enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4908
EURO
34,7667
ALTIN
2.488,45
BIST
9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

AKİD, GİRİŞİMCİ SERTİFİKALARI SAHİPLERİNE VERDİ.

AKİD, GİRİŞİMCİ SERTİFİKALARI SAHİPLERİNE VERDİ.
REKLAM ALANI
30.01.2016
0
A+
A-

AKİD Girişimcilik Sertifikaları Kursiyerlere Verdi.

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği (AKİD) tarafından yürütülen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ Projesinin kapanışı yapıldı.
   
   

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Gençlerin Günlük Hayatta Karar Verme Süreçlerine Dahiliyeti’ Projesine katılarak çeşitli eğitimler alan gençlere sertifikaları düzenlenen tören ile sahiplerine verildi.

Petrol-İş sendikası salonunda gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısına çok sayıda kurum- kuruluş amirleri , STK  temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Proje kapsamında 72 kursiyer katıldığı eğitimler sonrasında sertifikalarını almaya hak kazandı. Proje kapsamında 14-29 yaş aralığında bulunan gençler İngilizce ve girişimcilik eğitimine tabi tutuldu. 

Projenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Genkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay proje hakkında verdiği bilgide, “ Projemiz üretken teknolojik uygulama çıktısına sahip olarak gençlerin teknolojiye ilgisini artırarak ülkenin teknolojik kalkınmasına katkı sağlayacağından ötürü bilimsel araştırma projesidir. Gençlerin sorunlarına, mevcut uygulamalardan farklı ve daha etkin çözümler sunarak interneti ve diğer teknolojik imkanları kullanarak farklı genç gruplarının kaynaşmasını, sosyal paylaşımlarını arttırmalarını amaçladığı için yenilikçi projeydi. Projemiz amacına uygun olarak gençlerin günlük hayatta karar alma mekanizmalarına, günlük hayatta kopamadıkları teknoloji ile dahil olmalarını sağladık. Projemiz kapsamında İngilizce eğitiminden 34, girişimcilik eğitiminden ise 38 arkadaşımız faydalandı. 

Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm katılımcılara ve özellikle Gençlik Spor Bakanlıgına verdıklerı destek için tesekkür ederim.Bu Hayata gecmesinden bitişine kadar büyük bir vefa ve özeveri gösteren dernek yon kurulu uyelerıme ve derneğimize katkı sunan tum uye ve gönüldaslarımıza tesekkur eder saygılarımı sunarım”dedi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik projelerini desteklediğini ve Adıyaman’da hazırlanan bu projenin çok önemli olduğunu, Bakanlığın yeni dönemde 8 projeye daha destek vereceğini söyleyerek, yeni dönende de AKİD derneğinden yeni projeler beklediğini sözlerine ekledi.

Projede görev alan Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Erzurumlu yaptığı konuşmasında, gençlerin karar verme konusuna dahiliyetinin kamuoyu adına çok önemli olduğunu belirterek, demokratik ve girişimcilik yönetimlerden bahsetti.
Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Suat Aşkın, girişimcilik ile ilgili açıklamada bulunarak, girişimçilik konusunda gençlerin daha aktif yer alması gerektiğinin önemine dikkat çekerek gençlerin daha da katılım sağlamalarına dikkat çekti. 
İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Onur Yıldız yaptığı konuşmada,  bir ülkenin en önemli servetinin insan güçü olduğunu, bir ülkenin gelişiminde insan gücünün etkileyici bir faktör olduğunu belirterek, nüfusun genç ve dinamik olması gerektiğinin altını çizerek AKİD Başkanı Birsen Günay’ı tebrik etti.
Adıyaman OSB Başkanı Kadir Çelenk,  girişimcilik ruhunun kazandırılmasının gerektiğini, Adıyaman’da girişimciliğin istenilen seviyede olmadığını vurguladığı komuşmasında, Adıyamanda feodal yapıdan hala uzaklaşamadığı, dolayısıyla Gaziantep ve Şanlıurfa’da işadamlarının biraraya gelip yeni işlere kapı açtıkları gibi yapılamadığını  belirterek Başkan Günay’a teşekkür etti.

CHP eski milletvekili Şevket Köse yaptığı konuşmada, gençlerin ve kadınların girişimcilikteki katkılarına dikkat çekerek, Başkan Günay’a teşekkür etti. 
Protokol üyeri  eğitime katılan gençlere sertifikalarını takdim etti. 

Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam  (AKİD) Derneğinin ikramından sonra program sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi