enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5728
EURO
34,9054
ALTIN
2.440,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Borca ve harca rağmen ileri

Borca ve harca rağmen ileri
REKLAM ALANI
25.02.2020
0
A+
A-

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kâhta’da da yerel seçimler yapıldı bu seçimi de biri kazanacaktı Kâhta Halkı iradesini sandığa yansıttı ve İbrahim Yusuf Turanlıyı Kâhta belediye Başkanlığına seçti.

Her belediyede olduğu gibi Kâhta Belediyesinin eski borçları yeni Başkana miras kaldı.

Başkan Turanlı, geçenlerde basına yaptığı açıklamada: Belediyeyi 103 Milyon TL borçla devralındığını belirtmişti. Daha sonra Kâhta Belediyesinin resmi sayfasında borcun yaklaşık 135 Milyon TL olduğunu görmek mümkün. Başkan Turanlı, 11 ayda 5 Milyon borç ödediklerini söylemişti bu pozitif bir gelişme. Bir hesaplama yaptığımızda;  bu borcun iyimser bir tabloyla 20 yılda ödenebileceğini görüyoruz. Bütün bunlara rağmen başkanın ne olursa olsun söz verdiği projeleri yapacağına olan inancı bizleri memnun ediyor. Son günlerde şehir dışına yaptığı ziyaretlerde bunu destekliyor ne yazık ki hala siyasi polemikler devam ediyor.

Başkan Turanlı, seçim arifesinde taahhüt ettiği çalışmaları yerine getirmek için elinden gelenin en iyisini yapacağına söz vermişti. Kazandığı gün parti rozetini bir tarafa bırakıp Kâhta Rozetini sahiplenmesi de buna işaretti. SN. Turanlı, ‘’ Mensubu olduğum partinin değil Kâhta’nın rozetini takıyorum ‘’ diyerek yeni bir sayfa açmıştı tüm engellemeleri, dedikoduları bir tarafa bırakıp çalışmalarıyla gündemde olması lazım. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden söylemler var kim haklı,  kim haksız artık bunların gündemden düşmesi lazım. Haklı – haksız çatışmasının Kâhta’ya bir şeyler kazandırmadığı gibi Kâhta Halkının nezdinde ki iradesine de etki edeceğine inanmıyorum.  Eğer Kâhta’ya bir şeyler kazandırmak ve Kâhta’yı daha yaşanılır bir kent haline getirmek istiyorsak bunu sadece Başkan Turanlıdan beklemek haksızlık olur. Bu tartışmaların bir an önce bitmesi gerekiyor Kâhta’nın siyasi kısır döngüyle kaybedecek zamanı yok.  Belediye Başkanımızın da herşeyi bir tarafa bırakıp bütün enerjisini Kâhta’nın geleceği için harcaması gerekiyor ve buna olan İnancımızda tamdır. Bizlere düşen de daha doğrusu iktidarıyla, muhalefetiyle herkese düşende buna canı gönülden destek vermektir.

Artık Çalışma Zamanı

Belediye Başkanımız İbrahim Yusuf Turanlı’nın yeni dönemde önemli projeleri var,  inşallah bunlar hayata geçer de Kâhta Sosyal Kimliğine kavuşur. Hayvan Barınağı Projesi hayata geçirildi emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayvan Pazarı Projesi için malumunuz hazineden yer tahsisi istenmişti ama kabul edilmemişti. İki, üç hafta önce belediye ait bir arazide çalışma başlatıldığını biliyoruz inşallah tez zamanda bitirilir. Girne Mahallesine yeni bir çevre yolu açıldı havaların düzelmesiyle çalışmalar başlayacak. İkinci bir Çevre Yolu da Aşağı Fırat Bölgesi olarak bilinen Cumhuriyet Mahallesinde  köylere yeni bir güzergâh ve Kâhta’ya alternatif bir yol olacak projeyle ile birlikte park ve kanal boyu projelerinin de biran önce başlatılmasını Başkanımızdan bekliyoruz.

Kâhta Halkı,  kavga etmenizi istemiyor birbirinize hakaret etmenizden de haz duymuyor, siyasi seviyeyi ayaklar altına almanızdan da hoşnut değil artık bunu da bilmeniz gerekiyor.

Her şeye rağmen siyasi polemikleri bir tarafa bırakıp Kâhta’nın gelişmesi ve çocuklarımızın geleceği için herkesin üzerine düşeni layıkıyla yapması erdemdir…

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi