enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5021
EURO
34,7759
ALTIN
2.491,03
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

KÂHTA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KEMAL KUTLU’NUN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI.

07.03.2015
0
A+
A-

Dünya Kadınlar Günü olarak her yıl 8 Mart günü kutladığımız böylesi anlamlı bir günde, hayatımızın her alanında, fedakarlığı, sevgiyi, duyarlılığı ve üretkenliği temsil eden kadınlar; sağlıklı ve duyarlılığı yüksek bir toplumun temel taşıdır.

Bu yıl Birleşmiş Milletler 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Eylem için Beijing Platformunun kuruluşunun 20’ci yılına adamıştır. Kampanya başlatarak 2030 yılı Gezegenimizde 50’ye 50 eşitliğin sağlanması hedeflenmektedir. Bütün kadınların ve kızların 2030 yılı itibariyle eşit fırsatlara ve haklara sahip olması hedeflenmektedir.  Bizde Kahta Gazeteciler Cemiyeti olarak küresel düşünerek yerelde olumlu gelişmeler yapma gayretindeyiz. Bu konuda bütün kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yaparak  bölgemizde eşitliğin sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Ülkemiz özellikle seksenli yıllardan itibaren hızlı olarak şehirleşmeye başlamıştır. Bu değişimle beraber toplumumuzda Sosyal hizmetlerin ihtiyacı da artmıştır. Maalesef bu alanda yeterli çalışmalar yapılamamıştır. Böylece birçok sosyal sorun halen çözüm beklemektedir.

 Özellikle Ülkemizde son yıllarda artan kadın ölümlerinin bertaraf edilmesi noktasında gerekli çalışma ve hassasiyetin oluşması gerekmektedir. Bu bağlamda, her türlü ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı mücadele etmek, hepimizin başlıca sorumluluğu olmalıdır. Günümüzde eğitim, bilim, kültür, siyaset ve iş dünyasındaki başarılarına imrendiğimiz kadınlarımız geleceğimizin güvencesidir…

 KahtaGerger-Samsat-Sincik bölgemiz Adıyaman ili nüfusunun üçte birini barındırmaktadır. Kadın ve çocuk koruma  kuruluş ve sivil toplum örgütlerimiz, vakıflarımız yok denecek gibidir. Bir tek Kadın Sığınma Evi dahi yoktur. Bunu kimseyi suçlamak amacıyla söylememekteyiz. Bunu hedef olarak önümüze koyup el birliği yapmamız gerektiğini söylemek istiyoruz.

 Yanı başımızda Şengal‘da cereyan eden barbarlığı unutmamamız gerekir. Halen yaklaşık 5000 kadın ve kız çocuğun esareti, zorunlu din değiştirilip evlendirildiği ve satıldığı belirtilmektedir. Bu yılki 8 martın zulüm altında olan bu kadın ve kız çocuklarını unutmayarak kutlamak istiyoruz.

 Medeniyetimizin çıtasını yüksek tutmamız gerektiği inancındayız. Annelerimizin, Kız kardeşlerimizin, Eşlerimizin ve Kız Evlatlarımızın eşit fırsatlara ve haklara kavuşması için nesnel adımlar atmamız gerekmektedir.

Medeniyetimizin inşa edilmesinde erkekler kadar kadınlarımızın da emeği olduğunun farkında olarak, evrensel kadın haklarının yanında olarak; günümüzde kadın cinayetlerini ortadan kaldıran kültürü ve eğitimin gerekliliğinin altını çizmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, evrensel haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşantımızın her alanında başarıyla yer alan, bizi biz yapan hedeflerin başında, karşılık beklemeden özverili, yüreği sevgi ve şefkatle yoğrulan, kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                              KÂHTA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

                                                     Kemal KUTLU

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi