enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

ADIYAMAN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU

ADIYAMAN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
REKLAM ALANI

img_0991

İstanbul Beşiktaş’ta dün gece gerçekleşen 30’u Polis, 8’i sivil vatandaş olmak üzere 38 vatandaşımızın şehit olduğu ve 166 vatandaşın da yaralandığı terör saldırısı sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da Sivil Toplum Örgütlerinin ev sahipliğinde terörü protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Binlerce Adıyamanlı vatandaşın katılımı ile Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan “Teröre Lanet Yürüyüşü” Demokrasi Parkı önünde son buldu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbirler eşliğinde terörü lanetledi.

Yürüyüş Sonrası “Kardeşliğimiz Kazanacak, Hainler Kaybedecek” konulu bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, “Bu memlekette dün akşam 38 can koptu. Her birimiz 38 defa öldük. Dünyanın şer ittifakı emperyalistler can evimizden vurdular bizi. Terörist maşalar karanlık ve kanlı yüzünü bu defa İstanbul’da gösterdi. İstanbul Beşiktaş’ta Çevik Kuvvet otobüsüne yapılan saldırıda 30’u Polis, 8’i sivil olmak üzere 38 vatandaşımız şehit olmuştur. Bu terör eylemini lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize de başsağlığı ve metanet diliyoruz. Bu hain terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz dün olduğu gibi bugünde meydanlardayız. Bu vatan için defaten ölmeye hazırız. Bu milleti yıldıramazsınız. Ne yaparsanız yapın bu necip millet Büyük Türkiye’yi kuracaktır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından binlerce vatandaşın katılımı ile Demokrasi Parkı meydanında İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan Polisler ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan emniyet mensupları ve vatandaşlara rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Vali Abdullah Erin ise, “Dün gece İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı sonucu Adıyaman’daki bütün Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerimiz bir araya gelmek ve terörü lanetlemek istediler. Bizlerde bu yürüyüşe destek veriyoruz. 15 Temmuz ruhunu bugün Adıyaman’da yeniden yaşıyoruz. Bugün terörü kumanda edenlere karşı Türk Milleti Kürdüyle- Türküyle, Alevisiyle-Sünnisiyle, Türkiye’nin dört bir tarafından gereken cevabı vermektedir. Biz doğru istikametteyiz. Yeryüzüne kanı ve gözyaşını yaymaya çalışanlara karşı yükselen gür bir ses var. Zulüm nerden gelirse gelsin bu millet geçmişte olduğu gibi bugünde ve yarında bu zalimlerin karşısında dimdik durmaya devam edecektir. Zerre kadar geri adım atmayacağız. Bütün milletimizin ödemeye hazır olduğu bedeller var. Terör örgütleri haince, alçakça, insanlıkla bağdaşmayacak saldırılarla ve canlı bombalarla bu milletin cesaretini ve bu milletin ileriye doğru yürüyüşünü engelleyemeyeceklerdir. Herkes bilsin ki, bu saldırılar karşısında biz daha kenetlenmiş vaziyetteyiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek suretiyle daha güçlü bir şekilde hem Türkiye’deki uşaklarına hem de terör şebekelerini yönlendiren bütün güçlere, bütün gür sesimizle ve yüreğimizden gelen sedayla şu şekilde sesleniyoruz. “Kahrolacaksınız, Cehennem Sizin Gideceğiniz Yerdir” Milletimiz bütün renkleriyle ve bütün unsurlarıyla size gereken cevabı her zaman verecek güç ve kudrettedir. Bu yolda şehit olan bütün kardeşlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız. Doğru istikamette yürüyen milletimizle beraber bu zalimlere ve bu alçaklara gereken dersi verecek güç ve kudrete sahibiz ”dedi.

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Bugün bütün Türkiye tek yürek. Adıyaman’da tek yürek. Biz bu zalimlerin maşalarını da paşalarını da biliyoruz. Adı ne olursa olsun teröre sahip çıkan, destek olan hangi devlet olursa olsun hesabını soracağız ve burunlarından fitil fitil getireceğiz”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi