enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

İLBANK ADIYAMAN İHL’YE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

İLBANK ADIYAMAN İHL’YE GÖRKEMLİ AÇILIŞ
REKLAM ALANI

        İller Bankası tarafından yaptırılan 24 derslikli Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımıyla görkemli bir törenle eğitim ve öğretime açıldı.
Adıyaman-Kahta yolu üzerinde bulunan eski İmam Hatip Lisesi’nin yerine yaptırılan 24 derslikli okul 4 milyon TL’ye mal oldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hizmet verecek olan okulun açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Ekmen, İller Bankası Genel Müdürü M. Turgut Dedeoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak, İller Bankası Yönetim Kurlu Üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda eğitimci, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okuma yarışması Türkiye 1.’si, Dünya 3.’sü olan Ahmet Dinç tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Adıyaman Belediye Başkanı ve İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi F. Hüsrev Kutlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Başkan Kutlu, Adıyaman İmam Hatip Lisesi’nin tarihçesinden bahsederek başladığı konuşmasında, “Bu okul Adıyaman’ın ilk İmam Hatip okuluydu. Büyüklerimizin destekleri ile devletten tek bir kuruş dahi almadan inşa ettikleri bu okulun ilk öğrencisi ‘001’ numarasıyla ağabeyim Hulusi Kutlu olmuştu. O gün zor şartlarda ayakta tutulmaya çalışılan İmam Hatip okullarının bugün geldiği durum gerçekten mutluluk verici”dedi.
Başkan Kutlu’nun daveti üzerine kürsüye gelen Adıyaman Belediyesi eski Başkanı M. Necip Büyükaslan, “Hüsrev Kutlu başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle uzun bir geçmişimiz var. Bugün gösterdiği bu teveccüh beni oldukça duygulandırdı. Bugün burada böyle bir eserin açılışını yapıyor olmak gerçekten mutluluk verici. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek gerek. Bu okulun yapılması için dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız talep hemen kabul görmüştü ve dönemin bakanları ve bürokratlarının da destekleri ile bu okulun ilimize kazandırılmasına karar verilmişti. Bundan dolayı hepsine teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen İller Bankası Genel Müdürü M. Turgut Dedeoğlu ise sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yaptıkları okulun Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıl önce başladığımız okulumuzun bugün açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İller Bankası tarafından yapılan bu okul Adıyaman ilimize hayırlı uğurlu olsun. Okulun Adıyaman’a yapılmasında büyük gayretler gösteren M. Necip Büyükaslan ile F. Hüsrev Kutlu başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İller Bankası olarak Adıyaman bizim için çok önemli bir yerde. Son iki dönemdir belediyeyi temsil eden yönetim kurulu üyelerinin Adıyaman’dan çıkması bunun en büyük göstergesidir. Bundan dolayı şimdide Sincik ilçemize bir okul yapma projemiz var. İnşallah bu okula da kısa süre içerisinde başlayıp, önümüzdeki eğitim yılına yetiştiririz”dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Adıyaman’daki eğitime yaptığı yatırımlara dikkat çekerek, “Bu tür eserleri açmak bizleri hem duygulandırıyor, hem de mutlu ediyor. 28 Şubat sürecinde artık yok hükmüne olan İmam Hatip okullarının sayısı bugün Adıyaman’da 10’a ulaşmış durumda. Bunda emeği geçen herkese teşekkür etmek gerek. Ayrıca Hükümetimizin eğitime verdiği önem İmam Hatip okullarıyla da sınırlı değil. Son 13 yıllık hükümetimiz döneminde Adıyaman ciddi eğitim yatırımları yapıldı. Bu vesile ile ilimize önemli bir eser kazandıran İller Bankası yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Mahmut Demritaş ise Adıyaman’a kazandırılan eserden dolayı İller Bankası yönetimine teşekkür ederek, “Eğitim bir ülkenin gelişip büyümesi adına çok önemli bir etkendir. Bugün açılışını yapacağımız İlbank Adıyaman Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslikli, 816 öğrenci kapasiteli olup, kütüphane, laboratuvarlar ve öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak sosyal donatıya sahiptir. Büyük medeniyetler, inancından ve kültüründen aldığı güçle geleceğe yürür. Aziz milletimizi de tarih boyunca ayakta tutan en büyük güç, manevi değerlerimizdir. Bugün açılışını yapacağımız bu okulda inançlı, yüreği vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, pozitif ilimlerle uğraşan ve geleceğimize ışık tutan nesiller yetişecektir. Adıyaman’da eğitimin fiziksel koşullarını iyileştirirken bir yandan da teknoloji ile bezenmiş nitelikli bir eğitimin alt yapısını hazırlıyoruz. Hükümetimizin bize verdiği destekle ilimizdeki eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak amacıyla son 13 yılda 145 okul, 2713 dersliğin temeli atıldı. Bunların çok büyük bir kısmı hizmete sunulmuştur. İlimize her alanda yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı Hükümetimize, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İlimiz Milletvekillerine, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.
“Türkiye 2023’te dünyanın en güçlü 10. ekonomisine sahip olacak”
Son olarak kürsüye davet edilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, “bu okulun kazanılmasında emeği geçen İller Bankası yönetimine, eski ve yeni belediye başkanlarına, milletvekillerine ve bürokratlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde İller Bankası Sincik ilçemizde de 12 derslikli bir okul yapacaktır. İnşallah bunu da kısa sürede başlayarak hizmete sunarız. Eğitim bizim için çok önemlidir. Bunun önemini 28 Şubat’ta açıkça gördük. O süreçte öyle çirkinlikler yapıldı ki, bu çirkinlikler ülke genelindeki herkesi etkiledi. İmam Hatip okulları bahane edilerek diğer meslek liseleri de kapatıldı. Sanayi kolu kalifiye eleman yetiştirilemediği için büyük zarar gördü. Bu doğrudan ekonomiye yansıdı. Ancak artık o yıllar geride kaldı Allah’ın izniyle. Şimdi hedefimiz, ülkemizin 2023 yılında dünyanın en güçlü 10. ekonomisine sahip olması için çalışmak. Tabi bu öyle kolay olmuyor. Buna engel olmak isteyen çeşitli yapılar, çeşitli projeler üretiyorlar. Ama biz yine de bu hedefimizden geri dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Program boyunca aslen Hakkari Şemdinlili olan ve büyüyünce mimar olmak istediğini söyleyen okulun öğrencilerinden Beşir ile de ilgilenen Bakan Güllüce, Beşir’den büyüyünce iyi bir mimar olması sözünü aldı.
Konuşmaların ardından toplu olarak kurdele kesen protokol daha sonra okulu gezerek sıralarda oturdu.
 

 

 

  

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi