enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEŞTEPE MİLLET CAMİSİNİ AÇTI

03.07.2015
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan ve inşası tamamlanan Beştepe Millet Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde inşa edilen caminin açılışında konuştu. Erdoğan, caminin isminin ”Beştepe Millet Camii” olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ibadete açıldı. Açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi,camiinin hayırlı olmasını dilediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camimiz Beştepe Millet Camii ve Kongre Merkezi olarak bugün açılışı yapılıyor. Adı Beştepe Millet Camii, milletime hayırlı olsun” diye konuştu.

CAMİİDE 3 BİN KİŞİ İBADET EDECEK

Caminin Ankara’ya ve bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, “Bu camide kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha sizlerin, milletimizin ve tüm Müslümanlar’ın mübarek Ramazan ayını ve cuma gününü tebrik ediyorum. Allah’tan bu mübarek günlerin hürmetine dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimize yaşadıkları sıkıntılardan, maruz kaldıkları zulümlerden kurtarmasını niyaz ediyorum. Bu caminin gerek mimarisi, gerek külliye içindeki konumuyla hem bölgeye hem Ankara hem de ülkemize çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum” dedi.

MİLLET KÜLLİYESİ, HALKA AÇIK OLACAK

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; külliye sınırları dahilinden halka açık mekanlardan biri olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekare. Bodrum, namaz katı ve mahfil katından oluşan caminin, her biri iki şerefeli, yükseklikleri 59,30 metre olan dört minaresi bulunuyor.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi