enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
ALTIN
2.525,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Engelliler kendi günlerinde doyasıya eğlendiler

Engelliler kendi günlerinde doyasıya eğlendiler
REKLAM ALANI
04.12.2017
0
A+
A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.
Kahta Rehberlik Araştırma Merkezi, Kahta Bedensel Engelliler Derneği, Kahta Özel Eğitim Merkezleri ve Kahta Gençlik Merkezinin ortak düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği şölen havasında geçti.
Kahta Gençlik Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu, dünyada üretilen savaşların, oluşturan sevgisizlik ve huzursuzluk ortamın en büyük engellik olduğunu dile getirerek ‘’Eğer sevmiyorsak bu en büyük engeldir. Gözlerini kırpmadan canice masum insanları katleden teröristlerden daha büyük engelli var mıdır.’’ Şeklinde konuştu.
Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, engelli çocukların en büyük dayanağının ailesi olduğunu ifade ederek, belediye olarak engelliler için iki engelsiz park projesinin devam ettiğini en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, her zaman ve her fırsatta engelli vatandaşların yanında olduklarına değinerek engeli şöyle tanımladı, “ esas engel insanın zihninde değil, fikrînde olan engeldir. Fikirlerde engel olmazsa ülkemiz daha refah, daha yaşanılır bir ülke olur. Biz fikirlerdeki engellere karşıyız. Zihindeki engellerin hep yanındayız” dedi.
Kahta Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ise konuşmasında son yıllarda devletin engellilere güzel imkanlar sunduğunu belirterek kaymakam Kaya ve Belediye Başkanı Toprak’ın ilçedeki engelliler için her zaman destek olduklarını ve sorunlarına eğildiklerini ifade ederek engelli vatandaşlar adına kaymakam Kaya Ve Belediye Başkanı Toprak’a teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra engelli vatandaşlara hediyeler verildi. Mahalli sanatçıların söyledikleri türkülerle coşan engelliler oynamaya başlayınca ilçe protokolü de engellileri mutlu etmek için sahneye çıkarak engellilerle birlikte oynadı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi