enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5501
EURO
34,8968
ALTIN
2.425,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Çok Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
30°C

KAHTA DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ DOST, 2015 YILI VE YENİ HİZMETLERİ DEĞERLENDİRDİ

KAHTA DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ DOST, 2015 YILI VE YENİ HİZMETLERİ DEĞERLENDİRDİ
REKLAM ALANI

Başhekim Dost, 2015 Yılını Değerlendirdi
Hastane Yöneticimiz Op. Dr. Abdulkadir Dost, 2015 yılında yapılan yenilikler, iyileştirmeler ve tamamlanan projeler ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.
Hastanemizde düzenlenen toplantıya, Başhekimimiz Op. Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dt. Ferit Ünal, İdari ve Mali İşler Müdürü İlhan Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin İnal, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hanım İlhan ve Basın Mensupları katıldı.
2015 yılının Kahta Devlet Hastanesi için önemini vurgulayan Dost, yoğun bir çalışma temposu ile birçok eksikliğin giderildiğini, hekim ve sağlık personeli kadrosunun güçlendirildiğini ve bir çok birim ve bölümde iyileştirmeler yapıldığını kaydetti.
2014 yılına göre müracaat sayısında % 5 oranında bir artış olduğunu ifade eden Dost, Kahta Devlet Hastanesi’nin tercih edilen bir hastane konumunda olmasını hedeflediklerini belirtti.
Yapılan iyileştirmeler, yenilikler ve tamamlanan projeler:
Arena Tipi Acil Servis Ünitesi
Daha verimli sağlık hizmeti için, arena tipi alan oluşturularak, hastalarımızın doktor ve yardımcı sağlık personellerine daha kolay ulaşabilmeleri sağlanmıştır.
Muayene Kabinleri
Acil Servis hasta muayene alanımız daha önce üç muayene kabini ile hizmet vermekteydi. Muayene ve tedavi alanlarımızın yetersiz olmasından dolayı yoğunluk oluşmaktaydı. Acil Servis muayene alanımız büyütülerek toplamda altı kabine yükseltilmiştir.
Gözlem Hemşireliği
Müşahade altına alınan hastalarımız için gözlem hemşireliği alanı kurulmuş olup, gözlem hemşiresi tarafından takip ve tedavileri yapılmaktadır.
Kırmızı Alan
Tıbbi donanımın yetersiz olmasından dolayı, kırmızı alana alınan hastalarımızın takip ve tedavilerinde sıkıntılar yaşanmaktaydı. Kırmızı alanda fiziki değişiklikler yapılarak, hastalarımıza daha etkin müdahale edilebilmesi için gerekli tüm tıbbi donanım sağlanmıştır.
Tıbbi Cihaz ve Ekipmanlar
Müşahade odalarında bulunan yatak başlarına tıbbi cihaz ve ekipmanların montajı yapılarak, sağlık personelinin daha etkin ve hızlı tedavi hizmeti vermesi sağlanmıştır.
Ambulans Park Yeri
Park yerinin olmaması hasebiyle, Acil Servis binamızın ön bölümünü kısmen işgal eden ambulanslarımız için olumsuz hava koşullarına elverişli, ayrıca günlük araç bakımlarının yapılabileceği iki adet park yeri yapılmıştır.
Hemodiyaliz Salonu
Hastalarımıza daha geniş, sağlığa uygun ve konforlu bir ortamda diyaliz hizmeti verebilmek için fiziki değişiklikler yapılarak toplamda 110 metrekarelik alandan oluşan üç adet odamız yıkılarak büyük bir salon haline getirilmiştir.
Aydınlatma Sistemi
Enerji tasarrufunun sağlanması amacıyla diyaliz servisimizin tavan bölümünde bulunan 16 adet dörtlü grup florasan tipi (72 watt) lambalar yerine, 8 adet led (24 watt) lambalar takılmıştır. Bu sayede elektrik tüketiminde önemli oranda tasarruf sağlanmıştır.
Doktor/Hemşire Gözlem Alanı
Hekim ve hemşirelerin gözlemlerini kolaylaştırmak ve diyaliz esnasında hastalarda meydana gelebilecek tıbbi komplikasyonlara karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için koridorda bulunan hemşire deski hemodiyaliz salonunun içerisine alınmıştır.
Hemodiyaliz Cihazları
Diyaliz Ünitesi sayımız 9’dan 16’ya yükseltilmiş olup, ihtiyaç duyulması durumunda toplamda 20 üniteye çıkarılabilmesi için gerekli fiziki alan oluşturulmuştur. Ayrıca yoğun bakım servisimiz de 1 adet mobil hemodiyaliz cihazı bulunmaktadır.
Gerger ve Sincik Hastalarına Hemodiyaliz Hizmeti
İlçemizde ikamet eden hastalarımızla birlikte Gerger ve Sincik ilçelerinden servis araçlarımızla transferleri sağlanan hastalarımıza da hemodiyaliz hizmeti verilmeye başlanacaktır.
Antibakteriyel Zemin Fayansları ve İç Cephe Boyası
Zemin fayansları sağlığa uygun olmadığından granitlerle değiştirilerek kapılar ve duvarlar antibakteriyel (silinebilir, yıkanabilir) boya ile tekrar boyatılmıştır.
Engelli Rampası
Diyaliz Ünitesi’nin giriş bölümünde bulunan engelli rampası yıkılmış olup, engelli hastalarımızın tek başına tekerlekli sandalyeleriyle rahatça çıkabilmeleri için standartlara uygun bir engelli rampası yapılmıştır.
Fizik Tedavi Ünitesi
Hizmet alımı yoluyla fizik tedavi hizmeti veren ünitemiz, hastanemiz bünyesine kazandırmış olduğumuz cihazlarımız ile fizyoterapist ve yardımcı sağlık personellerimizin gözetiminde hizmet vermeye başlamıştır.
Gebe Danışma Hattı
Gebe Danışma Hattı, anne adaylarının sorunlarına birebir ve anında cevap verebilmek için kurulmuştur. Bazen vatandaşlarımız sanal ortamdan veya komşulardan tavsiye alarak yanlış uygulamalar yapabiliyor. Bu hat sayesinde anne adayları, gebelik esnasında yaşadıkları sorunlara anında çözüm bulabilecekler.
Berber Hizmeti Uygulaması
Hastanemizde yatarak tedavi gören erkek hastaları ücretsiz tıraş edecek olan ‘Hastane Berberi’ hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemizin farklı servislerinde yatakta tedavi gören hastaların bilgileri, servis görevlileri tarafından hastane berberine bildirildikten sonra, hiçbir ücret talep edilmeden tıraş edilmektedir.
MR (Emar) Cihazı
İhale süreci devam eden son teknoloji MR (Emar) cihazımız 2016 yılının başlarında İlçemiz başta olmak üzere, Sincik, Gerger, Göçeri ve Samsat İlçe Devlet Hastaneleri’nden gelecek olan tüm hastalarımıza 24 saat kesintisiz hizmet verecektir.
16 Kesitli Tomografi Cihazı
Mevcut iki kesitli (eski) Tomografi cihazımız da hastanemiz bünyesine kazandırılan on altı kesitli yepyeni bir Tomografi cihazı ile değiştirilmiştir. Yeni cihazımızla çok daha hızlı ve kaliteli görüntüleme sağlanacaktır. Bu sayede mevcut işlemlere ek olarak BT Koroner Anjiografi ( Damarlı Anjiyografi) hizmeti de vermeye başlayacağız.
Mamografi Cihazı
Mamografi cihazımızın hizmet vermesi ile birlikte hastalarımız Adıyaman ilimize gitmek durumunda kalmayacaktır. Cihazımızın kurulumu ve teknik personel eğitimleri tamamlandıktan sonra hasta kabulüne başlanacaktır.
Giriş Kapıları
Tek girişi kapısı olan hastanemizde, yeni açılan kapılar ile Poliklinik, Acil ve Personel giriş çıkışları birbirinden bağımsız hale getirilmiştir.
Sosyal Alan
Hasta ve hasta yakınlarımızın sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek olan projemizin hafriyat çalışmaları devam etmektedir. Hasta ve hasta yakınlarımız hem istirahat edebilecekleri hem de bekleme yapabilecekleri bir alana kavuşacaktır. Projemizin tamamlanması ile birlikte halkımız maksimum düzeyde yararlanacaktır.
Otopark
4 bin metrekarelik alanda, tüm misafirlerimizin istifade edebileceği standartlara uygun 200 araç kapasiteli modern bir otopark inşa edilerek hizmete açılmıştır.
Oyun Parkı ve Eğitici Aktivite Alanı
Hastanemize muayene ve tedavi için gelen çocuklar ve yetişkin hastaların çocuklarının eğlenmeleri için hastane içerisinde oyun parkı kurulmuştur. Hastanemizin poliklinik giriş bölümünde açılan parkta hasta çocukların moral ve motivasyonunun yükseltilmesi amaçlanmıştır. Oyun parkımızda tahterevalli, oyuncak, aktivite masaları ve puflar bulunmaktadır. Çocuklar parkta hastaneye geldiklerini unuturken ailelerde sıra beklerken dinlenebilmekte veya çocuklarını izlemektedir.
Palyatif Bakım Ünitesi
Evde bakımı mümkün olmayan, tıbbi anlamda son evrelerini yaşayan hastaların süreci daha rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için hastanemizde kurulan merkezimizdir. Merkezde hastalar ve ailelerine tıbbi, psikolojik, manevi destek verilerek yardımcı olunması amaçlanmaktadır.
Yatan Hasta Bilgilendirme Kanalı
Yatan hastalarımızın tedavi gördüğü süre boyunca alacağı hizmetler, hastanenin işleyişi, yardımcı olabileceğimiz diğer konular, hasta ve refakatçilerimizin uyması gerektiği kurallar hakkında hazırladığımız filmler, hastalarımızın yatışı sırasında bilgilendirme amacıyla izletilecektir. Filmlerimize ayrıca işitme engelli hastalarımıza yönelik görsel sunum entegre edilmiştir.

  
Kutlu Haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi