enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5878
EURO
34,7587
ALTIN
2.420,64
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
29°C
Adıyaman
29°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Çok Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor
REKLAM ALANI
24.07.2018
0
A+
A-

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da hem akademiye hem de alana yönelik kaliteli bireyler yetiştirmeyi planlıyor.

Üniversite Merkez Külliyesi içerisindeki kendi binasında 35 kişilik akademik kadrosuyla hizmet veren Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bu yıl İktisat programına 60, İşletme (1. şube) programına 50, İşletme (2. şube) programına 30, Kamu Yönetimi programına 60, Kamu Yönetimi ikinci öğretim programına 60 ve Sosyal Hizmet programına ise 60 öğrenci olmak üzere toplamda 320 öğrencilik kontenjan açıldı.Bu yıl yeni açılan ve ilk defa öğrenci alacak olan İşletme programının 2. şubesi, eğitim-öğretimini Besni ilçesindeki Mimarlık Fakültesi binasında sürdürecek. Bu programa yerleşen ilk 10 öğrenciye 1.000 TL, ikinci 10 öğrenciye ise 500 TL olmak üzere 9 ay süre ile Merinos Holding tarafından burs verilecek.

Aynı zamanda Üniversite Rektör Yardımcısı da olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Temir, fakülte ile ilgili bilgiler vererek kaliteli eğitim vermek suretiyle kaliteli mezunlar yetiştirmek anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Temir, pratik ve teorik eğitimi birlikte sunduklarını, bunun da öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmalarını kolaylaştırdığına dikkat çekerek öğrencilere eğitimleri süresince gerçek iş ortamında uygulamalı eğitim sunduklarını ifade etti.

” Toplumların Kalkınması Eğitime Yatırımla Mümkündür “

Toplumların, ekonomik kalkınmada ve sosyal yaşamda başarılı olabilmelerinin en önemli yollarından birinin gençlere yaptığı eğitim yatırımından geçtiğini belirten Prof. Dr. TEMİR, bu bilinçle hareket ettiklerini, etik değerler, sorumluluk, dürüstlük ve çalışkanlık ilkelerini hayata geçirmeyi hedeflemiş, çağdaş, üretken ve toplumsal duyarlılığı yüksek gençler yetiştirmeyi amaç edindiklerini kaydetti.

“Sorgulayıcı Öğrenciler Yetiştirmek istiyoruz”

Prof. Dr. Temir, Adıyaman Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, sorgulayıcı, araştırmacı ve toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler olarak, özgür ve özgün düşünebilen, yenilikçi yaklaşımlara açık, yaşadığı çevre ve toplumsal sorunlarla ilgili çözümler üretebilen, analitik düşünebilen, etik değerler çerçevesinde her türlü düşünceyi saygı ve hoşgörü ile karşılayabilen mezunlar olarak yetiştirilmesine önem verdiklerini de ifade ederek “Üniversitemiz, eğitim görmek için ülke genelindeki sayılı üniversitelerden biridir. Gerek sosyal imkanlar gerekse de eğitim düzeyi anlamında kendinden önce kurulmuş birçok üniversiteyi gelişmişlik anlamında geride bırakmış bir üniversiteyiz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üniversitemize kayıt yaptırmak için gelecek olan öğrenci ve aileleri bunlara bizzat şahit olacaklardır. Bizim amacımız topluma faydalı bireyler yetiştirmektir.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi