enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Başkan Fırat Projelerini Basına Tanıttı.

12.06.2021
0
A+
A-

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat gazetecileri ilçe merkezine davet ederek projelerini ve hayallerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Tarihi Samsat kenti yeniden hayat bulsun diye belediye başkanı Halil Fırat suyla yok olan kenti suyla ayağa kaldırmaya çalışıyor.

Samsat ilçe merkezi baraj gölü kıyısına gemi iskelesi kurarak işe koyulan başkan Fırat duba, deniz bisikleti, restoran, çevre düzenlemesi, lavanta bahçesi, tekneler, kamelyalar, dev salıncak, ağaçlandırma, çimlendirme, kamp alanı oluşturmanın yanı sıra Zıplıne sporu içinde göl kıyısına tesisler kurunca ilçede hareketlilik başladı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu, Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Adıyaman İl Temsilcisi Tayfun Güzel ve çok sayıda gazetecinin katıldığı proje tanıtım etkinliği vesilesiyle Zıplıne ile ilk defa tanışanlar heyecanlı dakikalar yaşadılar.

Tekne turuyla Atatürk barajını tekne turuyla gezen gazeteciler hatıra resimleri çekindiler.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinin tarih boyunca defalarca yıkılıp yeniden yapıldığını ama hiçbir zaman önemini yitirmedi, su altında kalan Samsat ilçesinin geleceği yine sudadır, Samsat su ile yeniden hayat bulacaktır.

Başkan Fırat, “Samsat Belediyesi olarak çok kıt imkânlarla zoru başarmaya çalışıyoruz. İlçemiz için önce hayal kuruyoruz, sonra projelendiriyoruz ve adım adım projemizi hayata geçiriyoruz. Klasik belediyecilik anlayışı dışında, ilçe halkının ekonomik, kültürel, sportif ve sosyal olarak gelişmesini sağlayacak projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Şu an sizlerin de gördüğü çalışmalar yapacaklarımızın küçük bir alt yapısı sayılır. Çok büyük hayallerimiz, projelerimiz ve çalışmalarımız var. Halkımız ve basınımız bizi harekete geçirecek önemli bir güçtür. Her türlü eleştiri ve öneriye açığız. Davetimize icabet eden çok değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, Adıyaman başta olmak üzere ülkemizin her beldesinden Samsat’ımıza vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

KIYMAZ: BÖLGEMİZDEKİ ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ

Samsat programına katılan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’da ikamet eden vatandaşlarımız deniz ihtiyaçları için binlerce kilo metre kat edip tatile çıkıyorlar. Hâlbuki ki deniz burnumuzun dibinde. Buraya komşu sayılacak Elazığ Sivrice’deki gibi tatil beldeleri Baraj kıyısına oluşturulursa bölge turizmi de olumlu yönde etkilenir. Bizler cemiyet olarak yıllardır bölgedeki sorunlara dikkat çekiyoruz, bölgenin kalkınması gelişmesi hususunda atılacak adımlara destek oluyoruz. Burada genç çalışkan belediye başkanı Halil beye destek olacağız, onun heyecanını bizlerde destekleyeceğiz. Demek ki belediye bütçesi yetersiz olsa dahi isteyince çabayla bir şeyler yapılabiliyormuş, bunu burada somut bir şekilde gördük.

Adıyaman’dan göç edip metropollerde önemli oranda yaşayan Adıyamanlı nüfus var. Her Yıl Adıyaman haftası diye bir ay içerisinde hafta düzenlenmeli ve il dışında doğan oralarda yaşayanlar o illerin Adıyamanlılar derneklerinin organizesinde Adıyaman’a gelip tarihi yerleri gezmeliler, böylece Samsat dahil bütün il genelinde her yıl bir hareketlilik olur’ dedi.

POLAT: OLAYLARA İYİ TARAFINDAN BAKMAK LAZIM

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat’ta programla ilgili yaptığı değerlendirmede, olan biten hadiselerin hep olumsuz menfi tarafından bakmayı bir kenara bırakıp, olumlu güzel taraflarına odaklanalım dedi.

Polat ‘.. Atatürk barajına kıyı iki komşu il Adıyaman ve Şanlıurfa iki Kadim şehrin ortasında Samsat’ta beraberiz, baraj suları bizleri ayırmış görünse de biz biriz beraberiz. Bir çok konuda ortak dertlerimiz var, biri birimizle yardımlaşarak bölgenin kalkınmasına destek olalım. Halil Fırat genç bir siyasetçi ilçesine bir şeyler yapmaya çalışıyor, başarılar diliyorum’  dedi.

KUTLU: BELEDİYE BAŞKANLARI HALİL FIRAT’A DESTEK OLMALI

Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu’da yaptığı açıklamada şunları söyledi ‘Halil Fırat’ın  Turizm Hamlesi, Samsat Sahil Yolu Projesi kapsamında #zıpline #gemituru #denizbisikleti #jetski #martıadası  #sahilyolu ve devam eden çalışmaların hizmete girdiğini düşünürsek, Samsat ilçemizin bir turizm şehri haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizlere düşen görev başta Adıyaman Belediyesi olmak üzere Fırat Havzasındaki Belediye Başkanlarının Sayın Başkana destek olmalarıdır. Bu coğrafyada yaşayan biri olarak, kısa bir sürede yaptığı bu hizmetlerden dolayı Başkan Halil Fırat’a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Tarihi Kommagene uygarlığına payitahtlık yapmış bir kentin başına gelen trajik olaylardan sonra vizyoner bir yönetici ile nasıl ayağa kalktığını, yaralarını sardığını ve sessizce bir turizm cennetine döndüğünün hikayesini dinledik. Sahabe Safvan Bin Muattal Es-Sülemi’nin medfun olduğu şehirde, Samsatlı Lukianos’un memleketinde, efsanevi aşıklar Aze ile Zeze’nin diyarında, Samsatlı Zizimus’un vatanı kadim kentte, Atatürk barajının olağanüstü güzelliğinde tarihe doğru bir tekne turu yapıyoruz. Tabiri caizse Ege’de bir sahil kentinde olduğumuzu hissediyoruz. Seçimlerden sonra kısır politik tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakan, siyasi polemiklere ve dedikodulara prim vermeyen, kentte sürekli yeni fikirlerin, eserlerin ve projelerin konuşulduğu bir ambiyans ve atmosfer oluşturan, gençlerle çalışan, kadınların istihdama yönelmesini teşvik eden, herkese eşit ve adil yaklaşan, konvansiyonel belediyecilik anlayışından yeni nesil belediyecilik anlayışına geçiş yapan bir yöneticiyi dinlemenin mutluluğunu ve şaşkınlığını yaşıyoruz. Kıt imkanlarla, küçük bütçelerle ve minik dokunuşlarla nasıl güzel işler yapıldığına şahit oluyoruz. Komşumuz Şanlıurfa için Halfeti ne ise artık şehrimiz Adıyaman için de Samsat o’dur. Ve bir şehir yöneticisi kadardır.’ dedi.

GÜZEL: TURİZME HAREKETLİLİK KATACAKTIR

TUTAP Adıyaman temsilcisi Tayfun Güzel’de en çok turizm haberleri yapan bir gazeteci olarak, Samsat ilçemizde yapılanları görünce çok mutlu oldum dedi.

Güzel ‘. Yapılan bu çalışmalar bu hızla devam ettirilirse Adıyaman Turizmine de hareketlilik katılacaktır. Halil Fırat başkana çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum ‘ dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi