerce turistin gelip ziyaret ettiği Nemrut Dağına çıkmayı daha da kolaylaşacak ve ilçemiz inşallah daha da gelişecek. Bu sıcak ortamda sizlerle olmak sevindirici. Kahta’nın Sorunlarını değerlendirme ve istişare fırsatını buldum. Kahta Gazeteciler Cemiyeti üyelerine ve buraya gelen misafirlere teşekkür ediyorum” Dedi.

Daha sonra Hasan Meriç ve ekibinin müzik dinletisi sonrasında program sona erdi…

Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi