enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5401
EURO
34,8192
ALTIN
2.442,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Depremde Bazı Evlerde Hasar Oluştu-Videolu Haber

Depremde Bazı Evlerde Hasar Oluştu-Videolu Haber
REKLAM ALANI
24.04.2018
0
A+
A-

Samsat ilçesinde meydana gelen depremde hasar tespit çalışmaları başladı.

Adıyaman’da gece saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat ilçesine bağlı Kırmacık Köyü olan olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem, 2 evin yıkılmasına, bazı evlerin de hasar görmesine yol açtı. Vatandaşların artçı şoklarla geceyi sokakta geçirdiği depremde 9 kişi hafif yaralandı, yıkılan bir ahırdaki 200 küçükbaş hayvan ise telef oldu.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Adıyaman’ın kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Samsat ilçesine bağlı Kırmacık Köyü olarak saptadığı 5.3 büyüklüğündeki deprem, saat 03.34’te oldu. Yerin 14.4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Adıyaman’ın yanı sıra çevrede bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Geniş alanı etkileyen şiddetli hissedilen depremle birlikte Samsat başta olmak üzere yerleşim birimlerinde halk panik halinde sokağa fırladı. Evlerinden panikle dışarı çıkmaya çalışan 9 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, yakınları ve sağlık ekiplerince Samsat Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Samsat ilçesinde 2 ev yıkılırken, bazı evlerde ise hasar oluştu. Depremin merkez üssü olan Kırmacık Köyü’ndeki evler de hasar gördü. Samsat’ta yıkılan bir evin zemininde bulunan ahırdaki küçükbaş hayvanlardan 200’ü ise telef oldu, yaralı olarak kurtarılan hayvanlara ise veterinerler tarafından müdahale edildi. İlk depremi, gece boyu artçı şoklar izlerken, halk geceyi sokakta geçirdi. Depremin olduğu bölgelere AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. Ekipler, yıkılan ve hasar gören yerleşim yerlerinde hasar tespit çalışması yaparken, içeride kimsenin olup olmadığını kontrol etti.https://youtu.be/lpkzOwwrl-M- SARSINTILAR DEVAM ETTİSamsat’ta saat 03.34’te meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi önce 5.4 olarak duyurdu, ardından 5.3 olarak revize etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. İlk depremin ardından 23 dakika sonra saat 03.57’de büyüklükleri 1.7 ile 3.3 arasında değişen 9 sarsıntı meydana geldi.
 

– KAYMAKAM: CAN KAYBI GÖRÜNMÜYOR

Depremin ardından açıklamada yapan Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, AFAD ekiplerinin çalışma yürüttüğünü belirterek, “AFAD ekiplerimizin de bildirdiği üzere Samsat ilçemizin Kırmacık köyümüzde 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Ekiplerimiz müdahalesini şuan yapıyorlar. Arkadaşlarımız sahada her hangibi bir can kaybı görünmüyor. Hastanemize 13 hafif yaralı başvuru var. Tabi günün ışımasıyla birlikte deprem hasarını daha net bir şekilde görebileceğiz” dedi.

– GEÇEN YIL 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde geçen yıl 2 Mart’ta meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde depremde çok sayıda ev yıkılmıştı. İlçede, evleri yıkılan çok sayıda vatandaş, halen konteyner ve çadırlarda barınıyor. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından ilçe merkezindeki yapıların yüzde 78’inin, köylerdeki yapıların ise yüzde 69,5’inin ağır hasarlı olduğu belirlenmişti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi