enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5166
EURO
34,5622
ALTIN
2.491,61
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
23°C

BAŞHEKİM DOST, ”YAPILAN HERŞEY HASTALARIMIZIN SAĞLIĞI VE REFAHI İÇİNDİR”

BAŞHEKİM DOST, ”YAPILAN HERŞEY HASTALARIMIZIN SAĞLIĞI VE REFAHI İÇİNDİR”
REKLAM ALANI
28.01.2016
0
A+
A-

   
    
    
    
 

Son günlerde Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulkadir Dost ile ilgili yapılan eleştirileri ve hastanedeki yenilikleri yerinde görmek maksadıyla Kahta Gazeteciler Cemiyeti Olarak Başhekim Dost’u Hastanede ziyaret ettik. 
Sohbet havasında geçen Söyleşimiz sırasında Başhekim Dost, önemli açıklamalarda bulundu.
KGC: Sayın Dost, Hastanemizin Kuruluşundan beri bir çile olan tek giriş ve araç park sorununu göreve geldiğinizde ivedilik ile çözüme ulaştırdınız. Bu konuda, halktan nasıl tepkiler aldınız?
A.Dost: Göreve başladığım ilk aylarda tespit ettiğim önemli sorunlardan biriydi. Halk ile ve personelimizle yaptığımız iştişare toplantılarında bu konu sürekli gündeme geliyordu. Gerekli bilgi ve belgeler toplandıktan sonra yapmamız gerekeni yaptık ve Acil Girişi, Personel Girişi ve Hasta Girişi olmak üzere 3 adet ek giriş kapısı açtık, Araç park yeri sorununu çözmek içinde hastanemiz bitişiğinde kamuya ait olan arsayı kullanarak sorunu halletmeye çalıştık. Gelen tepkiler tabiki olumlu yönde oldu. Çünkü sıkıntıyı hepimiz çekiyorduk, bir an önce halledilmesi gerekiyordu.
KGC: Acil Serviste tek doktor görev yapıyordu ve hasta muayeneleri tam bir ızdırap olmuştu. Bu konuda nasıl bir girişimiz oldu?
A.Dost: Evet göreve başladığımda tespit ettiğimiz diğer önemli sorunlardan biride Acil servisteki hasta kalabalığına çözüm aramaktı. Acil servis bölümünde yaptığımız bir kaç değişilik ile sorunu çözmeye çalıştık. İlk etapta Acil Doktoru sayısını yükselttik sonrasında 15 m2 olan Acil muayene odasını büyüterek 6 tane hasta muayene kabini ekledik. Bu sayede hem hastalarımızın ilk müdahalelerinin düzgün ve zamanında olması sağlandı hemde hasta kuyruklarının önüne geçilmiş oldu.
KGC: Sayın Dost, Hastanemizdeki yatak sayısı, yatan hastalarımız için yeterli mi ?
A.Dost: Günlük Poliklinik girişinin (Acil Hariç- 1500 kişi) 2500-3000 kişiyi bulduğu hastanemizde yatak sayımız hastalarımıza yetmemektedir. Bu da acil bir sorun olarak karşımıza çıktı. Bu sorunun çözümünde hastanemizin 4. katında personel için ayrılmış kafeteryayı hastane bahçesine taşıyarak, boşalacak yere hasta servis odaları yaparak sorunu çözmek istiyoruz. Bunun içinde gerekli adımlar atıldı kafeterya için hastane bahçesinde inşaat başlatıldı.
KGC: Hastanemizde Branş Doktorlarımız yeterlimi?
A.Dost: Kadın Doğum, Fizik Tedavi ve Genel Cerrahi Hariç Tüm branşlarda uzman doktorlarımız yeterli ve Polikliniklerini aksatmadan yapmaktadırlar. Mevzu bahis branşlardaki doktor eksiklerimizide gerekli mercilere bildirdik ve takibinide yapmaktayız en kısa zamanda eksikliklerimizin tamamlanacağı yönünde sözümüzü almış bulunmaktayız.
KGC: Sayın Dost, sizinde bildiğiniz gibi hastanemizdeki en temel eksikliklerden biri de Mr Cihazı, Hastalardan istenen Mr çekimleri hastalarımız ve yakınları için çok büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Vatandaş Mr çekimleri için yıllardır Adıyaman’a gidiyordu, bu konuda herhangi bir girişiminiz oldu mu?
A.Dost: Mr çekimleri hastalarımız ve bizim için çok büyük bir sıkıntı teşkil etmekteydi. Bu konuda gerekli merciler ile görüşüldü, ihalesi yapıldı ve en geç Mart veya Nisan ayı başlarında hastanemizde Mr cihazımız kurularak hizmete girecektir. Bunun müjdesini buradan siz değerli KGC ailesi vesilesi ile tüm halkımıza vermek istiyorum.
KGC: Sayın Dost, Hastanemizde günlük Doktor poliklinikleri ile ilgili çeşitli söylentiler mevcut, bu konu hakkında ne söyleyeceksiniz?
A.Dost: Biz hastane yönetimi olarak, her ay düzenli olarak tüm doktorlarında iştirak etmesi zorunlu olan genel durum toplantıları yaparız. Bu toplantılarımızda hastanemizdeki eksiklerimizi, yapılması gerekenleri istişare ederiz. Yaptığımız toplantılar neticesinde çoğu zaman hastalarımız en temel haklarından biri olan sağlık hizmeti haklarından faydalanmasını en üst seviyeye çıkarmak için kararlar alırız. Poliklinik ile ilgili sorunuza gelince, bazı branşlarımız malumunuz üzre çok yoğun olmaktadır, bu yoğunluğun yanı sıra birde Poliklinik içerisinde hastalara randevu verilmekte idi. Bu durum hem günlük hasta muayene limitini düşürmekte hemde hastaların düzgün bir şekilde doktor muayenesinden geçmesini engellemekte idi. Hastanemizin girişinde ve her katta Hasta Danışmalığı Masası Kurarak hem randevu işlemlerinin yapılması sağlandı hemde Polikliniklerin önündeki birikmelerin önüne geçilmiş oldu. Bununla birlikte aldığımız yeni bir karar ile sağlık bakanlığının belirttiği hasta muayene limiti olan 70 hastayı (Bir hekim günde 70 hastayı muayene edebilir, her hastaya 4 dakika ayrılacak) önem sırası ve hastalık durumu koşuluna riayet edilerek günlük 70 ile 140 hasta olabileceğinide (böylece her hastaya 2 dakika ayrılmış olacak) karara bağladık. Bu uygulama ile hasta hakları korunmuş ve daha iyi muayene hakkı verilmiş hemde Bazı branşlardaki çok fazla hasta muayene olayını da ortadan kaldırmış olduk. Aciliyet icap eden hastalarımız acil yoluyla istediği doktordan zaten muayene olabilir. 
KGC: Sayın Dost, göreve geldiğinizden bu yana 10 ay geçti. Bu kadar kısa bir süre içerisinde hastanemizde çok köklü ve takdire şayan hizmetlere imza attınız. Unutmamak gerekir ki ”meyve veren ağaç taş’lanır” Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
A.Dost: Duyarlı davranıp ziyaretime geldiğiniz için ben teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız her hizmet ve yenilik, hastalarımızın sağlığı ve refahı içindir. Şunu da açık ve net bir dille ifade etmek istiyorum, hastanemizde hiç bir şekilde kirli işlere müsaade edilmeyecektir. Yapılacak her şey şeffaf ve kontrol edilebilir olacaktır.Biz bunun her zaman takipçisi olacağız.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi