enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN’DA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

ADIYAMAN’DA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
REKLAM ALANI
19.09.2017
0
A+
A-

Bu yıl 10.’su düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Adıyaman Demokrasi Parkında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ahilik Haftası Kutlama Programına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkan Vekili Hasan Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, oda başkanları, bazı kurum amirleri ile esnaflar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ahilik Haftası Kutlamalarının açılışı konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, “Ahilik 13. Yüzyıldan 20. Yüzyıla kadar Anadolu’daki esnaf ve sanatkârlara verilen addır. Arapça anlamı kardeşlik olan Ahi kelimesi terim olarak da esnaf ve sanatkârlar birliğini ifade etmektedir”dedi.

Ahilik geleneğinin yüzyıllar öncesinden esnaf ve sanatkârların örgütlenmesinin temel taşı olduğunu dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bütün esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftasını kutlayarak, Ahilik, Anadolu’yu vatan yapan, Anadolu’nun feth edilmesinde rol oynayan dünyanın ilk örgütlü esnaf topluluğudur”dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Daha sonra ahilikteki şed kuşatma töreni sahnelendi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, yılın ahisi Marangoz Ustası Ahmet Benlice’ye kalafatı giydirerek, bir adet altın hediye etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi