enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Büyükşehirler Düzenlemesinde Adıyaman Pilot İl Oluyor

Büyükşehirler Düzenlemesinde Adıyaman Pilot İl Oluyor
REKLAM ALANI
16.12.2014
0
A+
A-

Büyükşehirler Düzenlemesinde Adıyaman Pilot İl Oluyor..

Hükümetin yapacağı son düzenlemeyle sayıları 30’u bulan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan Bütünşehir düzenlemesinde Adıyaman ve Ağrı pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde uygulanacak. Adıyaman’da Akıncılar, Bölükyayla,Şambayat, Köseceli, Köeseceli, Balkar, Çakırhüyük, Kesmetepe, Pınarbaşı, Yaylakonak, Belören, Harmanlı, Kömürköy ve Suvarlı olmak üzere 14 belde belediyesi bulunuyor.

Pilot İl Ağrı’da ise, Dedeli, Tahir, Yayladüzü ve Yücekapı olmak üzere 4 belde bulunuyor.
Bu yasa meclis’ten geçerse 2019’da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak. Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

Önümüzdeki yılda pilot bölge olan Adıyaman ve Ağrı’da uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak. Afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmesi öngörülüyor.

Büyükşehir Düzenlemelerinde Pilot bölge olarak seçilen Adıyaman ve ağrı illerinin belde belediyelerinin önümüzdeki bir yılda hayata geçeceğinden başkanlarının akıbeti hakkında bir açıklama merak konusu.
Bu yeni düzenlemeyle Adıyaman,Ağrı,Afyon, Amasya, Artvin,Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı,Çorum, Edirne, Elazığ,Kastamonu,Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars. Tunceli,Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Ardahan, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın,Karaman İlleri öngörülüyor…
Kaynak Mynet haber

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi