enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5843
EURO
34,9071
ALTIN
2.435,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C

ADIYAMAN’DAN DÜNYAYA AÇILAN PENCERE    

27.04.2015
0
A+
A-

Adıyaman Valiliği, İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteğiyle oluşturduğu profesyonel tanıtım portalı ile dünyaya açılıyor.

İnternet ortamında Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak tanıtım portalı TPAO Bölge Müdürlüğü salonunda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Cemiyetleri Başkanları, Adıyaman’da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının sahip ve temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında katılımcılara, Multikopterle Adıyaman’ın tarihi ve turistik merkezlerinde havadan ve karadan yapılan çekimler ile 5 dilde çok yönlü hazırlanan tanıtım portalı sinevizyon eşliğinde izlettirildi.

32 aylık görev süresince Adıyaman’da yaptıkları tanıtım ataklarıyla ilin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu süre zarfında Adıyaman’ın tanıtımından, sosyo-ekonomik kalkınmasına kadar çok yoğun gayret sarf ederek elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Bu tanıtım portalının hazırlanması bizim için bir başlangıçtı. Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman’ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla bu tanıtım portalı ile profesyonel bir çalışma gerçekleştirildi. Bu portal ile ilimizin tarihi ve kültürel alanda zengin birikimini doğru bilgi ve belgelerle yansıtarak, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında ilimizin tanıtımı profesyonel anlamda gerçekleştirilmiş olacaktır”dedi.

Bugüne kadar Ankara ve İstanbul’da olmak üzere iki defa tanıtım günleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman’ın saklı potansiyelini harekete geçirmek ve bunu ortaya çıkarmak amacıyla tanıtıma dönük bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.

Adıyaman’ın sahip olduğu kültür ve turizm değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla tarihi ve turistik noktalarda restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Bu kapsamda Eski Kahta Kalesi’nin ihalesini yaparak, yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacaktır. Perre Antik Kentinde başlatmış olduğumuz çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu yıl içinde buranında bitirilmesini hedefliyoruz. Adıyaman ile Nemrut Dağı arasını 32 km kısaltacak olan Nemrut Kral Yolunun da 3 ay içerisinde bitirerek hizmete sunacağız. Panorama Müzesi’ninde projesi bitirilerek önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacaktır. Bu tanıtım Portalının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Basın Toplantısının ardından, Vali Mahmut Demirtaş ve il protokolü, sinek kuşu tarafından Single Camera ile havadan kaydedilen örnek bir çekimi izledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi