enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

ADIYAMAN’DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU 

13.04.2015
0
A+
A-

Hazreti Peygamberin dünyayı onurlandırmanın 1444’üncü kutlu doğumu münasebetiyle İl Müftülüğünce Samsat İlçesindeki Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri makamında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İstanbul Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Vali Yardımcıları Levent Öztin, Onur Kökçü, Samsat Kaymakamı Kürşat Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

İl merkezi ve ilçeleri ile köylerden ve çevre illerden gelen binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Sahabe alanına akın etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ambulanslar ve sağlık ekipleri hazır tutuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı hafızları tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, birbirinden güzel ilahilerin seslendirilmesi ile manevi bir atmosfer oluşturuldu. Okunan ilahilere vatandaşlarda eşlik etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Sahabe alanında yapılan çalışmalara değindi. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana temasının Diyanet İşleri Başkanlığınca  “Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlâkı ve Hukuku” olarak belirlendiğin kaydetti.

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin varlık alemini şereflendirmesinin 1444’üncü sene-i devriyesini idrak etmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, bir kutlu doğuma daha bizleri kavuşturduğu için rabbimize hamd ediyoruz. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kutlu doğumunun, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bu güzel ve anlamlı programı, Peygamber efendimizin yol arkadaşı Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin manevi makamında idrak etmenin de ayrıca bahtiyarlığını yaşıyoruz.  O sahabe ki, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuştur. Peygamber Efendimiz “Ben Safvan hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyorum.” ve “Safvan’a dokunmayın o Allah ve Resûlü’nü çok sever.” demiştir.

Valilik olarak o büyük sahabeye hak ettiği değerin verilmesini sağlayacak çok önemli bir proje olan  Sahabe Projesini hazırladıklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Sahabe Safvan hazretlerinin şehrimizin manevi coğrafyasının en önemli yapısını teşkil ettiğine inanıyoruz. Kutup Yıldızı nasıl kervanlara yol gösterirse bu büyük erenler de bize yol gösteriyor, bize rehberlik yapıyor. Bu topraklar üzerinde birliği, beraberliği, dayanışmayı, huzuru ve kardeşliği biz onlara borçluyuz. Sevgili Peygamberimiz, yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. İnşallah sevgililer sevgilisini anmak için tertiplediğimiz bu program, kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına ve gönül dünyamızın zenginleşmesine vesile olur”dedi.

Sahabedeki Kutlu Doğum Haftası programı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda açılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve vatandaşlara gül dağıtılması ile sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi