enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

KAHTA ARITMA TESİSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

KAHTA ARITMA TESİSİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
REKLAM ALANI
28.10.2016
0
A+
A-

 

img_0901

Kahta ilçesinin yıllardır özlemini çektiği ve hayalini kurduğu Arıtma Tesisinin temelini dualarla atıldı.

Kahta Belediye Başkanlığının gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Kahta bırakmak için Karakuş mevkiinde yaptığı 50 Milyonluk yatırım olan ve Haydaran İçme Suyu projesi kapsamında yapılan Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Temel Atma Töreninin açılış konuşmasında, Kahta’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağına dikkat çeken Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Haydaran İçme Suyu Projesi çerçevesinde temeli atılan tesisin 50/9 sn arıtma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Başkan Toprak, “Bizler geldiğimiz ilk günden bu yana Kahta’nın hayali olan cazibe içme suyu için ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. İnşallah bu içme suyumuz arıtma tesisi ile hizmete girdiğinde Kahta’mızın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Kahta’mızın içme suyu ihtiyacının yanında inşallah geriye kalan o elektrikten giden parayı da hizmete dökerek Kahta’mızı daha güzel bir hale getireceğiz. Bizler destek olduğumuz müddetçe onlarda bu ülkenin şanını şerefini yükseltmeye devam edecekler. Projemizin hayata geçmesinde emeği geçen Sayın Valimize, TBMM Başkanvekilimize, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim “ dedi.

Milletvekili Adnan Boynukara ise , öncelikle bu tesisin Kâhta’ya, Bölükyayla’ya, Akıncılara ve diğer köylere hayırlı olmasını diliyorum. Ak Parti iktidarlarının en önemli özelliği hizmete dönük faaliyetlerde hiçbir sorunun yaşanmamasıdır. Bakın 14 yıllık süre zarfında etrafınıza baktığınızda Kahta’ya yapılanlar, şuan yapımı devam edenleri yan yana koyduğunuz da, alt alta koyduğunuzda, çarptığınızda, topladığınızda ihtiyaçların karşılanmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından hiçbir sorunun olmadığı net bir şekilde görülüyor. Güçlü bir devlet, kaynaklarını kullanmasını iyi bilen bir devlet ve vatandaşının her türlü ihtiyacını karşılayan bir devlet var” dedi.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, Temeli atılacak arıtma tesisinin Kahta ilçesine hayırlı olmasını temenni ederek, “Öncelikle bu tesisimizin ilçemize, ilimize, hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Su hayattır, su olmayınca hayat durur. Vücudun dahi yüzde 80’i sudur. Dolayısıyla bir taraftan içme suyu, bir taraftan sulama suyu dersek yaşam kaynağımızı bulmuş oluruz. Burada susuz Kahta’yı susuz olmaktan çıkaran çok önemli bir eserin temel atmasını gerçekleştiriyoruz. İnşallah artık susuz Kahta değil 175 bin Nüfusa hitap eden bir kaynakla, pırıl pırıl, sağlıklı, kaliteli Haydaran Suyuyla buluşturacağız. Adım adım yaklaşıyoruz. Şimdi oradan buraya 44 kilometreden su getiriyoruz. Buradan da Kahta’ya 7 kilometrelik bir mesafe bulunmakta. Toplam 50 kilometre öteden Kahta’mıza su sağlayacağız. Kahta’nın önemli sorununu inşallah hep birlikte çözeceğiz. Zannediyorum ana isale hattı kasım sonu bitiyor. Şimdi arıtmanın temellerini atıyoruz. Buradan sadece Kahta değil Akıncılar ve Bölükyayla faydalanacak. Saniye de 8 litresini Bölükyayla’ya, 15 litresini Akıncılar, Menzil ve bölgesine akacak. Kahta gibi büyük yerleşim yerlerinin tamamını suya kavuşturacağız. Su arıtma tesisi inşallah kısa bir sürede tamamlanır ve Kahta’mız suya kavuşur. Özlemle hasretle beklediğimiz olaya inşallah kavuşalım. İsale hattı, Kahta içme suyu, Bölükyayla içme suyu, akıncılar ve menzil içme suyu hattının yaklaşık toplam maliyeti 95 milyon lira. Ama şuanda ihale edildi bunlar. Harcanacak olan toplam meblağ 75 milyon lira. Aslında burada 75 milyon liralık bir eserin temelini atıyoruz burada. Türkiye’ye bir zamanlar bir milyon için İMF’in kapılarında takla atıyordu. O günleri unutmamak lazım. Bu günlerin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. İstikrar olduğu zaman, güven olduğu zaman, halkın hizmetkar olan yöneticileri olduğu zaman, doğru yöneticilerin elinde, doğru bürokratların elinde, doğru siyasetçilerin elinde olduğu zaman işte memleket böyle hizmet görüyor”dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında, “Haydaran İçme Suyu Projesi ve ona bağlı olarak bugün temelini atacağımız arıtma tesisimizin, bu hizmetten istifade edecek bütün insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Haydaran İçme Suyu Projesi gerçek bir projedir. Adıyaman Valisi olarak yerinde gördüm. Arıtma tesisinin de bugün temelini atacağız. İnşallah çok kısa bir içerisinde o güzel suyu Kahta, Akıncılar, Bölükyayla ve diğer köylerimiz sudan kana kana içecek. Onlara şifa olacak. Sadece bu içme suyu projesinin maliyeti yaklaşık olarak 100 milyon lira. 2002 yılında Adıyaman’daki tüm hizmetlere devletin ayırdığı tutar 10 milyon tutmaz. Eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaştırmaya kadar bütün sektörlere 2002 yılında ayırabildiğimiz kaynak 10 milyon liradır. Bugün sadece bu projeye ayrılan kaynağın 100 milyon olduğunu düşündüğümüzde bu imkanları sağlayan yöneticilere, siyasetçilerimize, bu projelerin ve kaynakların milletin hizmetine sunulmasında katkısı olan herkese millet olarak ne kadar şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek gerekir. Son 15 yılda Türkiye’de gerçekten çok güzel şeyler oldu. Güzel şeyler olmaya da devam ediyor. Millet önüne konulan bütün engellere, oynayan bütün oyunlara düşürülmeye çalışıldı. Bütün tuzaklara rağmen kendi iradesine sahip çıktı. Kendi yöneticilerine, kendisini yönetecek yöneticilere sahip çıkarak bütün bu oyunları gerekli dersi elinin tersiyle verebilecek algı düzeyine ve tarih bilincine ulaşmış durumdadır. Düşman boş durmuyor, ama bizde boş durmayacağız. Millet olarak, siyasetçisiyle, idarecisiyle, kamu yöneticisiyle, muhtarıyla, belediye başkanıyla hep birlikte omuz omuza verip birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek önümüze konmaya çalışılan bu engelleri tamamını bu millet hep birlikte inşallah haşat edecek hidayete sahiptir. 30-40 sene bu memlekette Türkleri Kürtlere karşı düşürmeye çalıştılar. Alevi’yi Sünni’ye karşı kışkırttılar. Mezhep farklılığı gibi suni farklılıkları, toplumumuz için zenginlik olarak görebileceğimiz farklılıkları önümüze bir tehdit ve tehlike unsuru olarak gördüler. Ama bu millet artık onlara inanmıyor. Siyaset, silahsız ve tehditsiz bir şekilde yapılır. Meydanlar herkese açıktır. Herkes dilediğini düşünebilir. Herkes dilediğine inanmakta serbesttir. Ama bu düşüncesini ve inancını başkasının özgürlük alanına müdahale etmemelidir. Başkasının haklarına da saygı göstermek suretiyle özgür bir şekilde yerine getirmeli. Elinde silah tutan biriyle konuşulacak meselenin, elinde silahını tehdit unsuru olarak tutup, tutmaya devam eden biriyle bu devletin konuşacak bir şeyin olmadığını artık herkesin anlaması lazım. Silahla da bu memlekette, zorla veya zorbalıkla çözülebilecek bir şeyin olmadığını da artık herkes bilsin. Aklını başına alıp şapkasını önüne koyup, tekrar düşünüp medeni dünyadaki gibi sorunların çözülme yöntemini tercih etmesi gerekiyor. Bizler 1000 yıldır kardeşiz. Bu kardeşliğimiz de ilelebet devam edecektir”dedi.

28 milyon TL’ye mal olduğu öğrenilen arıtma tesisin Aralık ayında tamamlanacağı öğrenildi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, arıtma tesisinin temeli atıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi