enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ADIYAMANLILAR VAKFININ İFTAR SOFRASINA İLGİ BÜYÜKTÜ

ADIYAMANLILAR VAKFININ  İFTAR SOFRASINA İLGİ BÜYÜKTÜ
REKLAM ALANI
13.06.2016
0
A+
A-

Adıyamanlılar Vakfı, kuruluşunun 20. Yılında her yıl olduğu gibi bu yılda uzak yakın demeden siyasetten bürokrasiye, akademisyenlerden bilim adamlarına, yargı mensuplarından iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarından basın mensuplarına kadar Türkiye genelinde 1,500 yakın birbirinden değerli hemşerilerini aynı sofrada buluşturmanın haklı gururunu yaşadı.

Vakfın Kültür Merkezinde kardeşlik ve hoşgörü duygularının pekiştiği iftar sofrasına TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İstanbul Milletvekillerinden Mehmet Metiner, Azmi Ekinci, Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman eski Valisi Halil Işık, 22 ve 23 dönem Adıyaman Milletvekillerinden ve Ankara Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy, 21 ve 22 dönem Adıyaman Milletvekili ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyamanlılar Vakfı’nın kurucu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda yargı mensupları, bürokrat, işadamı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Radyo sunucusu Tayfun Ayaz’ın sunuculuğunda Kur-an tilavetinin ardından iftar programın açılış konuşmasını Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy yaptı. Son 20 yılda vakıf hizmetleriyle ilgili ana konular üzerinde bilgi veren Başkan Aksoy, “Adıyamanlılar Vakfının 20 yılda bu aşamaya gelmesindeki en önemli nedenlerden biri mutfakta çalışan vefakar ve cefakar Vakıf kurucu üyelerinin, yönetim kurulu ve komisyon başkanların yanı sıra hayırsever işadamlarının katkısı tartışılmaz olmuştur. Bu ana kadar vakıf bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bütün bu hizmetlerden dolayı emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan başta milletvekillerimiz olmak üzere bütün katılımcılara şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

İftara katılan TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İstanbul Milletvekillerinden Mehmet Metiner, Azmi Ekinci, Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman eski Valisi Halil Işık, 22 ve 23 dönem Adıyaman Milletvekillerinden ve Ankara Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Birer selamlama konuşması yaparak, Adıyamanlılar Vakfının her yıl binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmasından duydukları memnuniyetini ifade ederek, bu kardeşlik ve hoşgörü ortamının oluşmasını sağlayan Adıyamanlılar Vakfına ne kadar teşekkür etsek az olduğunu söyleyerek, bütün vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Programın sonunda ise Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli heyet üyesi ve 20. Kuruluş heyeti başkanı Mahmut Göksu’nun organizasyonunda Vakfın Kültür merkezinin yapımında büyük katkısı olanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Milletvekilleri, “Çay sohbetinde” Adıyaman’a yapılan Hizmetleri Anlattılar

Her yıl iftar programında olduğu gibi bu yılda iftar sonrası Vakfın kurumsal Başkanı Ömer Özkartal’ın moderatöründe düzenlenen “çay sohbeti” konulu istişare toplantısında iftara katılan Adıyaman milletvekilleri Adıyaman’a yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden kısaca bahsederek, Adıyaman’a yapılması gereken her türlü hizmetlerin geldiğini ve bundan sonrada aynı şevkle ve heyecanla Adıyaman’a hizmet etmeye devam edeceğini belirtirken, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise “AK Parti hükümeti döneminde gerçekten Adıyaman’a yakışır güzel hizmetler yapıldığını takdir ediyoruz. Ancak Türkiye’nin huzur kenti Adıyaman’ın daha hızlı kalkınmanı istiyorsak yeni düzenlemede Adıyaman’ın teşvik bölgesinde 6. Bölgede yer alması kaçınılmaz olmuştur. Milletvekillerimizden bu anlamda biraz daha gayret sarf etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman’ın sorunlarıyla ilgili vatandaşların ve basın mensuplarının sorunlarına cevap veren TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın da; “Yeni düzenlemede Adıyaman ilimizin teşvik bölgesinde hak ettiği 6. Bölgede yer alması hususundaki gayretlerimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir. Bu ülkede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. AK parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin her alanda kalkınma hamlesini gerçekleştirdiği gibi Adıyaman’da da başta nissibi köprüsü olmak üzere birçok alanda önemli hizmetler yapılmıştır. Bu istikrar ve güven devam ettiği müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur. Şunu iyi bilmenizi istiyorum ki AK parti iktidarı döneminde Adıyaman ilimiz eğitimden, turizme, sağlıktan ulaşıma, haberleşmeden diğer bütün alanlara kadar hak ettiğini aldığına inanıyorum. 1,5 saat süren Çelikhan-Malatya arası yeni yol ile birlikte bugün 25 dakikaya inmiştir. Yine Adıyaman-Çelikhan arası yeni bir yolun yapılması projesi ise hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi