enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

BOYNUKARA: YAŞADIĞIMIZ SÜRECİN ADI ÇUKUR TERÖRÜDÜR.

BOYNUKARA: YAŞADIĞIMIZ SÜRECİN ADI ÇUKUR TERÖRÜDÜR.
REKLAM ALANI
07.01.2016
0
A+
A-

Boynukara: “Yaşadığımız Sürecin Adı Çukur Terörüdür”  

 TBMM de Çarşamba günü yapılan genel kurulda Halkların Demokratik Partisinin “Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaşmaz ile ilgili soruşturma” önergesi üzerine Ak Parti gurubu adına söz alan Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara önemli açıklamalarda bulundu. Boynukara önergede gündeme getirilen iddiaları tek tek yalanladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Boynukara, “Şuan Türkiye çukur terörü üzerinden kaosa sürüklenmek isteniyor. Evet, yaşadığımız sürecin adı çukur terörüdür” dedi.

   

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla birlikte, toplumsal kesimlerin taraf olduğu sorunları çözme konusunda irade ve kararlılık göstererek yola çıktığını vurgulayan Boynukara, “Bu perspektifle ele alınan ve çözüm kararlılığı gösterilen konulardan birisi de, herkes tarafından farklı isimlendirilen ve genel olarak Kürt meselesi denilen meseledir. Öncelikle, Kürt meselesi ile çözüm sürecini birbirinden ayırmak gerektiği açık. Biz, toplumsal kesimlerin muhatap olduğu tüm sorunların çözümünün, devletin demokratik dönüşümüne bağlı olduğuna inanıyoruz. Devletin demokratik dönüşümü için yasal mevzuatın büyük bir kısmı yenilendi. Anayasa değişikliği gerektiren kimi konuların ise önümüzdeki süreçte Yeni Anaysa çalışmaları ile çözüleceğini umuyorum.

Bu arada çözüm süreci ise silahı ve şiddeti araç olarak gören, kullanan PKK terör örgütünün elinden silahı almak ve Türkiye için tehdit olmaktan uzaklaştırmaktır, çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

HDP’nin önergesine cevaben ise Boynukara, “Fransa, 09 Ocak 2013 günü Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez isimli üç kadının öldürülmesi olayına ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı’nın 22 Ocak 2013 günü bilgi vermişti.Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet başsavcılığı 28 Ocak 2013 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur.Yürütülen soruşturma kapsamında Almanya, Hollanda ve Fransa Adli Makamlarından suçun işlenişi, şüpheli Ömer Güney hakkında terör örgütü bağlantısı vb. konuları içeren hususlara ilişkin olarak bilgi ve belge talebinde bulunulmuştur. Taleplere Alman ve Hollanda makamlarınca cevap verilmiştir. Ancak Fransa Adli makamlarından bu güne kadar cevap alınamamıştır. Diğer taraftan Adalet Bakanlığınca soruşturma kapsamında adli makamlara gizlilik talebinde bulunulmamıştır. Tekrar ediyorum, bakanlık tarafından herhangi bir gizlilik talebi yoktur. Soruşturma aşaması ise zaten gizlidir” dedi.

“YAŞANAN SÜRECİN ADI ÇUKUR TERÖRÜDÜR”

“Şuan Türkiye çukur terörü üzerinden kaosa sürüklenmek isteniyor. Evet, yaşadığımız sürecin adı çukur terörüdür” diyen Boynukara, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “PKK terör örgütü, çerçevesi Kandil ve yabancı istihbarat örgütleri tarafından belirlenmiş bir ajanda kapsamında hareket ediyor. Öncelik sıralaması yapmış… Örgüt; halkın, siyaset kurumunun, partilerin ve meclisin de bu ajandanın peşinden gitmesini istiyor. İsteyen bu ajandaya tabi olabilir, peşinden gidebilir. Ama biz bu ajandanın tarafı olmayacağız, peşinden gitmeyeceğiz. AK parti kendi öncelikleri ve kamuoyuna açıkladığı hükümet programı kapsamında hareket ediyor ve etmeye de devam edecektir.”

HDP’Lİ VEKİLLERE NET SORULAR

HDP’li vekillere ise Boynukara, konuşması esnasında, “Ölümler üzerinden siyaset devşirmeye son vermenin zamanı gelmedi mi? Bundan kim ne kazandı?

Türkiye ne kazandı? Kürtler ne kazandı?” diye sordu.

“KİRLİ OYUNDAN VAZGEÇİN”

Sözlerine HDP’yi eleştirerek devam eden Boynukara, “Herkes bilsin ki ölümler üzerinden elde edilen kazanç haramdır. Başkalarının çocukları üzerinden siyaset yapanlar günah işliyorlar. Hepimiz ölümün değil hayatın yanında durmalıyız. Bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği bunu gerektiriyor. Türkün Kürt ile Kürdün Türk ile sorunu yok. PKK terör örgüt ve türevleri şunu bilsin ki, toplumsal bir çatışma ve ayrıştırma alanı oluşturamadılar, oluşturamayacaklar. Bu coğrafya buna izin vermiyor. Terör örgütüne sesleniyorum, bu kirli oyundan vaz geçin. Sorun sizinle eski devlet anlayışı arasında üretilen ve ikinizin de tepe tepe kullandığı bir malzemeydi. Eski devlet anlayışı artık yok. Siz yalnız kaldınız. Kendi kendinize tek taraflı sorun alanları, çatışma alanları oluşturarak bu halkı daha fazla mağdur etmeyin. Kürtler adına konuşmaktan vazgeçin. Siz, yani PKK ve türevleri, yani PKK, MLKP, DHKP-C, DAEŞ vb sadece bir terör örgütüsünüz. PKK terör örgütü ve PKK terör örgütünün ajandasına tabi olanlar zaman zaman şımarık bir mağduriyet tavrı sergiliyorlar. Sözüm ona mağduriyetlerini dahi tehditkar ve kabadayı bir üslupla ifade ediyorlar. Bu üslup Kürtlükten değil içeriksiz, kof, gerici sol anlayıştan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

“GELİN VAR OLAN MEŞRU ZEMİNLERİ TÜKETMEYELİM”

Türkiye’nin her şeyin konuşulduğu bir ülke olduğunu vurgulayan Boynukara, “Mevcut siyasi partiler içerisinde federalizmi savununlar da var, konfederalizmi savunanlar da var. Meşru zemin korundukça, taleplerini istediği gibi dile getiriyorlar. Asıl olan terör örgütlerinin gölgesine sığınmamaktır. Türkiye’yi tehdit eden güçlerle iş birliği yapmamaktır.Taşeronluk yapmamaktır. İddialarını demokratik yollarla, meşruiyet içerisinde kalarak kamuoyuna aktarmaktır. Ancak meşruiyetin dışına çıkarak şiddeti araç haline getirenler halkımızdan, milletimizden hiç bir karşılık bulamayacaklardır. Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin tüm girişimleri halkımızın sağduyusunda boğulacaktır.

Bu ülkede silah olmadan söylenmeyen ne var ki silah arcıyla konuşuluyor?

Bu ülkede silah olmadan yapılamayan ne var ki silah aracıyla yapılıyor?

Bu ülkede silah olmadan örgütlenemeyen ne var ki silah aracıyla örgütleniyor?

Gelin var olan meşru zeminleri tüketmeyelim. Demokrasinin alanını daraltmayalım” dedi.

   
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi