enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

HIZIR LOKMASINDA CEMLER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN YAPILDI

HIZIR LOKMASINDA CEMLER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN YAPILDI
REKLAM ALANI
22.02.2020
0
A+
A-

 

 

Her yıl şubat ayında üç gün boyunca tutulan ‘Hızır Orucunun tamamlanmasından sonra Yeni Mahalle Cem Evinde Hızır Lokması dağıtıldı.

Alevi-Bektaşi inancında son derece önemli bir yere sahip olan ‘Hızır Orucu’ dolayısıyla Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından Yeni mahalle Cem Evinde Hızır Lokması ve Cem etkinliği düzenlendi.

Karapınar Cem Evinde düzenlenen Hızır lokması programına Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Zafer Yener, siyasi Partilerin il ve ilçe başkanları, STK Başkanları, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Alevi Kanaat Önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış, kardeşlik ve yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı Hızır ayı ve orucunun son gününde pişirilen lokmalar gelen misafirlere ikram edildi. Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından düzenlenen Hızır Lokması programında gelen misafirlere lokma dağıtılmasının ardından Cemler yapıldı, Semah dönüldü.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Hızır Lokmasının İslamdaki yeri ve önemini anlatırken birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Düzenlenen Hızır Cem’inde, dünyada ve Türkiye’de yaşanan acıların son bulması için dualar edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte beyitler okundu, Alevi Dedesinin sazı ve sözü eşliğinde yaşlı ve genç semah ekibi tarafından Cemler yapıldı, semah dönüldü, Yezid’e lanet okundu.

Vali Aykut Pekmez, Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından düzenlenen Hızır Lokmasının huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman’da birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da pekişmesine vesile olmasını ve Hızır Ayı dolayısıyla tutulan oruçların hak katında kabul olmasını dileyerek, bu ulvi atmosferin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi