enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ATSO Üyelerine Halkbank ile Yeni Tedarik Zinciri Finansmanı imzalandı

ATSO Üyelerine Halkbank ile Yeni Tedarik Zinciri Finansmanı imzalandı
REKLAM ALANI
06.01.2021
0
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası arasında tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere hayata geçirilen proje kapsamında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Bankası Adıyaman Şubesi arasında protokol imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Halk Bankası arasında üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı firmaların ticari hayatlarını kolaylaştırarak esnek vade ve taksit imkânlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalandı.

ATSO’da yapılan imza töreni, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Başkan Yardımcısı Ahmet Metin Günay, Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Yediyıldız, Bölge Pazarlama Müdürü Rukiye Tanrıkulu Yapsan, Halkbank Adıyaman Şube Müdürü Mehmet Yunus Selçuk, Bulvar Şubesi Müdürü Hayrettin Teknal, Küçük Sanayi Sitesi Şubesi Müdürü Ümit Karakuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, yaşanan pandeminin herşeyi olduğu gibi ticari yaşantıyı da olumsuz etkilediği bu günlerde tedarik zinciri içindeki ticaretin güvenli biçimde sürdürülmesi için TOBB öncülüğünde bu kez de Halkbank ile güvenli tedarik zinciri finansmanı çalışması başlatıldığı bilgisini verdi. Söz konusu protokol ile herhangi bir sektör ayrımı olmaksızın, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı konumdaki Oda üyelerinin, güvenli biçimde ticaretlerini yapabilmelerinin önünü açtıklarını ifade eden ATSO Başkanı Uslu, uygulama ile ATSO üyesi olan ve tedarik zinciri içinde yer alan firmaların alım-satım işlemlerinin 540 güne kadar esnek vade, eşit taksit gibi olanaklarla Halk Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi ve böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riskinin sıfıra indirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Uslu, protokolün Oda üyelerine hayırlı olmasını dileyerek söz konusu çalışmanın hayata geçirilmesine öncülük eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve gösterdikleri işbirliğinden dolayı Halkbank Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Yediyıldız ise yaptığı konuşmada ATSO üyesi tedarik zinciri firmalarına alım-satımlarında riski ortadan kaldıran yeni bir finansman enstrümanı ile hizmet sunacak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yediyıldız, TOBB logolu Paraf KOBİ Kredi Kartı tedarik zinciri finansmanı ile operasyonel süreçlerin minimize edildiği ve tahsilat riskinin olmadığı bir ticaret yönteminin hayata geçirildiğini kaydederek, üye işyerine POS üzerinden yapılan satışlarda Halkbank güvencesiyle tahsilat sağlandığını belirtti. Yediyıldız, klasik ödeme sistemlerini ortadan kaldıran bu sistem ile tedarik zincirinin güvenli bir hale getirildiğini söyleyerek, 4 farklı uygulama modeliyle iş dünyasına hizmet sunulacağını bildirdi.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya ve Oda Yönetimine teşekkür eden Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Yediyıldız, sisteme dahil olmak isteyen Oda üyesi tedarik zinciri firmalarının Halkbank’ın Adıyaman’daki şubelerine başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi