enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ ŞANLIURFA’DA KONFERANS DÜZENLEDİ.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ ŞANLIURFA’DA KONFERANS DÜZENLEDİ.
REKLAM ALANI
12.12.2016
0
A+
A-

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” başlıklı konferansla Şanlıurfalılara başkanlık sistemini anlattı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen ” Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ” konferansında konuşan GAP Gazeteciler Birliği  ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Konferansı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu gerçekleştirdi.

Konferansa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan yardımcısı Hamit Özpolat, Genel Sekreter Fahrettin Çelik, Tayfun Güzel ,  Şanlıurfa Barosu avukatlar ve birçok yetkili katıldı.

Konferans öncesi konuşmasında söz alan GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin katkılarından ve ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiği konuşmasında: ”Bir sivil toplum kuruluşu olarak meslek kuruluşları içerisinde Türkiye de sayılı bir kuruluş GAP Gazeteciler birliği fikir hayatımız, düşünce hayatımızı, sosyal hayatımıza katkılar amacıyla birçok konferans ve paneller tertip ettik. Yaşım 53 doğduğumda 61′ de anayasa yapmışlar darbeciler sonrasında 71’de muhtırası olmuş 0 günden beri Türkiye’nin tartışılan konularından birisi Anayasa olmuştur.  90’ da isim değişikliği olmuş. İsrail Kurucu Cumhurbaşkanı Vizmann diyor ki : Türkiyeler öyle bir sistem oturttuk ki 200 yıl kendi iç tartışma ile yıllarını geçirecekler.  Google ye girerseniz okuya bilirsiniz. Biz Milli kendi ürettiklerimizi ortaya koyamazken başkalarının bize dayattırdıkları silahlı güçlerin gelip tepemize baskı kurdukları günleri yaşadık. Anayasayla ilgili konuşmacımız Anaya profesörü Hasan Tahsin Fendoğlu sanırsam Türkiye’de 25,30 Anayasa Profesörü içerisinde en etkili, en bilgili hocamızdır. 2012 yılın da aynı programı Adıyaman’da da vermişti hepimizin bilgilenmeye ihtiyacımız var. Hasan Tahsin beyi bizler de buraya davet ettik bizleri bilgilendirecekler. OHAL kapsamında da hayatımızı yaşamaya devam ediyoruz. Her Darbenin de arkadaşlar mutlaka bir mağduru olur. Bunlardan birisi de Şanlıurfa’nın sesi ve Şanlıurfa’nın gerek yerel anlamda gerekse de çalışmaları hakkında çalışmalarının olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Şanlıurfa’nın sesi olmayı kendisine hedef, geye etmiş. Basının hayatına katkı, emek vermiş Urfanatik Gazetesi’de bu bilgi kirliliği içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi it izine karışmış deyimi, çerçevesinde haksızlığa uğramış ve kapatılmış. Şanlıurfa’nın sesi olan bu yayın organının tekrar hayata dönmesi ve açılması için bütün Şanlıurfalılar ve Gazeteciler olarak sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi:  “Eğer yasalar ve hukuk toplumun ihtiyaçlarına cevap vermiyorsa, toplumun yapısını içermiyorsa, insanlar arasındaki ilişkiyi ve insanla devlet arasındaki ilişkiyi düzenlemede eksik kalıyorsa değişmelidir. Yasalar milletin iradesiyle seçilen vekillerin mecliste yaptığı düzenlemelerdir. 1980’den kalma, toplumun iradesini taşımayan, cuntanın oluşturduğu bir zihniyetin eseridir. Gelişmiş, demokrasinin, hukukun olduğu toplumlarda anayasa değişikliği gerçekleşmelidir. Anayasa değişikliği Başkanlık sistemiyle aslında ilintili. Çünkü bu sistemin anayasada bir norm olarak düzenlenmesi gerekiyor.” dedi.

Anayasa değişikliği ile darbe girişimlerin önüne geçileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; “15 Temmuz darbe girişimini göğüslediysek bundan sonrasını tamamlamak ancak bu tür yasaları hayata geçirmekle mümkündür. Yoksa çok 15 Temmuzlar yaşarız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi”ni anlatan Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu yakın tarihte yaşanan darbeler ve darbe girişimlerini anlattığı açıklamasında yeni anayasanın gerekliliğine değindi : ” Bize sıfır yepyeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasa değişikliği ve kısmi başkanlık sistemi inşallah gelecek. Şuanda ki anayasa 18 kez değişmiş ve insicamı bozulmuştur. Biz bunun ötesini yani yeni anayasa istiyoruz” diyerek başkanlık sistemi ve gereksinimlerini katılımcılara anlattı.

Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi tarafından Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a emeklerinden ötürü plaket verildi.GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’da Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferansı veren Prof. Dr. HasanTahsin Fendoğlu’na plaket takdim etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi