enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Kahta Belediye Başkanı Turanlı, İstanbul’daki Hemşehri Derneklerinde İstişare Toplantıları Yaptı.

30.04.2019
0
A+
A-

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’dan hemşehri derneklerine teşekkür ziyareti.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da ziyaret ettiği Hemşehri Derneklerini ziyaretinde, ” Kazansam da kazanmasam da seçim sonrası sizleri tekrar ziyaret edeceğim ” demişti. Seçimden zaferle ayrılan Başkan Turanlı, 31 Mart seçimleri sonrası sözünü tutarak ilk ziyaretini İstanbul’daki İş adamlarına ve hemşehri derneklerine gerçekleştirdi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı,  Cumartesi günü ilk olarak Karadut Derneği, Kahtalılar Derneği, Teşikan Derneği, AKYAD ve Uluçınar, Sırarakaya, Pusula Cafe, Alidamlılar, Koçtepeliler, Canbeyliler, Adıyamanlılar Vakfı, BADER ,Damlacık,  tarafından düzenlenen dernekler buluşmasına katılan Turanlı, İstanbul’da Kahtalıları bünyesinde barındıran derneklere teşekkür ziyareti yaptı.

Başkan Turanlı, ”Allah nasip ederse ömrümüzde ifa ederse ziyaretlerimiz daha da devam edecek daha da sıklaşacaktır.Biz birlikte yönetim demiştik, birlikte yönetim dediğimizin bir kolu da İstanbul kanadı.

Biz sizleri önemsiyoruz, sizlerin düşüncelerinizi önemsiyoruz  

Her fırsatta İstanbul’a gelip hemşehrilerimizle birlikte olacağız. Dolayısıyla birlikte hareket etmemizde güç birliği olacaktır.  Seçimden önce hiçbir vasıfla gelmediğim halde, arkadaşlarımız burada aynı coşkuyla toplandılar bizleri misafir ettiler. Bundan sonra emin olun biz buraya geldiğimizde sizleri aşıp bir yere gitmeyeceğiz, önceliğimiz derneklerimiz olacak. Amacımız ne olacak, buradaki varlığımızı hissettirmek. Hissettire bilmemiz için de güç birliği etmemiz gerekiyor. İleri ki zamanlardaki ziyaretlerimizde buradaki belediye başkanlarımızı da davet edeceğiz. İnşallah onlarda gelecek ve geldiklerinde burada bir Adıyaman’ın daha olduğunu görecekler. Adıyaman burada ama, hissedilir şekilde temsiliyette yok.

Belediye başkanımızın Adıyaman nüfusuna kayıtlı olması bizleri ziyadesiyle memnun etti.

Ama Belediye başkanıyla yetinmeyip, gönül arzu ediyor ki belediye meclis üyelikleri olsun, milletvekilleri olsun. Toplumda temsiliyet noktasında Adıyaman İstanbul’un önemli bir parçası olsun. Ve bunu da kabul ettirebilmemiz için hep birlikte güç birliğine sahip olmamız gerekiyor. İnşallah bu güç birliğimizi zamanla hep birlikte hissettire bilmemiz lazım. Bizde bu düsturla yola çıktık. Biz kimseyi eleştirmeye değil, kimsenin üstünde eleştirmeyle değil, önümüze bakacağız, yapacaklarımızla yol almaya çalışacağız. Biz bunu yaparsak kazanan bizler olacağız, Kahta’nın buna ihtiyacı var. Biz hiçbir zaman kaybedenleri kaybetmiş gözüyle görmeyeceğiz. Onlar kazanmıştır, dolayısıyla Kahta kazanmıştır. Şahıslar bir yarışta mücadele verir, mücadelenin kazananının Kahta olmasını arzu ederiz. Ben gurbetteki kardeşlerimden, abilerimden hassaten bunu rica ediyorum. Memleketimize sahip çıkalım, bu memleket hepimizin. Bu yükü Yusuf Turanlının sırtına yüklersek Yusuf Turanlı ezilebilir. Biz destek verdik bu destekle de belediye başkanı seçildi. Bizler beş yıl boyunca doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyeceğiz. Hizmet noktasında da ne gelirse el birliğiyle yapacağız, çünkü bunu yapmak zorundayız. Yapalım ki memleketimiz gelişsin memleketimiz kalkınsın. Kısır döngüler hiç kimseye fayda getirmedi, insanın düşüncesinden, ayniyetinden , inancından farklılıklarından dolayı değil, bizler herkesi kucaklayacağız. Herkesi kucaklarken de güç birliği yapmış olacağız. Bu güç birliği Adıyaman’ımızı özelde de Kahta’mızın  tanıtımına katkı sağlayacaktır. Batıda bulamadığımız birçok şey ilimizde, ilçemizde var. Tarımıyla, tarihiyle, inanç turizmiyle, doğasıyla her şey ilçemizde var. eksiklerimiz yok mu? Var.Bu eksiklerimizi tespit edip hızlı bir şekilde hizmete dönüştürmemiz gerekiyor. Eğer bunu yaparsak, kazanan Adıyaman olacak, kazanan Kahta olacak dolaysısıyla kazanan hepimiz olacağız.

Bundan sonra derneklerimizi yalnız bırakmayacağız.

İstanbul’dada Adıyaman’ın  nüfusu kadar Adıyamanlı olduğunu belirten Başkanı Turanlı, konuşmasına şöyle devam etti ” Burada ne varsa memleketimizde de aynı imkanlar var. Artık memlekete dönmemeniz için hiç bir sebep yok. Belli bir yaştan sonra memlekete dönmek çok zor, çocuklarımızı memleketimize geri götürmek için çok zor. Bu bağları koparmamamız lazım, ben inanıyorum ki memleketimizle

bağlarımızı koparmayacağız daha da güçlendireceğiz. Benim şahsıma ne düşerse, ben her ziyaretimde sizlerin düşüncelerinizi önemseyeceğim, sizlerin fikirleriyle birlikte bu hizmetleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Çünkü sizler gurbetteki sesimiz, elimiz, ayağımızsınız. Ama sizin sesiniz, eliniz, ayağınız bize güç katacaktır. Adıyaman , Kahta nezih, temiz bir şehir. Türkiye’nin  her yeri güzel ama özelde Adıyaman’ın Kahta’nın farklılıkları var. Türkiye’nin coğrafyasına bak ama Adıyaman’daki güzellikler hiçbir yerde yok. Ama ne yazık ki olan özelliklerimizle birlikte her geçen gün küçülüyoruz. Etrafımız büyük şehirlerle doldu. İlçemiz , ilimiz göç vermek zorunda kaldı. Göç vermenin altındaki temel sebepler, yatırımlar noktasında belki eksiklerimiz var. O yatırımlar hakketen hizmete dönüştürülürse bizim ilimizinde büyük şehir olmaması için hiçbir gerekçe yok. İnşallah ileri ki aylarda İstanbul’da Adıyaman’la ilgili bir toplantı yapılıp, derneklerin, STK’ların , İstanbul’da kamu kurumlarında görev yapan bürokratların, seçilmişlerin, milletvekillerin oturup Adıyaman’la ilgili düşüncelerimizi belirtelim. Adıyaman’ın talepleri, ihtiyaçları nelerdir? Bunlardan hangileri yapıldı? Bundan sonra yapılacaklarla ilgili planlamalar, programlar nelerdir? Bunu yaparsak Adıyaman bir Urfa’dan, Antep’ten  farkı olmaz. Ama bunu yapmazsak ne kadar gayret gösterirsek gösterelim hep lafta kalır. Birilerini siyaset üstünden eleştirmek hiç kimseye bir şey katmaz. Geçmişi bırakalım seçim zamanı sandıklar değerlendirsin. Önümüze bakalım, yapacaklarımızla ilgili düşüncelerimizi ortaya koyalım ve konuştuğumuz şeyler lafta kalmasın sözde kalmasın bunu hizmete dönüştürelim. Ben inanıyorum ki İstanbul’daki Adıyaman’la ilgili bir minik toplantı yaparsak memleketimizin kaderini hep birlikte değiştirebiliriz. Her belediye başkanının yaptığı doğrudur anlamına gelmez. Belediye başkanı düşüncelerini ortaya koyar, bu düşünceler üzerinde sizlerde düşüncelerinizi ortaya koyarsanız, ben inanıyorum ki yapılacak güzel hizmetler ortaya çıkar. Ve bunu yapmak siz İstanbul’daki kardeşlerime, yerelde de hemşehrililerime düşüyor. Bizim bundan sonraki prensibimiz halkı belediye getirmek değil, belediyeyi ekiple birlikte halka götürmek ve mahalleliyle birlikte görüşlerini almak olacak.İnsanlar  kapalı kapılar ardındaki belediye başkanlarına alışmış ama farklı bir sistemle yola çıkmaz lazım. Bende beş yıl belediye başkanı yapmış bir kardeşiniz olarak, dört duvar insana bir şey katmaz. Belediye başkanıyla, müdürleriyle ve çalışma ekiplerimizle halkın içinde hizmetinde olacağız.

Zamanında ne umutlarla geldiğiniz metropol şehirlerden Adıyaman’a Kahta’ya yani doğduğunuz topraklara dönme vaktidir.

Çünkü Adıyaman Kahta göç veren değil, göç alan bir şehir olmalı. Çevremizdeki Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş Diyarbakır büyük şehir olmuşken Adıyaman’ımız bütün şehir olmaya aday, bunu kabul edemeyiz. Hepimizin memleketimize vefa borcunu ödeme zamanıdır. Kahta’da 1 etap organize sanayi bölgemiz doluluk oranına ulaştı. Kahta OSB’de yapılan ve devam eden yatırımlarla beraber en kısa sürede 2. etabın yapılması da gerekiyor. Sizleri de istihdama katkı için Kahta’ya davet ediyorum. Bizler, sizlere yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeter ki memleketimizde iş olanakları artsın. Zaman yetersizliğinden bazı derneklerimizi ziyaret edemedik. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da bulunan öbür derneklerimizi de ziyaret edeceğiz. Dernek ziyaretlerimizde bizlere değerli zamanlarını ayıran tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Toplantılarımız, çalışmalarımızda bizlere rehber olacak.  En kısa sürede sizleri de Kahta’ya bekliyorum. İşlerinizde bereket diliyorum, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. ” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi