enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4799
EURO
34,9320
ALTIN
2.437,00
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN VALİ’SİNİ UĞURLADI

ADIYAMAN VALİ’SİNİ UĞURLADI
REKLAM ALANI
11.06.2016
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanıp geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren son Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliğinden Adana Valiliğine atanan Vali Mahmut Demirtaş, onuruna veda yemeği düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Organize Sanayi Bölgesinin ortaklığında Grand Adıyaman’da düzenlenen Veda Yemeğine Vali Mahmut Demirtaş ve ailesi, Milletvekili Halil İbrahim Fırat ve eşi, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker ve eşi, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları ve eşleri, ilçe Kaymakamları ve eşleri, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, kanaat önderleri, basın mensupları ve 1500’e yakın davetli katıldı.

Düzenlenen programda açılan iftar sonrası Vali Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman’daki 4 yıllık görevi süresince Adıyaman’da hayata geçirilen projeler ve yaptıkları çalışmaları değerlendiren bir slayt gösterimi yapıldı.

Ardından, Adıyaman Belediye Meclisince alınan karar gereği Adıyaman’a her alanda yaptığı katkılarından dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu tarafından fahri hemşehrilik beratı takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Vali Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman’a atandığı 2012 yılından bu yana gecesini gündüzüne katarak, ilimize çok önemli projeler hayata geçirerek kentimizin çehresini değiştirmiştir. Sayın Valimizi Adıyaman’da her kesimle yakın diyalog kurarak vatandaşın gönlünde taht kurmuştur. Yeni görevinde başarılar diliyoruz”dedi.

Vali Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman’da göreve başlamasıyla birlikte imza attığı büyük projelerle bizleri mahçup ettiğini belirten OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, sayın valimizin bizden ayrılması nedeniyle biz çok üzülüyoruz. Ancak sayın valimizin daha büyük bir kent olan Adana’ya atanması bizleri sevindirmiştir. Sayın valimiz Adıyaman’dan ayrılıyor ancak her zaman gönüllerimizde kalacaktır.

4 yıldır Adıyaman’da çok önemli projeler hayata geçiren Vali Mahmut Demirtaş’ın yaptığı hizmetlerle vatandaşın gönlünde taht kurduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu “ Vali Mahmut Demirtaş’ın hayata geçirdiği projeler takdire şayandır. Sayın valimizle en çok mesai yapan oda başkanlarından biriyim. Sayın valimizin sayesinde bürokrasi-halk ilişkisini öğrendik. Biz Adıyaman olarak bir taraftan hüzünlüyüz, bir taraftan da sevinçliyiz. Hüznümüz dört yıl boyunca çok önemli projelere imza atan valimizden ayrılacak olmamız. Sevincimiz ise, sayın valimizin Adana gibi Türkiye’nin beşinci büyük kentine atanmış olmasıdır. Sayın Valimizin Adana’da başarı göstereceğine inanıyorum. Sayın Valimiz Adıyaman’da iki önemli eser bıraktı. Bunlardan birincisi, hayata geçirdiği projeler, diğeri ise vatandaşın gönlünde bir ömür boyu iz bırakmasır”şeklinde konuştu.

Kürsüde konuşmak yerine mikrofonu eline alarak Vali Mahmut Demirtaş’la yüz yüze konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Adıyaman Sayın Valimize çok alışmıştı. Bu bir veda yemeği değil, bunu bir vefa yemeği olarak görüyorum. Sayın Valimizin yolu açık olsun ama gidiş yolunuz kadar, dönüş yolunuz da açık olsun. Sık sık Adıyaman’a gelirseniz memnun oluruz. Sayın Valimizin döneminde çok önemli projeler hayata geçirildi. Yaptığı bu hizmetlerinin yanında gönlümüzde olduğu gibi resmiyette de Adıyamanlı olması için Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a Adıyaman’a yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Fahri Hemşehrilik Beratını takdim edeceğiz”dedi.

Milletvekili Halil İbrahim Fırat ise, “4 yıl önce Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş Adıyaman’a atandığında ben Ak Parti İl Başkanıydım. 4 yıl süresince Adıyaman’a yaptığı hizmet ve katkılarından dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden binlerce kez razı olsun. Her zaman bir Adıyamanlı gibi çalıştı. Hatta diyorum ki, Adana’ya bir Adıyamanlı vali atandı. Sayın Valimizin Adana Valiliği görevinde de çok çok başarılı olacağına inanıyorum. Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin. Biz sizi hiç unutmayacağız. Ben Sayın Valimizi bir abi gibi sevdim ve abi gibi gördüm”dedi.

Veda yemeğinde yapmış olduğu konuşma esnasında duygulu anlar yaşayan Vali Mahmut Demirtaş ise, “Yaklaşık 4 yıldır sürdürmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevinden, Adana Valiliği görevine atanmış olmam nedeniyle, huzur ve kardeşlik diyarı Adıyaman’dan pazartesi günü ayrılıyorum. Son anıma kadar sizlerle bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öncelikle tüm Adıyamanlı kardeşlerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu mübarek ayda bu mukaddes iklimin gönüllerimizin arınmasına ve bu birlikteliğimizin daim olmasına vesile olmasını temenni ediyorum. İnanın, insanın kendi vedasında konuşması kadar zor bir şey yoktur. İnsanoğlu bu dünyada emanet ehli bir varlıktır. Canımız, malımız, mevkiler, makamlar bunların hepsi birer emanettir. Şairin de dediği gibi, “Baki Kalan Bu Gök Kubbede Hoş Bir Sada Bırakmaktır.” 4 yıllık görevim süresince bu sadayı bıraktıysak ne mutlu bizlere”dedi.

Adıyaman’ın kadirşinas halkına hizmet etmek amacıyla şerefle devraldığım görevi yine alnımın akıyla Sayın Abdullah Erin Valiye bıraktığı ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, Abdullah Erin Valimizi tebrik ediyor ve can-ı gönülden başarılı olmasını temenni ediyorum. Adıyaman halkı beni sadece ilin Valisi olarak değil, Adıyaman’lı bir kardeşiniz olarak bağrınıza bastınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnanın bazen kelimeler yetersiz kalır, bazen insanın boğazı düğümlenir ya, şu anda o anı yaşıyorum. Görev yaptığım süre içerisinde kendimi çok huzurlu ve aile sıcaklığında hissettim. Göreve geldiğim 2012 yılı Ağustos ayından bugüne kadar, her alanda Adıyaman’da büyük değişiklikler oldu ve Adıyaman çok önemli yatırımlara kavuştu, daha nicelerine de kavuşmaya devam edecek. Bu süre zarfında hak ve adaletten ayrılmadan, hizmetin gerektirdiği tutum ve davranış içerisinde Adıyaman’a en iyi hizmet verebilmenin gayretinde oldum.

Çoğu zaman gece ve gündüz arasında farkın olmadığı bir tempoyla Adıyaman’da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Hamdolsun yaklaşık 4 yıllık görev süresince vatandaşlarımızın taleplerini de dikkate alarak, Adıyaman’da hedeflediğimiz bütün projeleri tek tek hayata geçirmenin huzuruyla ayrılıyorum. Özellikle, eğitimde kaliteyi artırma adına okullaşma oranının yükseltilmesinde, sağlıkta, tarımda, ulaşımda, turizmde, gençlik spor yatırımları ile köylerimizin alt yapısının iyileştirilmesinde, Adıyamanlı vatandaşlarımıza nefes aldıracak Beşpınar Projesinin hayata geçirilmesinde, Sahabe Projesine başlanılmasında, Adıyaman’a, Kahta’ya ve Çelikhan’a yeni ve modern birer Hükümet Konağı, Merkez ve ilçelerimizde Emniyet Hizmet binaları ve lojmanları, Hizmetiçi Eğitim Merkezinin kazandırılmasında, yarım asırlık sulama projelerinin hayata geçirilmesinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile SODES kaynaklarının etkin kullanılması gibi, Hükümetimizin ve Milletvekillerimizin sağladığı imkanlar ve bizlerinde takibi ile 4 yılda Adıyamanlı vatandaşlarımızın huzur ve refahını artırıcı ve burada sayamadığım çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Yapılan bu yatırımlarla Adıyaman’ın bugününün dünden, yarınının da bugünden daha güzel olacağını ifade etmek isterim. Bu çalışmalarımda en büyük desteğim başta Sayın Meclis Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın bey olmak üzere Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Vali Yardımcılarım, Kaymakamlarım, İl Genel Meclisi Başkan ve Üyeleri, kurum müdürlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kurum personellerimiz, basınımız ve kıymetbilir Adıyaman halkı olmuştur.Yapılan her türlü desteğe şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Adıyaman’da bulunduğum süre içerisinde siz değerli hemşerilerimden görmüş olduğum yakınlığı, teşvik ve desteği hayatım boyunca unutmayacağım. İnanın bir parçamı burada bırakarak ayrılıyorum. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Adana’da da bir kardeşinizin ve evinizin olduğunu hiç bir zaman unutmayın. Gelecekte daha kalkınmış bir Adıyaman görme arzusu ile arz-ı veda eder, her şeyin gönlünüzce olması dilerim”şeklinde duygularını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, tüm konuklarla tek tek kucaklaşarak vedalaştı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi