enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
29°C

HOŞ GELDİN ŞEHRİ RAMAZAN

HOŞ GELDİN ŞEHRİ RAMAZAN
REKLAM ALANI

DSC_0041

Rabbime şükürler olsun 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif  evlerimize, gönlümüze, ahlakımıza misafir oluyor. Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehhennem ateşinden kurtuluş olan RAMAZANI ŞERİF hem dinimiz hemde sağlığımız yönünden yaşantımızda çok önemli bir yere sahip.

Kur’an-ı Kerim İslami Dinimiz gereği Ramazan Oruç’unu bizlere farz kılıyor. Rehberimiz Kuranı Kerim orucun hikmetine dikkati çekmektedir. Rabbimiz, her derdimize deva, her hastalığada ilaç verdiği gibi kötülüklere karşı koyabilmemiz için vasıtaları vermiştir. Ramazan Oruç’unun birçok yararı yanında bir özelliği de biz müslümanları kötülüklerden koruyan bir ibadet olmasıdır. Peygamber Efendimiz; orucun bu özelliğini kolayca anlayabileceğimiz şekilde bir benzetme ile şöyle buyurmuştur:

“Oruç bir kalkandır, o halde oruçlu kötü söz söylemesin. Kendisiyle çekişip kavga etmek isteyen kimseye iki defa, “ben oruçluyum, ben oruçluyum desin.” Böylece oruçlu insan kötülüğü başlatan kişi olmayacak kötülüklerden uzak kalacaktır.

Ramazan Orucu , biz kullara her zaman sorumluluk duygusunu aşılar, Allah’ı hatırlatır. Bir ay süresince devam edecek bu rahmet, mağfiret ve maneviyat yükleyerek, Allah korkusu kalblerimize yerleştirir, orucun olumlu tesiri ile de müslümanlar davranışlarını kontrol altında tutar, her türlü kötülüklerden, çirkinliklerden uzaklaştırır.

Ramazan Orucu, sahurdan başlayarak yemeden, içmeden, cinsel isteklerden uzak tuttuğu gibi göz, el, dil, kulak ve diğer organlarımızı günahlardan uzaklaştırır. 11 ay yeme,içme ile yüklendiğimiz midemizde böylece dinlenme fırsatı yakalar…

ALIŞ VERİŞLERE DİKKAT…

Orucun gelmesi alış veriş merkezleri hareketliliğide beraberinde getiriyor. Gündüz acıkanlar marketlere saldırıyor gelişi güzel yiyecek, içecek ürünleri alıyorlar. Alış verişin en uygun zamanı akşam iftarını açtıktan sonraki sakin zamandır.

şimdiden tebrik eder tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ederim.

Ramazanı Idrak etmek, ailece kıymetli zamanını değerlendirmek, sevabından faydalanmayı diler, Sahuru, iftarı, teravihi, Kuran tilavetini, infakı ve insanlığın ümmet olma ahlakını kanıksamasını ve yaşamasını temenni ediyorum. RAMAZANINIZ KUTLU OLSUN Selam ve Saygılarımla

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi