enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

ANTALYA’DA MUHTEŞEM ADIYAMAN GÜNLERİ

ANTALYA’DA MUHTEŞEM ADIYAMAN GÜNLERİ
REKLAM ALANI
02.06.2016
0
A+
A-

Kommagene Kültürünün eşsiz hoşgörüsüne tanıklık eden Adıyaman’ın, tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu tüm değerleri ile gelenek ve göreneklerini kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla Antalya Cam Piramit Fuar alanında bu yıl birincisi düzenlenen “Adıyaman Tanıtım Günleri” muhteşem bir açılış töreni ile başladı.

Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Cam Piramit Fuar alanında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Adıyaman Tanıtım Günlerinin birinci günü yoğun bir katılımla büyük ilgi gördü. Fuarın açılış programına Antalya Basını da yoğun ilgi göstererek açılan stantlarda çekimler yapıldı.

Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerin tüm yönleriyle tanıtıldığı fuarda kurulan stantlara konulan tarihi ören yerlerinin maketleri ile Nemrut Dağı ve diğer tarihi mekanların fotoğrafları büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı ziyaretçilere Adıyaman’ın zengin mutfağından ikramlar yapıldı.

Adıyaman Tanıtım Günleri açılış törenine TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Avşar, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Aktütüncü, ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Hanisi Erdem, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Ejderha ve yönetin kurulu üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, Antalya’daki üst düzey bürokratlar, Antalya’da yaşayan Adıyamanlılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Ejderha, Antalya Adıyamanlılar Derneği olarak yaptıkları çalısmaları degerlendirerek, Antalya’da Adıyaman’ı tanıtmak ve aradaki bağı daha da kuvvetlendirmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

Adıyaman Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapan Antalya Adıyamanlılar Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, ” Adıyaman’ın tanıtılacak çok şeyleri var. Her şeyden önce Adıyaman bir huzur kentidir. Adıyaman, dil, d,n ırk, ayrımı yapılmadan herkesin bir arada yaşadığı bir huzur abidesidir”dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Aktütüncü ise, Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Adıyaman zengin tarihi ve kültürü ile bir huzur kentidir. Antalya’da yaşayan Adıyamanlılar kentimize güzellikler getirmektedir. Biz Adıyamanlı hemşerilerimizi çok seviyoruz”dedi.

Adıyaman Günlerine katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Antalya Büyüksehir Belediye Başkan Vekili İsmail Avşar ise, “Bugün Adıyamnlılarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemizi diğer üleklerden ayıran en önemli özellik farklı medeniyet ve farklı kültürlerdir”dedi
TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Bugün Adıyamanlı hemeşerilerimizden ve Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’tan Antalya’ya selamlar getirdim. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş çok değerli ve çok kıymetli bir validir. Adıyaman’a 4 yıllık süre zarfında çok güzel hizmetler sundu. Yeni kararnamede taltif edilerek Adana’ya atanmıştır. Buradan Sayın Valimize teşekkür ediyorum”dedi.

Aydın konuşmasına şöyle devam etti; “Adıyaman sahip olduğu yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla çok önemli bir coğrafyada bulunmaktadır. Adıyaman doğunun batısı ile batının doğusundadır. Adıyaman Kommagene kültürünün eşsiz hoşgörüsünü içinde barındırmış muhteşem bir kenttir. Adıyaman, yüzyıllardır dil, din, ırk ayrımı yapılmadan herkesin birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşadığı bir huzur kenti olup, farklılıkları zenginlik sayan bir kültüre sahiptir. Bugüne kadar teröre hiç prim vermemiştir. Biz Adıyamanlı olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bugün güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan Antalya Adıyamanlılar Derneği Başkan ve üyeleri ile bu programa katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından davetliler tarafından Adıyaman Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesi kesildi. Yerli ve yabancı ziyaretçiler standları tek tek dolaşarak, Adıyaman ürünleri hakkında bilgi alarak Adıyaman lezzetlerinin tadına baktı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi