enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Besnili Profesör Şahin’e TÜBİTAK Bilim Ödülü

Besnili Profesör Şahin’e TÜBİTAK Bilim Ödülü
REKLAM ALANI
06.08.2019
0
A+
A-

Adıyaman’ın Besni ilçesi doğumlu Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin, “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonucunda bilim ödülüne layık görüldü.

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında toplam 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü verildi.

-“PROF DR. KAZIM ŞAHİN’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞARI”

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli üyesi, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin, TÜBİTAK tarafından Türkiye de sadece 4 akademisyene verilen bilim ödülüne layık görüldü.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından büyük bir özenle araştırılan ve yapılan incelemeler sonrasında ödüller sahiplerini buldu.

Bu kapsamda, Sağlık Bilimleri Alanında, stres ve kronik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde hedef bazlı moleküler beslenme yaklaşımları alanlarında yaptığı çalışmalardan dolayı, Prof. Dr. Kazım Şahin’e “Kronik hastalıklar (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) ve çevresel stres faktörleri alanında; korunma ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi, moleküler beslenme,  beslenme alanında yeni ürünlerin geliştirilmesi ve biyoteknoloji uygulamaları,  fitokimyasalların doğru ve etkin kullanımı, konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle bilim ödülü verildi.
Prof. Dr. Şahin, bilim ödülüne dair yaptığı açıklamada, bilim alanında büyük bir öneme sahip olan TÜBİTAK ödülüne layık görülmekten dolayı çok mutlu ve onurlu olduğunu belirterek, “Söz konusu ödül, uzun yıllar süren disiplinli ve sürdürülebilir çalışmaların bir tezahürüdür. Bu başarıların temelini takım ruhu, ortak akıl, cesaret, çalışmaktan zevk alma, tutku ve fedakârlık oluşturmaktadır. Ödülü kazanılmasına katkı sağlayan ekip arkadaşlarıma, her fırsatta beni yalnız bırakmayan eşim başta olmak üzere tüm aileme ve üniversiteme teşekkür ederim.”dedi.

Prof. Dr. Şahin’e, ödülü önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın h

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi