enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Kahta Eski Belediye Başkanı Turanlı: “Halkımdan Hiç Kopmadım”

Kahta Eski Belediye Başkanı Turanlı: “Halkımdan Hiç Kopmadım”
REKLAM ALANI
12.11.2017
0
A+
A-

Turanlı, yaptığı açıklamada, kendi dönemlerinde şehiriçi taşımacılığı noktasında çok güzel çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Hiçbir zaman vatandaşı haksız görmediklerini belirten Turanlı, “Belki o dönemde vatandaş ekmek davası kavgası olarak bilinçsiz bir şekilde bir kavga verdiyse de hiçbir zaman vatandaşı haksız görmedik. Ama vatandaş haklıyken de toplum genel kanısı bu hizmet belediyenin vermesi kanısı içindeydik, biz bu şekilde o zaman karar aldık, hizmet verdik. Ama şuan bu verilen hizmet hak tarafından benimsenmiş, takdire şayan bir şekilde hizmet devam ediliyor”dedi.

– TÜRKİYE’DE OLMAYAN BORULARI, İÇME SUYU ŞEBEKESİNE DÖŞEDİK

İçme suyu şebeke borularını da anlatan Turanlı, şunları kaydetti:

“İçme suyu şebekesiniasbes borulardan Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir boru şebeke hattı şuan Kahta’da bu hizmeti veriyor. Bu belediye başkanlarını yadırgamak anlamında değil. Bu benim dönemde aynıydı ama bunu gördüğümüz için o projeyi hayata geçirdik. Asbesin tek üretim yeri Mardin’de bir fabrika vardı, o fabrikada kapatıldı. Letonya ile kardeş belediye olmamız vesilesi ile Avrupa birliği fonlarında bir para toplanıyor. Burada turizm memleketi olduğu için Siverek Belediyesi bunu hayata geçirdi. Lentonya ile kardeş belediye olmamız, projenin hayata geçirilmesi için bir etkendi. Asbes boruyu göstererek, yani buranın hibe programlarından faydalanabilmesi imkanı tanınmıştı. Hattın yenilenmesi ile şehir içme suyu şebekesinin sağlıklı bir şekilde hizmet edeceği inancı hasıldı. Dolayısıyla bizim Kahta belediyesinin en büyük gelir kaynağı su kuyularında kaldırılan elektrik gideri olduğu için devletin bu güneş enerji panelleri ile ilgili ciddi bir destekleri var. Bunu hayata geçirmek 50 trilyon gibi bir paradan bahsediliyor. 50 trilyon demek hiçbir hibe almadan 50 megavat elektrik demektir. Dolayısıyla su kuyularını bir yana bırak, bir de o kadar fazla elektrik elde ediyorsunuz ki bunu kısmen de elektrik satmak, bunun yüzde 50’si hibe olduğunu düşün 75-80 megavat bir elektrik ve belediyenin gelir kaynaklarına ciddi bir destek finansman kaynağıdır”

– CANLI YAYINA ÇIKMAYA HAZIRIM

Her zaman canlı yayına çıkmaya hazır olduğunu dile getiren Turanlı, “Bunları anlatırken birilerini karalamak veya birilerini yargılamak değil. İşin muhatabı olan insanlar ile halkın huzuruna çıkıp her türlü hesabı vermeye hazırım. Eğer başkanım benimle halkın huzuruna çıkmayı kabul ederse, belediye konferans salonunda çıkmaya hazırım. Halkın huzuruna çıkmayı kabul ederse Adıyaman’da bulunan Mercan TV’de halkın huzuruna çıkmaya hazırım. Bununla ilgili yargı yoluyla ilgili bir şey varsa kendisine yardımcı olup yargıya da birlikte gidip suç duyurusunda bulunmaya hazırız. Ama amaç gaye Kahta olursa, Kahta için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Amaç, gaye Kahta’nın kalkınması ise Kahta’yı belli bir yere getirmek ise eğer birilerinin fedakarlık yapması gerekiyorsa bu fedakarlığı yapabilecek kişilerden biriyim”ifadelerini kullandı.

– KENTSEL DÖNÜŞÜM HAYALİMDİ

Kentsel dönüşümün hayali olduğunu aktaran Turanlı, şöyle konuştu:

“Ama eksik kalmış hizmetlerim var dersen benim en çok arzu ettiğim Kahta’da kentsel dönüşümü hayata geçirmekti. Seçimleri kazandıktan 1-2 yıl sonra o projeyi hayata geçirmek için müracatta bulunduk. Müracaatta bulunurken 3 yıla yakında bir süreç vardı. O süreçte bölge milletvekillerimiz Mehmet Metiner’in, Ahmet Aydın’ın ciddi katkı ve destekleri olmuştu. Dengir Mir Mehmet Fırat’ın da bu işin hayata geçirilmesi için desteği oldu. Seçime 15 gün kala proje netleşti. İhale süreci bitti. İller bankası ihaleyi yaptı. Şimdi imar revizyonu Kahta’ya ne kattı derseniz, imar revizyonunda yeni imar yerleri açmak değil. Mevcut hali hazır eski yerleşim yeri dediğimiz Kahta cami, Bayraktar, Gazi mahallesi bu bölgelerde imar revizyonu yapıp kentsel dönüşüme hazır konuma getirmek. Çünkü imar revizyonu görüp orada katlaşmanın müsait olup olmadığını dolayısıyla yeni imar yeri açmaya ihtiyaç yoktur. Çünkü Kahta’nın eski yerleşim yerinde tek katlı evler çoktu. Devletimizin kentsel dönüşüme çok ciddi desteği vardı. Ruhsat harcından muaf tutması, bu fakir cebine yansıyacak en büyük para. 18 ay boyunca kira desteği verilmesi, kısa vadeli istersen faizsiz para, uzun vadeli düşük faizli para fakirin bizden beklediği en büyük projeydi. Şehri yenilemek, ayrıştırmak değil. Şimdi Kahta’ya girdiğinizde yeni bir şehir oluşmuş, eski yerleşim yerine geldiğinizde köy görünümünde şehir karşınızda, dolayısıyla Kahta’yı ikiye ayırmış oluyorsunuz. Yeni yerleşim yeri, eski yerleşim yeri ama bir bütünlük sağlasaydı Kahta bütünlüğü ile güzelleşecekti. Ve eski yerleşim yerlerinde kentsel dönüşüm hayata geçirilmesi elzemdi. Bizim eski çarşı dediğimiz yer şuan hiç kullanılmayacak atıl duruma gelmiş, esnaf mağdur durumdadır. Bizim zamanımız da marangozcular sitesi bitirildi, hayata geçirildi. Ve bitirilmesi ile birlikte eski marangozcuların bulunduğu bölgede kuyumcu çarşısı hayata geçirildi. Bu bölgeye bir canlılık katmak gerekiyordu”

– YENİ İMAR YERLERİ AÇMAK İSTİYORDUK

Yeni imar alanlarını açamadıklarını anlatan Turanlı, “Yeni imar yerleri açma projemiz vardı. Baraja giden tarafı imara açmak, yeni yerleşim yerlerini baraja seyir durumuna getirip ve neşetin yeri oradan bir çevre yolu başlatarak üniversiteyi orada bağlamaktı. Kıyı şeridinde baraja yaklaşmaya devlet müsaade etmiyor. Vatandaşı mağdur etmeden mesafe içinde yürüyüş yollarını araç trafiğine açıp aynı zamanda yeşil alanları gerçekleştirmekti. Adıyaman’ın cazibe merkezi konumuna gelecek projesiydi. Bunların hepsinin proje aşaması bitirildi. Hayata geçirmek bizlere nasip olmadı. Ben 4 yıl boyunca kaybettiğimden bugüne kadar halkımdan hiç kopmadım ve hiçbir zaman kimseye bir kırılganlığım yok. Halkım öyle taktir etti. Taktirden öte bir şeyin olmadığına inanan insanlarız” şeklinde konuştu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi