enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kaçak Avladığı Balığı Yumurtalarıyla Paylaştı

Kaçak Avladığı Balığı Yumurtalarıyla Paylaştı
REKLAM ALANI
10.04.2018
0
A+
A-

Kahta ilçesinde kaçak yakalanan bir balığın milyonlarca yumurtasının sosyal medyada yayınlanması tepkilere yol açtı.

İç sularda sazan, kaife, siraz, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2018 tarihinde başlamasına rağmen, kaçak avlanan 1 balığın milyonlarca yumurtaları ile beraber sosyal medyada paylaşılması hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Yetkililer 1 Nisanda başlayan balık avlanma yasağının 1 Temmuz tarihinde sona ereceğini ve tarihler arasında avlanmanın kesinlikle yasak oluğunu belirtti.

Bu tarihler arasında balık avlanma yasağı uygulaması devam edeceğini ve yasak avcıların 100 liradan başlayıp 100 bin liraya kadar para cezası alacağını belirten yetkililer, bu süre zarfında balıkçı teknelerinin sulara açılmasının ve teknelerde av araç ve gereçlerinin bulunması da yasaklar arasına yerini alıyor.

Nerede avladığı belli olmayan bir balıkçının yasağa rağmen balık avlayıp balığın yanında milyonlarca yumurtasını sosyal medyada paylaşması tepkilere neden oldu. Kahta’da yaşayan duyarlı vatandaşlardan Mehmet Çoban, kaçak avlanmaların kesinlikle önlenmesi gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:

“Yaptığım araştırmada 1 kiloluk sazan balığı 300 bin yumurta, 1 mersin balığı 3 milyon yumurta taşıyor. Bu demektir ki 1 kilo mersin balığı kaçak avlayan bir balıkçı 3 milyon balığı katlediyor. Bu konuda yetkililerin önlemlerini artırmalarını bekliyoruz. Yazık günahtır. 1 adet balık için milyonlarca balığı katletmek vicdansızlıktır. Milyonlarca balık yumurtasını medyada paylaşan kim olursa olsun nefretle kınıyorum“

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi