enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

GENÇLERİMİZİN HAYATI BU KADAR MI UCUZ !!!

GENÇLERİMİZİN HAYATI BU KADAR MI UCUZ !!!
REKLAM ALANI
10.07.2015
0
A+
A-

 

Bir fidanımız daha aramızdan ayrıldı…
Bir şehir düşünün, üç tarafı suyla kaplı. Atatürk Barajının merkezini teşkil ediyor, neredeyse topraklarının hepsi suyla kaplı. Ama ne yazık ki! Her yıl birkaç genç fidan dalından kopuyor, ebediyete intikal ediyor yazık değil mi?

Bilindiği üzere özellikle erkek çocukların yüzmeye olan merakı hepimizce malum. Şu veya bu sebeplerle suya giriyorlar, sonuç hüsran…

KİM BUNA DUR DIYECEK!!!

Bir Sürü genç fidan göçüp gidiyor ama, kimsenin umurunda değil, yazık!!!
Üzülerek belirtiyorum ki, bugünde Kahta’da genç bir kardeşimiz daha boğuldu. Genç kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine SABIRLAR diliyoruz, mekanı cennet olsun.

BURADAN YETKILILERE SESLENIYORUM; TEDBİR ALMANIZ İÇİN, KAÇ GENCİMİZİN ÖLMESİ GEREKİYOR?

Birbirinizle uğraşacağınıza, menfaat için birbirinizle didişeceğinize, koltuk kavgası yapacağınıza , milletten aldığınız güçle kavga edeceğinize, ÇOCUKLARIMIZIN YÜZECEĞİ SPOR SALONLARI, YÜZME HAVUZLARI yapın, gençlerin suya girdiği yerlerde tedbirler alın. Gençlerin yüzebilecekleri yerler hepimizce malum. Buralarda yüzme yasağı getirilebilinir, gerekirse görevliler bulundurulabilinir. Yoğun yerlerde cankurtaran olsa belki de bu gencimiz ölmeyecekti.
Suya girilebilecek birkaç tane yer var bunlarda bellidir; Kahta Barajı, Kahta Çayı, Değirmenbaşı, Cendere Köprüsü…

BU MEMELEKETTE BALIK TUTMA YASAĞI VAR. HER YIL İNSANLARIN ÖLDÜĞÜ YERLERDE YÜZME YASAĞI YOK. NEDEN?

Gençler’in suya Girdiği yerlerde önlem mekanizmalarını güçlendirin, bu tür yerlerde yüzülmeyeceği kültürünü aşılayın, gerekirse eğitim seminerleri düzenleyin… İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Üç hafta önce başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşayım: Cendere Köprüsüne piknik amaçlı gitmiştim. Daha ayağımızı köprüye atar atmaz etraftan bağırtılar duydum. Köprüden aşağıya baktığımda yüzlerce kişi suyun kenarında, kimi bağırıyor, kimi ağlıyor, ortalık feryad-ı Figan… Çok sürmeden iki gencin boğulmak üzere olduğunu gördüm. bulunduğum yer sarp kayalık ve yaklaşık 30 metreden yüksek bir yerdi. Yanımda bulunan arkadaşla hemen atlamayı düşünürken, Cendere Tesislerinin sahibi Ömer Kuşçi’nin yeğeni Selim Kuşçi adındaki genç ben atlarım dedi ve demesiyle atlaması bir oldu. Önce kayalıkta bulunan genci kurtardı, sonrada yardımlarımız ve yönlendirmelerimizle, dakikalarca suyun altında bulunan genci sudan çıkardık.

Şunu söylemek isterim ki ; insanlarımızın suya girme ve yüzme bilinci maalesef yok. Belki de iki dakika daha gecikmiş olsak veya orada olmasak belki de iki genç kardeşimiz bugün aramızda olmayacaklardı….

Bu vesile ile dün Eski Kahta Köyü civarındaki Şeytan Köprüsünde boğulan genç kardeşimiz İsmail Sezenka kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

BU ÇOCUKLAR BIZIM, BU MEMLEKET HEPIMIZIN…

Kemal Kutlu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi