enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
27°C
Adıyaman
27°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
23°C

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENÇİ ADIYAMAN’DA

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENÇİ ADIYAMAN’DA
REKLAM ALANI
07.10.2016
0
A+
A-

Çeşitli ziyaret ve incelemeler ile İl Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binasının açılış törenine katılmak üzere Adıyaman’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi esnaf ve sanatkârlarla buluştu.

Bakan Bülent Tüfenkçi’ye Ankara’dan Adıyaman’a gelişinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat eşlik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi Adıyaman Havalimanında Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Adıyaman’daki temaslarına Valilik ziyaretiyle başlayan Gümrük Bakanı Tüfenkçi’ye Hükümet Konağı önünde yöresel kıyafet giyen küçük bir çocuk çiçek takdim etti.

Valilik ziyaretinden, Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Bülent Tüfenkçi’ye Vali Abdullah Erin tarafından ilin eğitim, sağlık, tarım, sulama, projeleri, kültür ve turizmi, ekonomik göstergeleri, sanayi ve ticaret durumu ile ithalat ve ihracat rakamları hakkında bilgi verilerek, Adıyaman’a has bir adet kilim takdim edildi.

Vali Abdullah Erin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi Adıyaman’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Valilik makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Adıyaman’ın sorunları ve sıkıntıları bizim sorunlarımız ve sıkıntılarımızdır. Özellikle cazibe merkezi iller bazında Adıyaman’ın da bu cazibenin merkezleri içerisinde olması, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman’ın birlikte değerlendirilerek bir grup oluşturuldu. Bu illerin sanayici, esnaf ve oda başkanlarıyla akşam bu illerde hangi sektörlerin daha öncelikli ele alınması gerekir, illerin güçlü ve zayıf yönlerinin analizini yaparak konuşacağız. Cazibe merkezlerin daha rantabl olması ve işlevliğini kazanması noktasında tartışacağız. Ekonomik anlamda baktığımızda Adıyaman’ın önünün açık olduğunu görüyoruz. İthalat ve ihracat rakamları, açılan şirket sayısı, esnaf sayısına baktığımızda Adıyaman ekonomisinin gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. Adıyaman yine birçok kimsenin iddiasının aksine kamu yatırımları açısından geri olmadığını gösteriyor. Adıyaman için sulama çok önemli, tarım sanayiyle beraber önem arz etmektedir. Tarım stratejik bir üründür ve bu alanın boş bırakılmasına gönlümüz razı olmaz. Yeni teşvikleri Başbakanımızın başkanlığında paylaşacağız. İnşaat halindeki barajların tamamlandığında Adıyaman’ın çok daha iyi ekonomiye sahip olacağı görülüyor. Adıyaman’da ki genç nüfus dikkate alındığında bölgeye katacağı katma değer çok önemlidir. Tekstilde ciddi anlamda bir alt yapı var bunun markalaşarak ilerlemesi açısından neler yapılabilir bunu planlamak lazım. Mermer ihtisas sanayisinin kurulacak mermerdeki katma değeri arttıracak sektörler ile birlikte öne çıkarabilir miyiz bunu konuşmak lazım” diye konuştu.

Bakan Tüfenkçi, Valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Belediye Başkanlığı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. IMG_0606

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi