enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta Eski Belediye Başkanı Turanlı: “Halkıma Minnettarım” – Videolu Haber

Kahta Eski Belediye Başkanı Turanlı: “Halkıma Minnettarım” – Videolu Haber
REKLAM ALANI
15.10.2017
0
A+
A-

Kahta Eski Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta halkına her zaman minnettar olduğunu söyledi.

Turanlı, yaptığı açıklamada, Kahta’yı çok sevdiklerini ve Kahta’nın kendilerine vermiş olduğu imkanlardan dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

Bir dönem AK Parti’deilçe başkanlığı aynı zamanda AK Parti Belediye Başkanlığını yaptığını hatırlatan Turanlı, “Daha sonra adaylık verilmemesi sonucunda da başka bir partiden aday oldum. Halkımız bize muhalefeti uygun gördü. Bu konuda halkımıza teşekkür ederim. Dün bizi belediye başkanı yapan halkımız, daha sonra bir destekle muhalefette kalmamızı uygun gördü. Halkıma kırgın olmadığımı ifade edeyim, halkıma minnettarım”dedi.

– ARZU ETİĞİMİZ HİZMETLER VAR

Kahta’da arzu ettikleri hizmetlerin olduğunu vurgulayan Turanlı, şöyle konuştu:

“AK Parti bize bu imkanları tanıdığı için teşekkür ediyorum. Çünkü AK Parti ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptım. Bizimde hedeflerimiz, arzu ettiğimiz hizmetler vardı. Bu hizmetlerin büyük bir kısmı gerçekleşti. Merkezi hükümetin vermiş olduğu desteklerle, güzelliklerle hizmetler yaptık”

– AK PARTİDEN ADAY OLMAK AYRI BİR GÜZELLİK

AK Parti’den aday olmanın ayrı bir güzellik olduğunu dile getiren Turanlı, “Halkımız da bunu taktir etti, çünkü 7 bin 300 oyla belediye başkanı olurken, 12 bin oyla başka bir partide seçilemedik. Bu halkımızın teveccühüydü. AK Partiden aday olmak ayrı bir güzellik. Başka bir partide seçilememek ayrı bir iştir. Ben 7 bin 300 oyla belediye başkanı olduğum zaman, AK Partiye olan desteğim, güvenimdi. Ama 12 bin oyla kaybettiğim zaman halkın şahsıma vermiş olduğu destekti. Ama 12 bin oyun içinde benim bir oyum var. Bu nedenle halkın inancı ve desteği oldu”ifadelerini kullandı.

– HALKIMIN TASVİP ETMEDİĞİ HİÇBİR OLAYIN İÇİNDE BULUNMADIM

Arzu ettikleri hizmetlerin büyük bölümünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Turanlı, şöyle devam etti:

“Ve hiçbir zaman halkımın tasvip etmediği olaylar içinde bulunmadım. Biz seçilirken halkımıza, halkımızla bu şehri yöneteceğiz. Demiştik. Seçim broşürlerimiz de de o vardı. Arzu ettiğimiz hizmetlerin büyük kısmına ulaştık. Şehiriçi taşımacılıktan tutunda yeni bir belediye binası, Kahta’da yapılması gereken yollar. Öncelikli yollarımız, doğalgaz çalışması, briketçilerin başka bir yere taşınıp Kahta’ya yakışır bir Necmettin Erbakan parkının sosyal donatılar ile birlikte hayata geçirilmesi, hemen hemen bir mahallede park projemiz vardı. Bunların büyük kısmı gerçekleşti. Gerçekleşmeyen yerler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Baraj yolu tarafına doğru çalışmalar vardı. Mesire alanı projemiz vardı. Baraj kenarında bu çalışmayı yaptık, devlet su işleri vatandaşın şikayeti üstüne müsaade etmedi. Abusadık ziyaret çevresinin ve aynı zamanda orada bir doğru yaparak Kahta’ya hakim olacak bir seyir tepesine oluşturmaktı. Ve o gün ki şartlarda doğalgaz çalışmasından çıkan atık topraklarla oranın dolgusunu başlatmıştık. Dolgu çalışması seçime yakın hemen hemen büyük kısmı tamamlandı. Ama proje hayata geçirilmesi bizlere nasip olmadı.”

– ALTYAPIYI ÇOK ÖNEMSEDİK

İlçede altyapıyı çok önemsediklerini belirten Turanlı, “Bizim bununla birlikte en çok önemsediğim alt yapı projemiz vardı. Kahta kurulduğu günden bugüne alt yapı çalışması hizmete cevap verir anlamında yetersizdi. Bunun yüzde 70’i iller bankasından hibe, yüzde 30’u belediye destekli olmak kaydıyla bu proje bitirildi. Şuan Kahta belediyesinin raflarında durmaktadır” diye konuştu.

– HER ARITILAN SU İÇİLMEZ

Su konusuna da değinen Turanı, “Bununla birlikte içme suyu projemiz vardı. Haydaran’dan, ana kaynaktan su projemiz vardı. Proje bitirildi, ihale için o zaman başbakanımızı ziyaret ettiğimizde hemen bütçemize 16 trilyonluk finansman sağlandı. Aynı zamanda kaynak tahsisi sağlandı. Köylünün şikayeti üzerine ihale süreci köylü haklı gördü ve kaynaktan su tahsisi yapılmadı. Yapılmayınca kaynaktan su getirmenin fazla bir getirisinin olmadığını hesapladık. Çünkü kaynaktan olmayan suyu dere yatağından almanın sağlıklı bir su olmadığını halende o inanç bende hasıl, dere yatağındadır. O köylerde devletin yapmış olduğu kanalizasyon sistemi var. Dolayısıyla yağmur yağmasıyla o su dereye ulaşır. O suyun temiz sağlıklı su olmayacağı kanısı bende hasıl. Arıtma sistemi yapılıyor, o su ne kadar içile bilir o da tartışılır. Ama bir maliyet olduğunu iyi biliyorum, arıtma sistemi hayata geçirmekte belli bir maliyet. Bu suyun gelişi ile birlikte su Kahta’ya mahsus değil, başka beldeleri de içeren tahsis var. Tahsisin içeriğinde Arsemia’ya kadar, su hattı bizim mevcut hatta Arsemia’dan sonra mevcut hatta bağlanarak Kahta’ya gelecek, dolayısıyla oradan gelen su Arsemia’dan sonraki hat Kahta mevcut hattıdır. Farklı bir su değildir. İleride bu su da azalma olduğu zaman tekrar motorlar hayata geçirilecek. Çünkü bu suyu kullanma sadece Kahta belediyesine ait değildir. Başka beldeler kullanma hakkı vardır. Ve arıtılan her su içilebilir anlamına gelmez. Bizim için gelen hizmetin kalıcı ve daim olması bizim için önemlidir” şeklinde konuştu. Kaynak: PHA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi