enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C

Gerger’de Kar Kazaları Beraberinde Getirdi

31.12.2018
0
A+
A-

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde elektrik arızasını gidermek için Sutepe Köyüne giden ekibin aracı kar nedeniyle kayarak dereye düştü. Aracı kurtarmaya gelen çekici de kardan kayıp aynı yere devrilince “Cankurtaran Osman”dan yardım istendi.

Son günlerde Gerger ilçesi ve köylerinde yağan yoğun kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İlçeye bağlı Sutepe köyünde elektrikler kesilince TEDAŞ ekibi köye gidip arızayı gidermek istedi. Ekip aracı köy yakınında kardan kayarak dereye devrildi. Görevliler araçlarının devrildiği yerden çıkarmak için çekici istedi. Köye gönderilen çekici deredeki aracı çıkarmaya çalışırken birden buzlu yoldan kayarak dereye düştü.

-“CANKURTARAN OSMAN” DEVREYE GİRDİ!”

Köylüler araçları dereden çıkarmak için Kahta ilçesinin Nemrut Dağı’na yakın olan Karadut Köyünde yaşayan ve çevresinde “Cankurtaran Osman” olarak tanınan turizmci Osman Aydın’a haber verdi. Cankurtaran Osman kar paleti taktığı jeepi ile Sutepe Köyüne giderek DEDAŞ ekibinin aracı ve aracı kurtarmaya gelen çekiciye halat takarak yola çekti.
Osman Aydın, kış aylarında köy yollarının sık sık kardan kapandığını ve mahsur kaldıklarını söyledi. Aydın, “ Bu paleti Nemrut yolu için taktım. Kış başlangıcında ve kış sonlarında Nemrut’a gelen yerli ve yabancı turistler çoğu zaman yollarda mahsur kalıyordu. Her an devletten araç istemek sorun oluyordu. Böyle bir çare düşündüm. Jeep’e palet taktırdım. Defalarca Nemrut yolunda mahsur kalan turistleri ve araçlarını kurtardım. Şimdi ise civar köyler de karda mahsur kaldıklarında benden yardım istiyorlar. Gidip kurtarıyorum. Çevrede bana “Cankurtaran Osman” lakabını taktılar. İnsanlara yardımcı olmak hoşuma gidiyor” dedi.
Nemrut’ta 1 metre kar var, ziyaretçi götürecek
“Cankurtaran Osman” yarın Nemrut’a 2 yabancı turist götürecek. Aydın, “Nemrut yolu şu anda 1 metre kar ile kaplı. Nemrut’a çıkacak 2 misafirimiz var. Yarın paletli aracım ile gidebildiğim yere kadar yolu açacağım. Misafirler geri kalan yolu yaya olarak devam edecekler. Dönüşte ne kadar kar yağsa da temizleyebilirim.Misafirleri alıp köye getireceğim” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi