enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

GÖMÜKAN BARAJIYLA 70 BİN DÖNÜM ARAZİ SUYUN BEREKETİNE KAVUŞUYOR

GÖMÜKAN BARAJIYLA 70 BİN DÖNÜM ARAZİ SUYUN BEREKETİNE KAVUŞUYOR
REKLAM ALANI
17.06.2017
0
A+
A-

 

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’la birlikte geçtiğimiz yılın Kasım ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Adıyaman’ın birinci sınıf tarım arazilerini suyla buluşturarak, kentin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan Gömükan Barajında devam eden çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Abdullah Erin, Baraj inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

İnşaat alanındaki incelemelerinin ardından şantiyede çalışmalar hakkında proje müdüründen bilgi alan Vali Abdullah Erin, “Gömükan Barajı milli ekonomiye çok ciddi katkılar sağlamanın yanı sıra aş ve iş kapısı olacaktır. Gömükan Barajıyla birlikte 70 Bin dönüm arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. 2019 sonu itibariyle tamamlanması öngörülen baraj inşaatında çalışmalar seri bir şekilde devam etmektedir. Bu önemli proje tamamlandığında bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır. Gömükan, Çetintepe, Koçali Barajı ve devam eden diğer sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi